Βαλερά_

Την έκθεση ζωγραφικής της Κωνσταντίνας Βαλερά  με τίτλο «Ανυπόταχτες Μαρτυρίες», παρουσιάζει  το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων από τις 31 Μαΐου έως τις 16 Ιουνίου.

Η έκθεση αποτυπώνει τη σύγχρονη ματιά της ζωγράφου πάνω στο έργο τριών φωτογράφων, που με το φακό τους απαθανάτισαν στιγμιότυπα μιας δύσκολης εποχής για τη χώρα μας, του Εμφυλίου, που σημάδεψε τη νεοελληνική πραγματικότητα. Η καλλιτέχνης με ακανόνιστες πινελιές, αποτυπώνει σκαιές φιγούρες που ακροβατούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και με το ανυπόταχτο πνεύμα τους και την περίσσια ικμάδα της ψυχής τους πασχίζουν να διεκδικήσουν μια δίκαιη ζωή φλερτάροντας καθημερινά με τον θάνατο. Οι Ανυπόταχτες Μαρτυρίες είναι μια απόπειρα αποτύπωσης με έντονα χρώματα, ανυπόταχτων ψυχών που στοχοθετεί στη μεταφορά του κοινού από το ιστορικό παρόν ανεβάζοντας το στις μυστικές περιδιαβάσεις της φοβερής μοίρας κάποιου ατομικού «προορισμού». Οι τύποι των ονείρων και η ανάληψη ευθυνών του απέναντι της ιστορίας είναι μέρος αυτού του πεπρωμένου….

Η καλλιτέχνης παντρεύοντας την εξπρεσιονιστική πινελιά με τα έντονα χρώματα καταδεικνύει την αισιόδοξη θέαση της ζωής με ένα υπερεαλιστικό ύφος αντλώντας ωστόσο στοιχεία απ΄την ιστορική εμπειρία.

Εγκαίνια έκθεσης Παρασκευή 31 Μαΐου ώρα 7.30μμ

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ.: 210 72 24 028

Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής                                           

 Ώρες λειτουργίας: Τρίτη  – Σάββατο:  10.00 –20.00, Κυριακή  10.00 – 14.00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ημερομηνία: 
Παρ, 31/05/2013 - 10:00 - Κυρ, 16/06/2013 - 20:00

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.