texnopolis2013

Σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας, αποτελεί και φέτος το Πολιτιστικό Πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων για το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο του 2013, υπό τον τίτλο "Κέντρο και γειτονιές σε μια σκηνή" που εκπόνησαν ο Οργανισμός Πολτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολις.

Το πρόγραμμα κινείται σε τέσσερις άξονες με βασικά χαρακτηριστικά το διεθνή προσανατολισμό του, την έμφαση στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, τη στήριξη κοινωνικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων της πόλης και τέλος την ανάδειξη  δημιουργικών καλλιτεχνικών ομάδων της  Αθήνας.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας έχοντας ως δεδομένο ότι η Τέχνη και ο Πολιτισμός ακμάζουν όσο διαχέονται, επιδιώκει το ζωντάνεμα «δύσκολων» περιοχών της πόλης, μέσα από την ανάδειξη των χώρων πολιτισμού της. Παράλληλα, δίνεται βήμα σε νέους δημιουργούς, αλλά και ομάδες δράσης, απ’ όλες τις κατηγορίες των τεχνών,  να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό.

Οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο Οργανισμός απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Δίνεται η ευκαιρία σε κάθε πολίτη να τις παρακολουθήσει και σε κάθε επισκέπτη να ζήσει  μοναδικές πολιτιστικές εμπειρίες στην πόλη μας.

Ακολουθεί ημερολογιακά το πρόγραμμα       

ΟΠΑΝΔΑ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 • 20 Ιουνίου - 7 Ιουλίου

"ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΘΗΝΑ"  ο Δήμος Αθηναίων δίνει βήμα σε νέες δημιουργίες

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου πραγματοποιούν, από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου 2013, για πρώτη φορά, τη δράση  Έκφραση Αθήνα, ο Δήμος Αθηναίων δίνει βήμα σε νέες δημιουργίες.

 Η δράση αποσκοπεί στη δυναμική παρουσίαση νέων δημιουργών και παραστατικών τεχνών στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας και παράλληλα στο ζωντάνεμα «δύσκολων» περιοχών της πόλης, μέσα από την ανάδειξη των χώρων πολιτισμού της.

Παρουσίαση παραστάσεων θεάτρου:

Ανοιχτό θέατρο Κολωνού: Πέμπτη έως Παρασκευή 20 – 28 Ιουνίου 2013

Παρουσίαση παραστάσεων χορού:

Θεατράκι πλατείας  Κουμουνδούρου: Δευτέρα έως Παρασκευή 1 – 7 Ιουλίου 2013

 • 15-18/6  ΑΤΗΕΝS GARDEN FESTIVAL

Το Αthens Garden Festival έρχεται στον Εθνικό Κήπο από 15 έως 18 Ιουνίου!

Ακουστική μουσική των πόλεων (κλασική μουσική και άλλες ευρωπαϊκές μουσικές αποχρώσεις, ποιοτική ελληνική μουσική και άλλα είδη της μεσογειακής μουσικής, soundtracks, jazz κλπ) καθώς και  μουσικό-θεατρικά δρώμενα και  διαδραστικά παιχνίδια θα μεταμορφώσουν τον Εθνικό Κήπο σε έναν Κήπο Τεχνών.

Το Athens Garden Festival έχει ως στόχο να θεσμοθετηθεί και να ενταχθεί μεταξύ των μεγάλων διεθνών φεστιβάλ.

Σκοπός του προγράμματος είναι να αναδείξει τους κήπους της πόλης ως σημεία συνάντησης του κόσμου των τεχνών και του πολιτισμού για τους πολίτες, την προώθηση νέων καλλιτεχνών, την αλληλεπίδραση των διαφορετικών τεχνών, τη στήριξη που παρέχεται από ιδρύματα κοινωνικής αλληλεγγύης, την ένταξη των περιθωριοποιημένων ατόμων σε καλλιτεχνικές ομάδες του δικτύου.

Το Festival θα ανοίξει  η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Οργάνωση: Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, τον Εμπορικό Σύλλογο, την Τεχνόπολις και την Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων.

 • 22-23/6

ΟΙ ΡΟΚ ΣΤΑΡ ΤΩΝ ΘΡΑΝΙΩΝ ΠΑΤΑΝΕ… «ΓΚΑΖΙ»!

5ο  Athens School Festival

Με σόλο ροκιές και ηλεκτρικές κιθάρες, 22 εκρηκτικές σχολικές και φοιτητικές μπάντες αφήνουν τα θρανία και πατάνε… «Γκάζι», ανεβαίνοντας στη σκηνή του ATHENS SCHOOL FESTIVAL 2013, του μουσικού φεστιβάλ που διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, με τη συνεργασία φέτος της «Τεχνόπολις», και  θα πλημμυρίσει με ροκ νότες τις αθηναϊκές βραδιές στην «Τεχνόπολις»  στο Γκάζι, το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουνίου.

 

 • 29/6 – 20/7 

Εκδηλώσεις θεάτρου και μουσικής  στο Θέατρο του Αττικού Άλσους

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στο πλαίσιο των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων διοργανώνει, στο Θέατρο Αττικού Άλσους, Βραδιές Θεάτρου και μουσικής με παραστάσεις που θα ενθουσιάσουν το κοινό, προτρέποντάς το να απομακρυνθεί για λίγο από τα προβλήματα και την κρίση των καιρών μας.

Οι εκδηλώσεις επιδιώκουν να μας θυμίσουν ότι το καλοκαίρι συνδυάζεται πάντα με καλλιτεχνικά δρώμενα, που μπορούν να αλλάξουν για λίγο την καθημερινότητά του πολίτη, μετατρέποντας το καλοκαιρινό του βράδυ σε μία μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία.

Από 29 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου θεατρικές παραστάσεις με χαμηλό εισιτήριο, παιδικές παραστάσεις και συναυλίες τζαζ μουσικής από την Big BAND του Δ.Α, έντεχνης μουσικής από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δ.Α, ελληνικής μουσικής από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δ.Α. και  κλασικής μουσικής από τη Συμφωνική Ορχήστρα με ελεύθερη είσοδο.

 •   7/9 - 6/10 2013

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας  του Δήμου Αθηναίων και το Θέατρο Δρόμου Ηelix διοργανώνουν  το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου από 27 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου. Παρά τις δύσκολες συνθήκες και την οικονομική κατάσταση, κόντρα στους καιρούς, και την εσωστρέφεια  η οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ και το Θέατρο Δρόμου «HELIX» επιμένουν για ένα Φεστιβάλ μοναδικό και γεμάτο εκπλήξεις.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο, και  παραστάσεις στις πλατείες Αβησσυνίας, Θησείου και στους πεζοδρόμους Ερμού, Καπνικαρέας και Αποστόλου Παύλου με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνικών σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Θέατρο Δρόμου συνδέεται με το σφυγμό της πόλης και το στοιχείο της έκπληξης, γεμίζει την πόλη με πλουραλισμό και πολυμορφία, μεταμορφώνοντας τη σε χώρο δράσης και δημιουργίας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

 • Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2013
 • 19-21/6 - Κάνε τη Μουσική, Γίνε η Γιορτή!

Για 14η χρονιά, το δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (ΕΓΜ) είναι συνεπής στο ραντεβού του με τους καλλιτέχνες, τους διοργανωτές και τους πολίτες της πόλης μας. Ανανεωμένο, περισσότερο ώριμο και με το βλέμμα στο μέλλον, στοχεύει να γεμίσει κάθε γωνία με ήχους, χρώματα και εύθυμες νότες, δημιουργώντας μια μοναδικό πολιτιστική «ένωση». Παράλληλα, σκοπός της ΕΓΜ μέσα από τις δράσεις της, είναι να φέρει κοντά όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ένα κοινό πάθος: τη μουσική. 

Για μια ακόμη χρονιά οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης θα γεμίσουν με ήχους και χρώματα. Μέσα από την πρωτοποριακή εφαρμογή Athens Music Matchmaker καλλιτέχνες και διοργανωτές έρχονται σε «επαφή» και ήδη σε πάρκα και πλατείες (Συντάγματο, Κοτζιά, Κλαυθμώνος,  Βαρνάβα, Μοναστηράκι,  Αυδή) οργανώνονται οι συναυλίες, οι εκδηλώσεις και οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. 

 Η φετινή εκδήλωση θα φιλοξενήσει επίσης το πρώτο Ευρωπαϊκό Μουσικό Φόρουμ για τους Μουσικούς Συνεργατικούς Σχηματισμούς καθώς και εκδηλώσεις για προγράμματα Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης γύρω από τα μουσικά επαγγέλματα.

Φέτος η Γιορτή είναι γεμάτη εκπλήξεις και καινοτομίες!

Συντονιστείτε στο http://www.europeanmusicday.gr/

Η Γιορτή της Μουσικής ανήκει σε όλους και θα διαμορφώνεται από όλους!

 • 19/6 - Πλατεία Συντάματος

«ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων  και ο ελληνικής καταγωγής συνθέτης Zorzes Κatris θα ανεβάσουν το μουσικό έργο «Ωδή στους Έλληνες» την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στην πλατεία Συντάγματος (21.30). Πρόκειται για ένα μουσικό έργο Φόρου Τιμής, που συνέθεσε ο Zorzes για τους πατέρες της γνώσης και του πολιτισμού που μας άφησαν οι Αρχαίοι Έλληνες, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες. 
Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, η ποίηση, η εξαιρετική αφήγηση από τη φωνή του ηθοποιού Γρηγόρη Βαλτινού και η κινηματογραφική μουσική από την χρήση ηλεκτρονικής και φυσικής ορχήστρας των Synthesizers Keyboards από τον ίδιο τον συνθέτη, θα μας περάσουν σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι.

 • 21/6  -  Λόφος του Φιλοπάππου

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Οι λόφοι  των Μουσών θα ζωντανέψουν κάτω από τους ήχους της κλασικής, της έντεχνης και της jazz μουσικής την Παρασκευή 21 Ιουνίου και θα μετατραπούν σε μια μεγάλη μουσική σκηνή με ρυθμούς, νότες και μελωδίες, όπου σε τρία σημεία του,  τέσσερα σχήματα του Οργανισμού, θα παρασύρουν το κοινό με μελωδικούς ρυθμούς. Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Μικτή Χορωδία θα υποδεχτουν το κοινό στην Πνύκα, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής στη θέση «Άνδηρο Πικιώνη» και η Jazz Band στη θέση «Μπιενάλε».

 

 • Καλοκαιρινά ταξίδια με τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων ομορφαίνουν πάντα με τις συναυλίες τους  τα απογεύματα  και τα βράδια των Αθηναίων πολιτών, πλημμυρίζοντας με τις μελωδίες τους διάφορα σημεία της πόλης.

Η Συμφωνική Ορχήστρα την Πέμπτη 30/5 δίνει μία μοναδική συναυλία στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, το Σάββατο 8/6 θα βρίσκεται στο  Αίθριο του  Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς , την Κυριακή 14/7 ταξιδεύει για μία συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Άργους, ενώ την Κυριακή 4/8 θα την απολαύσουμε στο Ηρώδειο.

H Big Band την Παρασκευή 31/5 ανοίγει το Jazz Festival στην «Τεχνόπολις» και την Πέμπτη 20/6 θα βρίσκεται στο Μονοστηράκι.

Η Χορωδία το Σάββατο 1 /6 θα βρίσκεται στην Πλατεία Αγ. Πάυλου, την Παρασκευή 14/6 συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ στο Ηρώδειο, ενώ την Κυριακή 7 & τη Δευτέρα 8/7 ταξιδεύει στη Σύρο και συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αιγαίου. Το Εργαστήρι Ελληνική Μουσικής την Τρίτη 21/5 θα βρίσκεται στο Μοναστηράκι, ενώ η  Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών την Πέμπτη 20/6 θα γεμίσει το Μουσείο Ακρόπολης με μελωδίες.

 Και βέβαια μην ξεχνάτε ότι πέραν αυτών των συναυλιών τα Μουσικά Σύνολα συμμετέχουν σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις  όλο το καλοκαίρι.

Αφεθείτε λοιπόν στους ρυθμούς της μουσικής...

ΘΕΑΤΡΟ

11-16/6

 Προαύλιο Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων

Θεατρική παράσταση με το έργο Ένα παράξενο απόγεμα

O Oοργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με την καλλιτεχνική εταιρία ''επωδός'' παρουσιάζει την θεατρική παράσταση αφιερωμένη στη μνήμη του Σπύρου Μουστακλή: Ένα παράξενο απόγεμα  του Αντώνη Δωριάδη με ποιήματα των Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Λειβαδίτη, Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ και Αργύρη Χιόνη σε σκηνοθεσία Βασίλη Κονταξή, μουσική: Σωκράτη Γεωργιάδη, κοστούμια: Κωνσταντίνο Γιαννιώτη.

Παραστάσεις καθημερινά στις 9.30μ.μ. (Παρασκευή 14 και Σάββατο15 και μεταμεσονύχτιες).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ 2108846009

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

• Συλλογές της Πινακοθήκης στο Μεταξουργείο

Με έργα ζωγράφων που καταγράφουν αντιπροσωπευτικά και με σαφήνεια την πορεία και τις εκφάνσεις της ελληνικής τέχνης από τον Ακαδημαϊσμό του Μονάχου έως τη γενιά του ’30, συνεχίζει τη λειτουργία της η  Δημοτική Πινακοθήκη στο Μεταξουργείο. 

Στην έκθεση παρουσιάζονται γνωστά και άγνωστα έργα των Συλλογών της Δημοτικής Πινακοθήκης, τα οποία αποτυπώνουν τη θερμή υποδοχή του Ακαδημαϊσμού στο τέλος του 19ου αι., την όψιμη ευθυγράμμιση με τα ανατρεπτικά αιτήματα της μοντερνικότητας και βασικό εκφραστή τη γενιά του ΄30, τους Έλληνες θιασώτες του Εξπρεσιονισμού και του  Υπερρεαλισμού.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν άγνωστα έργα των Συλλογών της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων, μεταξύ άλλων έργα των Ηλία Φέρτη, Σπύρου Παπαλουκά, Γεράσιμου Στέρη, Άννας Κινδύνη, Χρήστου Δαγκλή, Ιφιγένειας Λαγάνα, Θεοχάρη  Μορέ

Την έκθεση υποστηρίζουν επίσης με έργα τους οι Σπυρίδων Προσαλέντης, Νικόλαος Ξυδιάς, Γεώργιος Ιακωβίδης, Γεώργιος Ροϊλός, Άγγελος Γιαλλινάς, Κωνσταντίνος Παρθένης, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Γιώργος Μπουζιάνης, Γιάννης Μηταράκης, Πάνος Σαραφιανός, Γιώργος Βακιρτζής, και άλλοι καταξιωμένοι Έλληνες εικαστικοί.

Και μην ξεχνάτε ότι οι Κυριακές σας μπορούν να πάρουν χρώμα, παρακολουθώντας στις 12.00 τη δωρεάν ξενάγηση στην  έκθεση – κτήριο Μεταξουργείου (Λεωνίδου και Μυλλέρου), από τον ξεναγό Δημήτρη Νοταρά και την υπάλληλο του Οργανισμού, εικαστικό Κάλλη Πετροχείλου.

•   31 Μαΐου - 16 Ιουνίου

Κέντρο Τεχνών  Δήμου Αθηναίων

 Έκθεση Ζωγραφικής της Κωνσταντίνας Βαλερά

O Oργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας παρουσιάζει την  έκθεση ζωγραφικής της Κωνσταντίνας Βαλερά  στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου (Πάρκο Ελευθερίας- Βασ. Σοφίας )από με τίτλο Ανυπόταχτες Μαρτυρίες.

Η έκθεση αποτυπώνει τη  σύγχρονη ματιά της ζωγράφου πάνω στο έργο τριών φωτογράφων που με το φακό τους απαθανάτισαν στιγμιότυπα μιας δύσκολης εποχής για τη χώρα μας, του Εμφυλίου, που σημάδεψε τη νεοελληνική πραγματικότητα.

Η καλλιτέχνης παντρεύοντας την εξπρεσιονιστική πινελιά με τα έντονα χρώματα καταδεικνύει την αισιόδοξη θέαση της ζωής με ένα υπερεαλιστικό ύφος αντλώντας ωστόσο στοιχεία από την ιστορική εμπειρία.

•   11 - 30 Ιουνίου

Πολιτιστικό Κέντρο  Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»

«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΖΑΚΟΣ 2005-2013»

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει έκθεση  ζωγραφικής του αναπληρωτή καθηγητή και προέδρου του τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας  Αριστοτέλη Τζάκου με τίτλο Αριστοτέλης Τζάκος 2005 -2013, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου «Μελίνα».

από 11 έως 30 Ιουνίου.

Η ατομική παρουσίαση του έργου του στο «Μελίνα» συμβαίνει μετά την ατομική παρουσίαση του έργου του νεαρού καλλιτέχνη και αποφοίτου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας Αναστάσιου Καλιακάτσου.

Ο Αριστοτέλης Τζάκος πλάθει πάνω στο καμβά με το πινέλο του αφηρημένα τοπία που συντίθενται μέσα από τις τονικές και χρωματικές τους αντιθέσεις και ορίζονται από γεωμετρικά πλέγματα. Από μακριά δίνουν την αίσθηση του υφαντού.

Συνδέουν έτσι το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Συνομιλούν με τις αφηρημένες και πραγματικά, εν μέρει, υφασμένες στον αργαλειό συνθέσεις του Καλιακάτσου.

Μιλούν μέσα από την υφή του χρώματος για την ονειρική και τη ρεαλιστική υφή της τέχνης και μας οδηγούν στους ανοιχτούς ορίζοντες της έκφρασης.

Επιμέλεια έκθεσης: Λήδα Καζαντζάκη

•  12 - 23 Ιουνίου

Πολιτιστικό Κέντρο  Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»

Ο Oργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων(Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε) διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου «Μελίνα» από  12 έως 23 Ιουνίου με τίτλο Ο Κύκλος των Περιπλανήσεων και των Εικόνων των Ταξιδευτών του Χρόνου.

 Η φωτογραφική ομάδα των «Ταξιδευτών του Χρόνου» αποτελείται από 23 εφήβους και νέους-ες και τους εκπαιδευτές τους Δημήτρη Μ. Μπούκα και Μανώλη Σαλαμαλέκη. Στην έκθεση γίνεται    περιπλάνηση σε γνωστές και άγνωστες γειτονιές της πόλης συλλέγοντας εικόνες της καθημερινότητάς μας. Παράλληλα είναι ένα ταξίδι των δημιουργών σε τόπους μαγικούς, μεταφέροντας στον θεατή εικόνες και αναμνήσεις από την καλοκαιρινή ραστώνη και το απέραντο γαλάζιο των διακοπών μας. Στόχος της έκθεσης δεν είναι μόνο η προβολή του έργου των εκπαιδευομένων του Κέντρου στη φωτογραφία, αλλά και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία των νέων.

Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Ηρακλειδών & Θεσσαλονίκης Θησείο

• Σεπτέμβριος – Οκτώβριος

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων – κτήριο Μεταξουργείου

Ομαδική εικαστική έκθεση Μετάβαση

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού  & Νεολαίας  διοργανώνει  στη Δημοτική Πινακοθήκη  στο Μεταξουργείο, το  Σεπτέμβριο  και τον  Οκτώβριο,  την ομαδική έκθεση «Μετάβαση».

Πρόκειται για μια πλουραλιστική έκθεση που καλύπτει όλα τα είδη και τα μέσα έκφρασης, από τα πιο παραδοσιακά έως τα πιο προωθημένα-ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις, φωτογραφία, βίντεο.

Στόχος της έκθεσης είναι να καταγράψει και να αναδείξει – χωρίς περιχαρακώσεις, προκαταλήψεις και στεγανά – μια ζωντανή, γοητευτική και δυναμική πλευρά της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η «μετάβαση» γίνεται το σύμβολο φυγής, της εκούσιας ή ακούσιας μετατόπισης, του απεγκλωβισμού, της υπέρβασης- τη μετάβαση τη συναντάμε καθημερινά σε κάθε πράξη, όνειρο, γέννηση ή καταστροφή, σηματοδοτώντας τη πορεία προς κάτι νέο, τη φυγή από τον τόπο και το χρόνο.

Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Μπόλης, ιστορικός τέχνης – επιμελητής και η ομάδα εικαστικών rovo Principles.

ΠΑΙΔΙ

• 20 – 23/9 Ο κόσμος του παιδιού στην Πλατεία Κοτζιά

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας  και το Ινστιτούτο Ερευνών για την Αγωγή του Παιδιού συνεργάζονται σε μια μεγάλη γιορτή με θέμα το παιδί και την αγωγή του, από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου  στην Πλατεία Κοτζιά.

Οι τετραήμερες εκδηλώσεις θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να εκπαιδευτούν, μέσα από το παιχνίδι και να γίνουν οι πολίτες του αύριο, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τις δράσεις και την κοινωνική προσφορά των φιλοξενούμενων φορέων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα υπάρχουν εικαστικά, μουσικά και αθλητικά δρώμενα, όπως θεατρικό παιχνίδι, παραμυθάδες, καραγκιόζης, κουκλοθέατρο, μαριονέτα, ξυλοπόδαροι, κινούμενο σχέδιο, μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής και άλλες εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε παιδιά από την προσχολική ηλικία, μέχρι την εφηβεία και σε γονείς.

Ένα Φεστιβάλ αφιερωμένο στο παιδί που υπόσχεται… πολύ γνώση μέσα από τη διασκέδαση!!!

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

• 4/6 - Ημέρες Περιβάλλοντος στο Πάρκο Δρακοπούλου

Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών Πατησίων «Αλυσίδα», με εκδηλώσεις στο Πάρκο Δρακόπουλου στοχεύει στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής και στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα οικολογίας, περιβάλλοντος και ανακύκλωσης, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος».

Το παρόν θα δώσουν οικολογικές και περιβαλλοντικές Οργανώσεις.

Οι μικροί φίλοι μας θα έχουν την ευκαιρία , να διασκεδάσουν συμμετέχοντας στα υπαίθρια παιχνίδια που θα έχουν αναπτυχθεί στο πάρκο και να ενημερωθούν για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό.

Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού  & Νεολαίας και τη Δ/ση Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων.

Ώρα έναρξης: 6.30μ.μ.

•  9/6 – Πλατεία Συντάγματος – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Για την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και άλλους φορείς, όπως με Μη Κυβερνητικής Οργανώσεις και με τους προσκόπους, οργανώνοντας δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Η χώρα μας είναι ένας τόπος ευλογημένος, με τεράστιο φυσικό πλούτο και δυναμικό σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είναι ένας πλούτος που μας έχει χαριστεί απλόχερα, και οφείλουμε να τον αξιοποιήσουμε προστατεύοντάς τον παράλληλα, με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση της δυνατότητας των μελλοντικών γενεών να απολαύσουν ένα υγιές και αρμονικό περιβάλλον. Κι αυτό θέλουμε αναδείξουμε με τις δράσεις μας.

Είναι δράσεις ευρείας απήχησης και χαμηλού έως μηδενικού κόστους, που μας δίνουν την ευκαιρία να σκεφτούμε, έστω για μια μέρα, την άρρηκτη σύνδεση των ανθρώπινων κοινωνιών με το φυσικό περιβάλλον.

Κι επειδή η προσπάθεια για τη μεταβολή του αναπτυξιακού προτύπου των σύγχρονων πόλεων, δεν μπορεί να μην διέρχεται μέσα από τη διαδικασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, στο επίκεντρο μας υπάρχουν δράσεις με πρωταγωνιστές και παιδιά.

Μετατρέπουμε λοιπόν σημεία αναφοράς της πόλης μας, όπως η πλατεία Συντάγματος, η Καπνικαρέα, το Θησείο, σε εργαστήρι περιβαλλοντικών δράσεων για την ευαισθητοποίηση του κοινού, με τη συμμετοχή τους εκείνες τις μέρες, με παιχνίδια, προβολές, ενημέρωση. Πλησιάζοντας οι μέρες, θα σας πούμε περισσότερα για όσα οργανώνουμε με περισσότερες λεπτομέρειες και αναλυτικό πρόγραμμα.

ΒΙΒΛΙΟ

•  24/5 – 9/6

 36η Γιορτή Βιβλίου στο Πεδίο του Άρεως

 Στο Πεδίο του Άρεως θα πραγματοποιηθεί η 36η Γιορτή Βιβλίου που διοργανώνει, από 24 Μαΐου έως 9 Ιουνίου , ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίων Αθηνών με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στόχος της Γιορτής Βιβλίου είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες και για το λόγο αυτό θα συνεχιστεί για τρίτη χρονιά η προσπάθεια ενίσχυσης των βιβλιοθηκών της χώρας μας, με τη μεγάλη κοινωνική καμπάνια: «ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΣ, ΧΑΡΙΣΕ ΜΕ!».

Ο Οργανισμός συμμετέχει και φέτος στην 36η Γιορτή Βιβλίου με περίπτερο,  όπου θα παρουσιάσει την εκδοτική του παραγωγή, που επικεντρώνεται στην ιστορία και στον πολιτισμό της Αθήνας, με στόχο την προβολή της διαχρονικής ιστορίας της.

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων θα δώσει το δικό της μουσικό παρόν στην έκθεση,

•   Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων  και το Future Library, υποστηρικτής των Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών της Ελλάδας, σας θέλουν κοντά τους και σας προσκαλούν να ζήσετε ένα διασκεδαστικό, δημιουργικό και γεμάτο χρώματα καλοκαίρι.

Από 17 Ιουνίου μέχρι 30 Ιουλίου και από 2-6 Σεπτεμβρίου 2013 η Βιβλιοθήκη  διοργανώνει  παράλληλα με  πολλές άλλες Βιβλιοθήκες σε  όλη την χώρα και  την συμμετοχή μικρών και μεγάλων, μια πολύχρωμη καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας, με τον τίτλος “Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος”.

“Σ΄έναν κόσμο, όπου το γκρι και το μαύρο επικρατεί στις διαθέσεις μας, τις πόλεις μας και για πολλούς και στο μέλλον μας, βοηθήστε μας να δημιουργήσουμε τον δικό μας κόσμο, έναν κόσμο πολύχρωμο μέσα από τα βιβλία, τις ιστορίες, τη γνώση και την τέχνη.”

Μαζί με τα παιδιά θα ταξιδέψουμε στον κόσμο της φαντασίας, της δημιουργίας, της διασκέδασης, του γέλιου, του παιχνιδιού, της εξερεύνησης, της μάθησης και των βιβλίων.

Ελάτε μαζί μας να φτιάξουμε τις  δικές μας διαδρομές με χιλιάδες χρώματα.

Θα ζήσουμε μαζί καινούριες εμπειρίες, προσφέροντας στα παιδιά και στην πόλη μας το χρώμα που δυστυχώς λείπει από την σκληρή καθημερινότητά μας.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της Βιβλιοθήκης, πρωινές ώρες.

•  ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Ζω και δρω στη γειτονιά μου

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας και φορείς του Δήμου Αθηναίων κλείνοντας  το επιτυχημένο πρόγραμμα «Δράσεις σε γειτονιές» της πόλης, στο οποίο υλοποιήθηκαν οι δράσεις Κηπουρική και διαμόρφωση πράσινης βεράντας ή ταράτσας, Οικιακή κομποστοποίηση, Χρήση και επισκευή ποδηλάτου, Μεταποίηση μεταχειρισμένων ρούχων, Χειροτεχνία με ανακυκλούμενα υλικά, Τοπική Ιστορία,  Μαγειρική του κόσμου, Καλλιτεχνικό εργαστήρι «Η Πόλη μου κι εγώ», Μουσική (παραδοσιακά κρουστά - χορός),  Παραδοσιακοί χοροί, «Ο ρεπόρτερ της Γειτονιάς»,  θα παρουσιάσουν  πέντε δρώμενα στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων, όπου υλοποιήθηκαν οι δράσεις, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Ο κύκλος των δρώμενων θα κλείσει την  Τετάρτη 12 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 (Πειραιώς 100 – Γκάζι) με μία ημερίδα, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου «Δράσεις σε Γειτονιές».

Με το πέρας της ημερίδας θα ακολουθήσει η μεγάλη γιορτή του προγράμματος αποτελούμενη από παραστάσεις χορού και ζωντανής μουσικής από καλλιτέχνες των κοινοτήτων μεταναστών στην Αθήνα, προετοιμασία παραδοσιακών πιάτων από τις κοινότητες των μεταναστών, έκθεση χειροποίητων και άλλα.

Στόχος των δράσεων ήταν η δημιουργία κοινού χώρου αλληλεπίδρασης σε τοπικό επίπεδο, τόσο για το γηγενή όσο και για το μεταναστευτικό πληθυσμό και ο επαναπροσδιορισμός των σχέσεων στη γειτονιά.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης, κατά 75% από κοινοτικούς πόρους και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

 

ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

ΜΑΪΟΣ

Παρασκευή 17 - Κυριακή 19 Μαΐου

4ο AGRO QUALITY FESTIVAL

Για 4η συνεχόμενη χρονιά η ελληνική ύπαιθρος έρχεται στο κέντρο της Αθήνας. Φέτος, το Agro Quality Festival είναι αφιερωμένο στα παιδιά: ζωγραφική, μουσικές εκδηλώσεις, παραστάσεις καραγκιόζη, παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων, παραδοσιακά παιχνίδια αλλά και διάσημοι καλεσμένοι θα κρατήσουν συντροφιά στα παιδιά που θα φύγουν γεμάτα δώρα από το παραδοσιακό μας χωριό.

Ελάτε να ταξιδέψουμε στο «Παραδοσιακό Χωριό», να γνωρίσουμε πιστοποιημένα και  παραδοσιακά προϊόντα, να ενημερωθούμε για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, να γευτούμε μοναδικές συνταγές, να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία ενός παραδοσιακού ελληνικού χωριού των περασμένων χρόνων, να συστήσουμε στα παιδιά μας παιχνίδια που χάνονται και να διασκεδάσουμε με τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις.

Κεντρική Αυλή, προαύλιο Μηχανουργείου και στα κτίρια:

Δεξαμενές Καθαρισμού, Νέοι Φούρνοι, Μηχανουργείο

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 16.00 - 22.00, Σάββατο & Κυριακή 10.00 - 22.00

Γενική είσοδος: 3€

Για παιδιά έως 12 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη

 

Δευτέρα 20 Μαΐου

Σχεδία Live!

Η «σχεδία», το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων συνδιοργανώνουν μια μεγάλη συναυλία το βράδυ της Δευτέρας 20 Μαΐου. Οι Batala, ο Σπύρος Γραμμένος, οι Locomondo, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, ο Βασίλης Μπαμπούνης, οι Mode Plagal, οι Ρόδες United, τα Υπόγεια Ρεύματα και οι Χαΐνηδες ανταποκρίθηκαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, στην πρόσκληση.

Κεντρική Αυλή

Ώρα έναρξης: 20.00

Συμβολική τιμή εισόδου: 5€

Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα PUBLIC

και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

 Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για τις ανάγκες του περιοδικού δρόμου «σχεδία», την υποστήριξη της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» και τις ανάγκες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Αστέγων, ενόψει της συμμετοχής της στο 11ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στο Πόζναν της Πολωνίας.

 

Σάββατο 25 - Δευτέρα 27 Μαΐου

Design Lab Athens

Το Design Lab, το Σύγχρονο Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Δημιουργικότητας, επανέρχεται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη, και διαρκώς μετεξελισσόμενο, επεκτείνεται για να στεγάσει - με απόλυτα διακριτό τρόπο - όλες τις εκφάνσεις του σύγχρονου design (αρχιτεκτονικό, interior, industrial, graphic, product & fashion design).

Το εκθεσιακό τμήμα του Design Lab Athens 2013 θα παρουσιάσει ακόμη μια φορά όλες τις νέες προτάσεις σε καινοτόμα υλικά, έπιπλα και αντικείμενα design, ενώ το σύνολο των Παράλληλων Εκδηλώσεών του, υπό τον γενικό τίτλο “Meet the designers behind the products”, θα παρουσιάσει πρωτοποριακούς έλληνες σχεδιαστές και δημιουργούς από όλο το φάσμα του design.  

Κεντρική Αυλή, προαύλιο Μηχανουργείου και στα κτίρια: Αεριοφυλάκιο 2,

Δεξαμενές Καθαρισμού, Παλαιοί Φούρνοι, Νέοι Φούρνοι, Μηχανουργείο

Ώρες λειτουργίας: Σάββατο & Κυριακή 11.00 - 22.00,  Δευτέρα 16.00 - 22.00

Είσοδος ελεύθερη

 

Κυριακή 26 Μαΐου

Athens Skirt Ride 2013

Bόλτα με ποδήλατο, αποκλειστικά για κορίτσια!

Με αφετηρία αλλά και τερματισμό την αυλή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, οι Αθηναίες καλούνται να κάνουν μια βόλτα στο κέντρο της πόλης με το ποδήλατό τους δείχνοντας σε όλους πόσο στιλάτες πραγματικά είναι και περνώντας το μήνυμα ότι όταν κάνουμε ποδήλατο μέσα στην πόλη τα ρούχα μας πρέπει να είναι απλώς τα... ρούχα μας! Βάζουμε το ωραιότερο φόρεμά μας, την πιο όμορφη φούστα μας, τις γόβες μας και δίνουμε ραντεβού στην Τεχνόπολη!

Κεντρική Αυλή

Ώρα εκκίνησης: 11.00

Ελεύθερη συμμετοχή

 

Παρασκευή 31 Μαΐου - Κυριακή 2 Ιουνίου

ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Η Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες - Very Special Arts Hellas διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρόνια ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ στην Τεχνόπολη για να συνεχίσει να στηρίζει την καλλιτεχνική - δημιουργική έκφρασή των ατόμων με αναπηρία. 

Στο Παζάρι των Χρωμάτων θα πωλούνται σε χαμηλές τιμές δημιουργίες της ομάδας εικαστικών της VSA Hellas, χειροποίητες δημιουργίες, διακοσμητικά αντικείμενα, βιβλία, παιχνίδια, κοσμήματα και σπιτικές λιχουδιές.

Παράλληλα θα λειτουργούν διάφορα δημιουργικά εργαστήρια, παιδότοπος, ομαδικά παιχνίδια και άλλα.

κτίριο Αεριοφυλάκιο 2

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 19.00 - 22.00,  Σάββατο & Κυριακή 11.00 - 22.00

Είσοδος ελεύθερη

Η συγκέντρωση όλων των ειδών και γενικά  η διοργάνωση του Παζαριού βασίζονται στην προσφορά φίλων της οργάνωσης. 

 

Παρασκευή 31 Μαΐου - Κυριακή 2 Ιουνίου

100% Made in Italy

Άρωμα Ιταλίας στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ 100% Made in Italy στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Mουσική, χορός, τέχνη, γεύσεις, τοπικά προϊόντα, με χρώμα Ιταλίας, στoχευμένα πολιτιστικά δρώμενα, οινογαστρονομική γευσιγνωσία και πολλές εκπλήξεις που θα μας ταξιδέψουν νοερά στην γειτονική xώρα πλαισιώνουν το τριήμερο φεστιβάλ.

Στόχος του Φεστιβάλ 100% Made in Italy είναι η ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού στις ελληνικές εταιρίες που εμπορεύονται ή εκπροσωπούν ιταλικά προϊόντα και υπηρεσίες.

κτίριο Νέοι Φούρνοι

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 15.00 - 11.00, Σάββατο & Κυριακή 10.00 - 11.00

Είσοδος ελεύθερη

 

Παρασκευή 31 Μαΐου έως Κυριακή 2 Ιουνίου

Athens Technopolis Jazz Festival

Το ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Jazz της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, μετά από δώδεκα επιτυχημένες χρονιές ανοίγει πλέον τις πύλες του σε όλο τον κόσμο και εξελίσσεται στο διεθνές “Athens Technopolis Jazz Festival” φιλοξενώντας  συγκροτήματα από την  Πορτογαλία, το Ισραήλ, τη  Δανία, την  Ουγγαρία, την Ισπανία, την Πολωνία, την Αργεντινή, την Αυστρία ,την Ολλανδία και φυσικά, την Ελλάδα!

Κεντρική Αυλή

Ώρα έναρξης: 20.00

Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΪΟΥ

21.00 BIG BAND ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Το ρεπερτόριο που παρουσιάζει η BigBand του Δήμου Αθηναίων αποτελείται από ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων δημιουργών της BigBand φιλολογίας, επίσης από έργα της σύγχρονης - ποιοτικής τζαζ και συχνά, από συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών. Η BigBand του Δήμου Αθηναίων έχει παρουσιαστεί σε όλες τις μεγάλες αίθουσες και φεστιβάλ μουσικής και τεχνών στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και στην ελληνική περιφέρεια, μεταξύ αυτών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπλίου, το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ στην «Τεχνόπολις», στο Διεθνές Σεμινάριο Πνευστών στα Καλάβρυτα, στο Αμερικάνικο Κολέγιο, στην Αίθουσα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στο Ωδείο Αθηνών, στο Ωδείο Φ. Νάκας, στο Ωδείο Τέχνης, κλπ. Οι μουσικοί εκτελεστές που απαρτίζουν την BigBand του Δήμου Αθηναίων έχουν επιλεγεί μεταξύ των ικανότερων Ελλήνων σολίστ, διακρίνονται για την υψηλή δεξιοτεχνία τους στον τζαζ αυτοσχεδιασμό, την ευελιξία να ερμηνεύουν με στιλιστική ακρίβεια όχι μόνο τα διαφορετικά ρεύματα της τζαζ αλλά και της κλασικής και σύγχρονης μουσικής, δεδομένου ότι οι περισσότεροι έχουν κλασική μουσική παιδεία.

22.00 LAURENT FILIPE “AR TRIO” (Πορτογαλία)

Το “Ar Trio” γεννήθηκε όταν ο τρομπετίστας Laurent Filipe συνάντησε τον πιανίστα Joao Paulo στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους – τότε – οι δυο μουσικοί είχαν αρκετή εμπειρία στην τζαζ ώστε θεωρήθηκαν ικανοί να συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Cascais, ένα από τα πιο ιστορικά φεστιβάλ της Πορτογαλίας αλλά και της Ευρώπης. Στη δεκαετία του ’80 και ενώ ζούσε στο Παρίσι, ο Laurent Filipe γνώρισε τον μπασίστα Carlos Barreto και δούλεψαν μαζί σε αρκετές εμφανίσεις τους σε κλαμπ και φεστιβάλ. Έτσι οι βάσεις του τρίο έχουν βαθιές ρίζες με αποτέλεσμα σήμερα η μουσική του να ακούγεται πλούσια και με περιεχόμενο. Τόσο ο Joao Paulo όσο και ο Carlos Barreto εμπνέονται από μια ισχυρή ποιητική και αφηγηματική λάμψη που είναι εμφανής και πάντα παρούσα στη μουσική τους προσέγγιση τόσο σαν άτομα όσο και σαν ομάδα.

23.00 TRIO PHRONESIS (Δανία)

Με όνομα που προέρχεται από την ελληνική λέξη «Φρόνησις» το ευρωπαϊκό αυτό τρίο έχει μια τέτοια θέση που ήδη το έχει κάνει να ξεχωρίζει. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι ο Jon Newey του περιοδικού Jazzwise έχει γράψει για αυτούς ότι είναι το πιο σπουδαίο και δημιουργικό πιανιστικό τρίο που έχει παρουσιαστεί μετά τους θρυλικούς e.s.t. Με αρχηγό τον Δανό μπασίστα Jasper Hoiby και με μέλη τον Βρετανό πιανίστα Ivo Neame και τον Σουηδό ντράμερ Anton Eger, το τρίο αυτό έχει ήδη πάρει αρκετά βραβεία και το τρίτο του άλμπουμ, με τίτλο “Alive”, ήταν δίσκος της χρονιάς (2010) τόσο για το Mojo όσο και για το JazzwiseΜε ιδιαίτερα grooves από το μπάσαο, λυρικές μελωδίες και δραματικές ερμηνείες, το γκρουπ “Phronesis” είναι κάτι ξεχωριστό. Εδώ παρουσιάζουν νέο υλικό που θα ηχογραφηθεί μέσα στο 2013 καθώς και κομμάτια από το άλμπουμ τους “Walking Dark” του 2012. Όπως μας επισημαίνει και το BBC, «προσέξτε τους Phronesis – μπορούν ν’ αλλάξουν τη ζωή σας!»

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ

21.00 SERRANO & LECHNER (Ισπανία)

Το ντουέτο του Antonio Serrano (φυσαρμόνικα) και του Federico Lechner (πιάνο), ξεκίνησε το 2003 με πολύ προσωπικού ύφους διασκευές κινηματογραφικών μουσικών θεμάτων και λίγο αργότερα ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο  "Sesión Continua" (Nuevos Medios, 2004). Τα τελευταία χρόνια οι δυο καλλιτέχνες έχουν δώσει πάνω από 200 συναυλίες σε φεστιβάλ και θέατρα, τόσο στην Ισπανία όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επί πλέον, διεύρυναν και διαφοροποίησαν το ρεπερτόριό τους, συμπεριλαμβάνοντας σ’ αυτό δικές τους συνθέσεις και θέματα που προέρχονται από άλλα μουσικά είδη, όπως το τάνγκο και η κόπλα, που χρησιμεύουν ως μαγιά για τις μουσικές τους περιπλανήσεις. Το 2012 ηχογράφησαν τον νέο τους δίσκο, με τον τίτλο “La Extraña Pareja”  Ο Serrano ,τα τελευταία έξι χρόνια συμμετέχει στο συγκρότημα του Paco De Lucia. O Lechner από το Μπουένος Άιρες ζει από το 1984 στην Ισπανία και είναι πιανίστας, μαέστρος, ενορχηστρωτής, δεξιοτέχνης σολίστ και καλλιτεχνικός παραγωγός συναυλιών και ηχογραφήσεων.

22.00 CONTEMPORARY NOISE SEXTET (Πολωνία)

Παρά τον «θόρυβο» που εμπεριέχει το όνομα του γκρουπ, εδώ έχουμε ένα καθαρό και απολαυστικό μουσικό συγκρότημα που μπορεί να παίζει τζαζ  χωρίς να είναι τζαζ ή κινηματογραφική μουσική χωρίς να βλέπουμε κάποια ταινία – και να την ευχαριστιόμαστε! Το Contemporary Noise Sextet – παρά το «θορυβώδες» όνομά του – παρουσιάζει όμορφα πιανιστικά κομμάτια σε δημιουργικό διάλογο με τα πνευστά, απλές και γεμάτες συγκίνηση συνθέσεις που κλιμακώνονται σε δραματικές κορυφώσεις καθι γίνονται κάθε φορά και μια αποκάλυψη. Το γκρουπ εντυπωσιάζει με την καλλιτεχνική του ωριμότητα και την υψηλή του κλάση ενώ κινείται και ισορροπεί ανάμεσα στην κλασική ευγένεια και την πανκ δυναμική και ενέργεια. Οι συνθέσεις αναπνέουν και ταυτόχρονα γεμίζουν με όργανα που κυμαίνονται ανάμεσα στα κλασικά τζαζικά ρυθμικά μέχρι πλήρεις συνδυασμούς πνευστών ενώ η ενασχόληση όλων των μουσικών που απαρτίζουν το Contemporary Noise Sextet με πληθώρα από ποικίλες μουσικές και είδη δίνουν επιπρόσθετη εκφραστικότητα στα κομμάτια. Μπορεί αυτά όλα να ακούγονται κάπως «μυστήρια», όμως η μουσική είναι αυτή που μένει και το Contemporary Noise Sextet είναι ένα από τα πιο σπουδαία σύγχρονα μουσικά projects της Πολωνίας που τραβά την προσοχή τόσο των φίλων της τζαζ όσο και των φίλων της πειραματικής μουσικής.

23.00 YORGOS KROMMYDAS MODERN JAZZ QUINTET (Ελλάδα)

Ο ταλαντούχος κιθαρίστας Γιώργος Κρομμύδας παρουσιάζει την δεύτερη προσωπική δισκογραφική δουλειά του με τίτλο “Aggressive Thoughts” όπου αφήνει πίσω του τον κλασικό ήχο του organ trio και τη μουσική που παρουσίασαε το 2010 στον πρώτο του δίσκο με τίτλο “Jazzium”. Με το νέο του σχήμα, το Modern Jazz Quintet, και έχοντας πίσω του ένα ευρύ φάσμα μουσικών επιρροών, αλλά με σεβασμό στην παράδοση και τον ήχο κλασσικών jazz κιθαριστών (Wes Montgomery, Joe Pass, Grant Green), αναμιγνύει ηχοχρώματα και μουσικές ιδέες που φλερτάρουν με τη σύγχρονη jazz (Jonathan Kreisberg, Kurt Rosenwinkel, Tigran Hamasyan), το rock, το alternative και το heavy metal δημιουργώντας ένα σπάνιο πολυσυλλεκτικό jazz ύφος. Ο Κρομμύδας έχει ήδη στο ενεργητικό του συνεργασίες με σπουδαίους Έλληνες μουσικούς, (Γιώργος Κοντραφούρης, Τάκης Πατερέλης, Δημήτρης Καλατζής, Εύη Σιαμαντά κ.α), και εδώ έχει σαν συνεργάτες τον σαξοφωνίστα Τάκη Πατερέλη, έναν από τους πιο σημαντικούς Έλληνες τζάζμεν, καθώς και νέα παιδιά, αποφοίτους του Ιονίου Πανεπιστημίου όπως τον Γιάννη Παπαδόπουλο (πιάνο), τον Κωνσταντίνο Μάνο (κοντραμπάσο) και τον Ευάγγελο Κοτσάμπασαη (ντραμς). Πέρα από το καινούριο υλικό, το γκρουπ θα παρουσιάσει επίσης μια διαφορετική προσέγγιση από κομμάτια του πρώτου δίσκου του κιθαρίστα.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ

20.00 ROMAN GOMEZ TRIO (Αργεντινή)

Το πρωτότυπο συγκρότημα “Roman Gomez Trio” δημιουργήθηκε από τα δυο αδέρφια που κατάγονται από την Αργεντινή, τον Roman και τον Demian Gomez. Στο συγκρότημα αυτό προστέθηκε άλλο ένα μέλος, ο Δημήτρης Τσεκούρας με το κοντραμπάσο του. Το Τρίο αυτό δημιουργεί και παρουσιάζει καινούριους εναλλακτικούς τρόπους παιξίματος της Αργεντίνικης  μουσικής όπως του τάνγκο, παραδοσιακά κ.α. με επιρροές από την τζαζ. Τα αδέλφια Gomez έχουν συνεργαστεί και συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ όπως επίσης στο Μέγαρο Μουσικής, στην τηλεόραση της ΕΡΤ, στο Half Note αλλά και στο εξωτερικό όπως στην Ρώμη στο Auditorium, περιοδεία στην Ισπανία κτλ. Με το συγκρότημα συνεργάζεται επίσης η Κουβανή τραγουδίστρια Odalis Palma στο single "Cambian los rìos". Σε αυτήν την εμφάνιση παίζουν οι Roman Gomez (πιάνο και κιθάρα), Demian Gomez (ντραμς και κρουστά), Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο) και συμμετέχουν οι Odalis Palma (φωνή), Herman Mayr (κιθάρα) και Natalia Soledad Petsalis (φωνή)

21.00 SHAI MAESTRO (Ισραήλ)

Ο πιανίστας Shai Maestro γεννήθηκε το 1987 και άρχισε να παίζει από τα πέντε του χρόνια ενώ στα οκτώ του άκουσε την πρώτη τζαζ του από έναν δίσκο όπου ο Oscar Peterson έπαιζε George Gershwin. Έτσι οι μουσικές του σπουδές – τόσο στην κλασική όσο και στην τζαζ – έγιναν μέρος των ευρύτερων κολεγιακών και πανεπιστημιακών σπουδών του. Συνέχισε, φυσικά, στις ΗΠΑ, στο Berklee, αλλά η ευρύτητα των ενδιαφερόντων του των έσπρωξε ακόμα και στην μελέτη της ινδικής μουσικής. Έτσι σήμερα ο Shai Maestro ζει στη Νέα Υόρκη όπου έχει την ευχέρεια να παίζει με τους καλύτερους τζάζμεν ενώ από το 2006 ήταν μόνιμο μέλος του γκρουπ του μπασίστα Avishai Cohen με τον οποίο έκανε εκτενείς περιοδείες στην Ευρώπη και συμμετείχε στις ηχογραφήσεις των δίσκων “Gently Disturbed” (2008), "Sensitive Hours" (2008), "Aurora" (2009) και “Seven Seas” (2011). Από το 2011 όμως ο Shai άφησε το γκρουπ του Cohen για να φτιάξει το δικό του και να αναπτύξει τη δική του μουσική σαν συνθέτης και ενορχηστρωτής. Έτσι, το τρίο του Shai Maestro συμπληρώνουν ο ισραηλινός ντράμερ Ziv Ravitz και ο πεερουβιανός μπασίστας Jorge Roeder . Το πρώτο άλμπουμ του γκρουπ, με τον απλό τίτλο "Shai Maestro Trio", κυκλοφόρησε από την γαλλική εταιρία Laborie και ήδη έχει ξεχωρίσει στα γαλλικά τζαζ τσαρτς.

22.00 MICHAELA RABITSCH & ROBERT PAWLIK (Αυστρία)

Η Michaela Rabitsch είναι τραγουδίστρια, συνθέτρια, καθώς και η μοναδική και κορυφαία τρομπετίστα της τζαζ στην Αυστρία. Το αμερικανικό περιοδικό Jazzscene την χαρακτηρίζει ως σύγχρονη θηλυκή εκδοχή του Chet Baker. Η Michaela και ο ευφυής συνεργάτης της, συνθέτης και δεινός κιθαρίστας Robert Pawlik γοητεύουν τόσο τον Τύπο όσο και το κοινό με το ρεπερτόριό τους που περιλαμβάνει τζαζ, ποπ και λάτιν μελωδίες. Ερμηνεύουν τζαζ με ευμνημόνευτες μελωδίες, ισχυρές αρμονίες, μοντέρνους ρυθμούς και τολμηρούς αυτοσχεδιασμούς σε έναν αρμονικά ισορροπημένο συνδυασμό φωνής και μουσικών οργάνων. Οι πρωτότυπες, ατμοσφαιρικές συνθέσεις τους, οι οποίες κυριαρχούν στο ρεπερτόριο, τους προσδίδουν ένα μοναδικό, γοητευτικό προφίλ. Το σύνολο του ρεπερτορίου διαθέτει εξελιγμένες μελωδίες διανθισμένες από μια δόση μπλουζ. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια μοιράζονται την προσωπική αλλά και την μουσική τους ζωή, παίζοντας από κοινού στο κουαρτέτο τζαζ τους και στο ακουστικό ντουέτο τους, γράφοντας και για τα δύο και ερμηνεύοντας έργα από κοινού στο πλαίσιο περιοδειών για την πραγματοποίηση συναυλιών.

23.00 RAMON VALLE TRIO (Ολλανδία)

Ο κουβανός πιανίστας Ramon Valle είναι μια εξέχουσα φυσιογνωμία της σύγχρονης τζαζ. Δεν ειδικεύεται όμως στην «λάτιν» παράμετρό της όπως θα περίμενε κανείς. Αντίθετα, σαν μουσικός που είναι εγκατεστημένος στην Ευρώπη εδώ και χρόνια, ο Ramon Valle κινείται πέρα από ευπρόβλεπτα όρια και δημιουργεί τη δική του μουσική ανεξάρτητα από στυλιστικούς ή γεωγραφικούς περιορισμούς. Σε ότι αφορά τη δική του κληρονομιά, ο Ramon Valle ψάχνει και βρίσκει δικούς του δρόμους προσέγγισης στην κουβανέζικη μουσική, μένοντας μακριά από τα συνήθη κλισέ.  Με ισχυρό κλασικό μπακγκράουντ στο παίξιμό του, δεν έχει περιορισμούς και κινείται με την ίδια άνεση στην όπερα ή στη σύγχρονη τζαζ. Έτσι, καλλιεργώντας έναν προσωπικό μουσικό δρόμο, μπορεί να φέρει όση Κούβα και όση Ολλανδία θέλει στους ήχους του – πράγμα που γίνεται εμφανές σε κάθε νέα του παρουσία. Μαζί με τον μπασίστα Omar Rodriguez Calvo (Κούβα) και τον ντράμερ Jamie Peet (Ολλανδία), ο Ramón Valle βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μέσω της μουσικής.

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

Δευτέρα 3 Ιουνίου

20 ΧΡΟΝΙΑ JAΖΖ & ΤΖΑΖ

Το περιοδικό Jazz & Τζαζ γιορτάζει τα 20 χρόνια του, στην Τεχνόπολη με τη συμμετοχή γνωστών και αγαπημένων ελλήνων μουσικών της τζαζ αλλά και ένα σύνολο ταλαντούχων νέων και νεότατων μουσικών.

Συμμετέχουν:

Human Touch (David Lynch, Σταύρος Λάντσιας, Γιώτης Κιουρτσόγλου). Eνα γκρουπ μουσικών που – σαν ομάδα ή σαν ξεχωριστά άτομα - διαμορφώνει το πρόσωπο της σύγχρονης jazz (& τζαζ) στη χώρα μας, διευρύνοντας παράλληλα και συνεχώς το νόημα και τα όρια αυτής της μουσικής…

Γιώργος Κοντραφούρης και Baby Trio συναντούν την σπουδαία τραγουδίστρια / performer Γεωργία Καλαφάτη ή Sugahspank! Γκρούβι ήχοι και ρυθμοί συνδυασμένοι με αυθεντικό τζαζ και σόουλ feeling Mode Plagal Ξεκίνησαν μια πρωτοποριακή σύζευξη της σύγχρονης τζαζ, σόουλ, φανκ κ.ο.κ. με τη δημοτική μας μουσική και άνοιξαν έναν δικό τους δρόμο στην σύγχρονη world jazz σκηνή που τους έκανε να ξεχωρίσουν διεθνώς…

Τη γιορτή θα ανοίξει η Big Band του Μουσικού Σχολείου Αλίμου

Κεντρική Αυλή

Ώρα έναρξης: 20.30

Είσοδος Ελεύθερη

 

Δευτέρα 3 - Τετάρτη 5 Ιουνίου

Φεστιβάλ Ανακύκλωσης

Πού πηγαίνουν οι συσκευασίες, αφού τις πετάξω στον μπλε κάδο; Τι μπορώ να κάνω για τους χρησιμοποιημένους λαμπτήρες; Αυτά και άλλα πολλά θα απαντηθούν στο 3ήμερο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στις 3, 4 και 5 Ιουνίου 2013 στην Τεχνόπολη. Θα συμμετέχουν τα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος συλλογικά συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, παρέχοντας την ευκαιρία στο κοινό να ενημερωθεί για την ανακύκλωση από εκείνους που την κάνουν πράξη! Η διοργάνωση θα κλείσει με συναυλία το βράδυ της 5ης Ιουνίου.

Κεντρική Αυλή και στο κτίριο Νέοι Φούρνοι

Ώρες διεξαγωγής: 10.00 - 22.00

Είσοδος ελεύθερη

 

Παρασκευή 7 Ιουνίου

Συναυλία Θανάση Παπακωνσταντίνου

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι συνεργάτες του με ένα τρίωρο πρόγραμμα κατά πολύ ανανεωμένο, βασιζόμενο σε όλη τη δισκογραφική του κατάθεση από την «Αγία Νοσταλγία» μέχρι και τις «Μαγγανείες» θα προσπαθήσουν κι αυτό το καλοκαίρι να ξορκίσουν το μούδιασμα και την κατήφεια των ημερών.

Για φυλακτό τους, τα λόγια του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου «… και τι δεν κάνατε για να με θάψετε όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος …».

Θανάσης  Παπακωνσταντίνου: Λαούτο, μπουζούκι, τραγούδι

Ματούλα  Ζαμάνη: Τραγούδι

Φώτης Σιώτας: Βιολί, βιόλα, πλήκτρα, τραγούδι

Δημήτρης Μυστακίδης: Κιθάρα, λαούτο

Κώστας Παντέλης: Ηλεκτρική κιθάρα

Σωτήρης  Ντούβας: Τύμπανα

Χρυσόστομος Μπουκάλης: Μπάσο

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: Τρομπέτα, φλικόρνο

Γιάννης Αντωνιάδης: Κλαρίνο

Κωστής Ζουλιάτης: Πλήκτρα

Αλέξανδρος Κτιστάκης: Τραγούδι

Κεντρική Αυλή

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 10€ προπώληση, 12€ ταμείο

Προπώληση εισιτηρίων: στα καταστήματα PUBLIC

και στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων 

 

Σάββατο 8 Ιουνίου

11η Γιορτή για τον Εθελοντισμό

Be the change you want to see in the world!

40 εθελοντικοί οργανισμοί με τους εκατοντάδες εθελοντές τους μας προσκαλούν για 11η συνεχή χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο των εθελοντικών οργανισμών, σε ανοιχτή έκθεση ενημερωτικού υλικού.

Θέατρο δρόμου, χορευτικά δρώμενα, διαδραστικά παιχνίδια θα γεμίσουν με ρυθμό και ενέργεια τη Γιορτή του Εθελοντισμού. Φορείς όπως: UNICEF, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Φλόγα, Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, Κέντρο Ζωής, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, «Μείνε Δυνατός», ΚΕΘΕΑ Διάβαση, Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος,  είναι μόνο μερικοί από τους τοπικούς και διεθνείς συμμετέχοντες.

Τη διοργάνωση της γιορτής έχουν αναλάβει οι οργανισμοί «Μέριμνα Ζωής Μ.Κ.Ο», «Νέα Ακρόπολη», PRAKSIS, AIESEC, AEGEE Αθήνα, Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. ΕΔΡΑ, Ευρωπαϊκή Έκφραση, Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ALMA», ΚεΠΕΝΕΤ

κτίριο Νέοι Φούρνοι

Ώρες λειτουργίας: 10.00 - 17.00

Είσοδος Ελεύθερη

 

Τρίτη 11 Ιουνίου

Ο 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ  κόντρα σε ένα δύσκολο καλοκαίρι με μια γιορτή στο κέντρο της πόλης

Ο Ρ/Σ 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων υποδέχεται το καλοκαίρι με μια μεγάλη συναυλία που θα αποτελέσει το μουσικό γεγονός του σταθμού, στην Τεχνόπολη.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες από διαφορετικές μουσικές σκηνές αλλά με δυναμικό λόγο, θα συνθέσουν ένα πολυποίκιλο χαρμάνι από ελληνική rock και Βαλκανική παραδοσιακή μουσική με ψήγματα από electronica και ένα πέρασμα από τους ονειρικούς δρόμους της Ανατολής, σε μια συναυλία αντιπροσωπευτική του σταθμού που επί οκτώ χρόνια αγκαλιάζει όλα σχεδόν τα μουσικά είδη και υποστηρίζει τις ανεξάρτητες καλλιτεχνικές παραγωγές: Φοίβος Δεληβοριάς, Ορφέας Περίδης, Active Member, Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης, Mode Plagal, Lolek, Fide, Yianneis, Μαρία Πανοσιάν, Baby Guru.

Το συναυλιακό πρόγραμμα θα πλαισιώνεται από μικρές θεατρικές παραστάσεις και ό, τι άλλο χρειάζεται για μια γιορτή που φιλοδοξεί να μας κάνει πιο αισιόδοξους.

Κεντρική Αυλή

Ώρα έναρξης: 19.00

Τιμές εισιτηρίων: 8€ προπώληση, 10€ ταμείο

Προπώληση Εισιτηρίων: στα καταστήματα PUBLIC και στο Ticket House

 

Τετάρτη 12 Ιουνίου

Δράσεις σε Γειτονιές 

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται το σύνολο του προγράμματος με τίτλο «Δράσεις σε Γειτονιές» σε μία μεγάλη γιορτή που περιλαμβάνει: παραστάσεις χορού και ζωντανής μουσικής από καλλιτέχνες των κοινοτήτων μεταναστών στην Αθήνα , υπαίθριο μαγείρεμα και σερβίρισμα παραδοσιακών πιάτων από τις κοινότητες των μεταναστών, έκθεση χειροποίητων και άλλα.

Το πρόγραμμα «Δράσεις σε Γειτονιές» οργανώνεται από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Δήμου Αθηναίων Α.Ε. Ο.Τ.Α. (ΚΕΚΔΑ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών - Αναπτυξιακή Ανώνυμος Εταιρεία Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΑΤΑ), τον  ΑΘΗΝΑ 9.84» (Δήμος Αθηναίων Επιχείρηση Ραδιοφωνίας ΑΘΗΝΑ) και τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ)

Κεντρική Αυλή

Ώρα έναρξης: 19.00

Είσοδος Ελεύθερη

 

Παρασκευή 14 Ιουνίου

1ο Φεστιβάλ Εν Λευκώ 87.7

Archive, Jessie Ware, Bebe, John Talabot, Ντεϊβιντ, Φανταστικοί Ήχοι, Fever Kids, Ειρήνη Σκυλακάκη είναι τα ονόματα που ανακοινώνονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Εν Λευκώ 87.7. Θα ακολουθήσει after show party με τους παραγωγούς του Εν Λευκώ 87.7 σε μια μέρα που η μουσική θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα και θα συνεχίσει μέχρι τα ξημερώματα της επομένης…

Κεντρική Αυλή

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.30

Τιμές εισιτηρίων: 25€ τα πρώτα 500, 28€ early bird, 32€ προπώληση, 37€ ταμείο

Προπώληση Εισιτηρίων: στα καταστήματα PUBLIC

και στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Online: Viva.gr - τηλεφωνικά: 13855

 

Σάββατο 15 Ιουνίου

Κίτρινα Ποδήλατα και Φίλοι live

Το γνωστό για τις εντυπωσιακές live - παραγωγές αλλά και τη γεμάτη ενέργεια σκηνική παρουσία συγκρότημα, ξεκινά δυναμικά τη καλοκαιρινή του περιο-δεία με πρώτο σταθμό την Τεχνόπολη, γιορτάζοντας ταυτόχρονα και τη κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ με τίτλο «ΕΤΩΝ 16». Μια μεγάλη παρέα από δεκαπέντε καλλιτέχνες που τα Κίτρινα Ποδήλατα αγαπούν, σέβονται και εκτιμούν ιδιαίτερα: Γλυκερία, Νίκος Ζιώγαλας, Βασίλης Καζούλλης, Μελίνα Κανά, Γιάννης Κότσιρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος, Αντώνης Μιτζέλος, Δέσποινα Ολυμπίου, Μίλτος Πασχαλίδης, Ορφέας Περίδης, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, Υπόγεια Ρεύματα και η  Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου θα ενώσουν τις φωνές τους με τα Κίτρινα Ποδήλατα σε μια συναυλία με ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και εκπλήξεις.

Κεντρική Αυλή

Τιμές εισιτηρίων: 10€ προπώληση, 12€ ταμείο

Ώρα έναρξης: 21.00

Προπώληση εισιτηρίων: στα καταστήματα PUBLIC

και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Online: Viva.gr - τηλεφωνικά: 13855

 

Δευτέρα 17 & Τρίτη 18 Ιουνίου

Jumping Fish Festival

Το Jumping Fish Festival για πρώτη φορά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. To Jumping Fish της COSMOTE, το πρόγραμμα ανάδειξης και στήριξης νέων καλλιτεχνών που από το 2009 μέχρι σήμερα έχει προωθήσει στο ευρύ κοινό τη μουσική 30 φρέσκων και ταλαντούχων ελληνικών ονομάτων, διοργανώνει για άλλη μια χρονιά μια μεγάλη γιορτή (αυτή τη φορά σε καλοκαιρινό σκηνικό). Τη σκηνή θα μοιραστούν οι δημοφιλέστεροι καλλιτέχνες του Jumping Fish της COSMOTE μαζί με αγαπημένα, καταξιωμένα ελληνικά ονόματα σε ένα πανηγυρικό μουσικό διήμερο.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.jumpingfish.gr

Κεντρική Αυλή

 

Δευτέρα 17 - Παρασκευή 28 Ιουνίου

«ΜΝΗΜΗ»

έκθεση φωτογραφίας του Φωτογραφικού εργαστηρίου του 18 ΑΝΩ

 

Η βασική ιδέα αυτού του project είναι  η σχέση του μνημείου με τον χώρο,  την ιστορία και την συλλογική μνήμη. Ένα μνημείο κουβαλά μια ολόκληρη ιστορία ξεκινώντας από τον άνθρωπο που το σκαλίζει μέχρι το σήμερα. Οι φωτογραφίες του 18 άνω προσπαθούν να συναισθανθούν το βάρος της μνήμης αυτής,  να ενώσουν ένα κομμάτι της πόλης που αισθανόμαστε ότι δεν είναι εκεί, να το εντάξουν στο παρόν. Ο καθένας  μέσα από την δική του ματιά, την δική του γραφή,  προβάλει το μνημείο ως συνέχεια του αστικού τοπίου. Σύγχρονοι περιηγητές, οι φωτογράφοι του 18 Άνω, εντάσσουν την ιστορικότητα του μνημείου στο 'τώρα' 'ψιθυρίζοντας' ο καθένας μια δική του ιστορία, την δική τους προσωπική μνήμη.

κτίριο Νέοι Φούρνοι

Είσοδος ελεύθερη

 

Τρίτη 25 - Παρασκευή 28 Ιουνίου

«Η δύναμη να αλλάζεις»

30 χρόνια Θεραπευτικές Κοινότητες

Τέσσερις ημέρες ανοικτής επικοινωνίας με την κοινωνία διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ στην Τεχνόπολη από τις 25 μέχρι 28 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου) και τα 30 χρόνια από τη δημιουργία της πρώτης Θεραπευτικής Κοινότητας στην Ελλάδα. Οι δημιουργικές ομάδες των  προγραμμάτων απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ παρουσιάζουν εκθέσεις κεραμικής, χειροποίητων  κρουστών οργάνων και φωτογραφίας,  στήνουν δημιουργικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, οργανώνουν δρώμενα και ενημερώνουν για τις ανάγκες της κοινωνίας για απεξάρτηση και επανένταξη την εποχή της κρίσης.

κτίριο Μηχανουργείο

Είσοδος Ελεύθερη

 

Τετάρτη 26 Ιουνίου

Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών

Εδώ και 3 δεκαετίες το 18 Άνω και το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), αγωνίζονται για το δικαίωμα στην απεξάρτηση και την κοινωνική ένταξη, το δικαίωμα στη ζωή. Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο των δύο φορέων και θέλοντας να στηρίξει τη δράση τους διοργανώνει μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή αγαπημένων καλλιτεχνών, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στα προγράμματα απεξάρτησης.

Στις 26 Ιούνιου το ΚΕΘΕΑ και το 18 Άνω στέλνουν  από κοινού το μήνυμα ότι όσο βαθαίνει η  κοινωνική κρίση και αυξάνεται η διάδοση των εξαρτήσεων  τόσο πιο επιτακτική γίνεται η ανάγκη να διαφυλαχτεί το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν απεξάρτηση. Και να γίνει η κοινωνική αλληλεγγύη το ανάχωμα απέναντι στους κινδύνους που απειλούν την κοινωνική συνοχή και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κεντρική Αυλή

Είσοδος Ελεύθερη

 

Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Ιουνίου

5ο ATHENS  SCHOOL FESTIVAL

Για 5η χρονιά ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη συνδιοργανώνουν το Φεστιβάλ Μαθητικών Συγκροτημάτων, στις 22 και 23 Ιουνίου, στο Γκάζι.

Μετά τα live τους στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων από Δεκέμβριο μέχρι και Απρίλιο μαθητικές/φοιτητικές μπάντες μοιράζονται μια συναρπαστική εμπειρία στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Ο θεσμός εμπλουτίζεται με δυο εκρηκτικές δράσεις: το “YouTuber Meeting” και ευφάνταστες προβολές από το Athens Video Art Festival.

Προαύλιο Μηχανουργείου

Ώρα Έναρξης: 18.00

Είσοδος Ελεύθερη

 

Πέμπτη 27 Ιουνίου

GRUPO COMPAY SEGUNDO

BUENA VISTA SOCIAL CLUB

Η ωραιότερη  Latin Fiesta που έγινε ποτέ!

Με την συμμέτοχη έκπληξη… Ελλήνων τραγουδιστών

Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και η Chronos Art Productions παρουσιάζουν όχι απλά μία συναυλία αλλά την ωραιότερη Latin Fiesta που έγινε ποτέ! Με τους μετρ του είδους, το συγκρότημα μύθος, τους “Grupo Compay Segundo from Buena Vista Social Club”. Η Τεχνόπολη θα ντυθεί με τα χρώματα της Κούβας για να υποδεχθεί την γιορτή αυτή, με εκθέτες και περίπτερα. (εδέσματα, βιβλία, δίσκους, σχολές χορού, κ.α). Οι  σχολές χορού θα μας μάθουν τους υπέροχους χορούς της Κούβας και όχι μονό, μουσικά συγκροτήματα θα εναλλάσσονται από νωρίς το απόγευμα στις δύο σκηνές, οι καλύτεροι DJs της Latin μουσικής θα είναι παρόντες και θα στηθεί μια πίστα χορού, δίπλα στην κεντρική σκηνή, για να χορεύουμε στους τρελούς ρυθμούς  των Buena Vista Social Club και όλα αυτά παρέα  με πολλά κοκτέιλ και ρούμι…

Κεντρική Αυλή, Προαύλιο Μηχανουργείου

Οι πόρτες ανοίγουν στις 17:30

Τιμές εισιτηρίων: 17€ προπώληση, 22€ ταμείο

Προπώληση εισιτηρίων: στα καταστήματα PUBLIC

και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Online: Viva.gr - τηλεφωνικά: 13855

 

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

Δευτέρα 1 Ιουλίου

10 χρόνια...Locomondo live!

Οι Locomondo γιορτάζουν δέκα χρόνια μαζί, δέκα χρόνια συναυλιών σε ΟΛΗ  την Ελλάδα και  παρουσιάζουν τον 7ο δίσκο τους με τίτλο «Οδύσσεια»!

Η  μεγάλη μουσική παρέα του ρέγγε, σκα και λάτιν ρυθμού έχει κερδίσει - πλέον - τις καρδιές όλων - μικρών και μεγάλων - εδώ και χρόνια παντού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό! Με τα τραγούδια τους, την ενέργεια και την ζωντάνια που εκπέμπουν, οι Locomondo μετατρέπουν την κάθε συναυλία τους σε ένα ατελείωτο  πάρτυ,  όπου τον πρώτο λόγο έχει η μουσική και ο χορός. Κόσμος και συγκρότημα γίνονται ένα, θίγοντας παράλληλα τα κακώς κείμενα με τον γνωστό τους τρόπο.

Μαζί τους όπως πάντα οι:

Δημήτρης Γάσιας (βιολί), Νίκος Βλάχος (τρομπέτα), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (τρομπόνι), Γιώργος Φραγκέλης - ηχοληψία και ηχητική επιμέλεια.

Κεντρική Αυλή

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 10€ προπώληση, 12€ ταμείο

Προπώληση εισιτηρίων: στα καταστήματα PUBLIC

και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Online: Viva.gr - τηλεφωνικά: 13855

 

Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Ιουλίου

2ο ΔΙΕΘΝΕΣ Φεστιβάλ Τσίρκο

και Εναλλακτικών Μορφών Έκφρασης

Ακροβάτες, ζογκλέρ, μουσικοί, χορευτές και καλλιτέχνες όλου του φάσματος των Εναλλακτικών Παραστατικών Τεχνών, παίρνουν μέρος σε μια 2ήμερη γιορτή με επιδείξεις, σεμινάρια τεχνικών τσίρκο, θέατρο δρόμου, juggling meeting, παιδότοπο και παιδικό Τσίρκο, θεάματα με φωτιές, performers' market και open stage για νέους καλλιτέχνες.

Κεντρική Αυλή και στο κτίριο ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ

Ώρες λειτουργίας: 10.30 - 00.00

Είσοδος ελεύθερη

 

Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Ιουλίου

The Meet Market

Μια διήμερη γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας. Μία νομαδική αγορά από τοπικά προϊόντα, φρέσκιες ιδέες, φιλικό κοινό και συμμετέχοντες. Ένα οπτικο-ακουστικό παζλ από χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, οργανικά προϊόντα υγιεινής, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage & retro προϊόντα, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια, δώρα, DJ sets και θετική ενέργεια.

Προαύλιο ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ  και στο κτίριο ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ

Ώρες λειτουργίας: 13.00 - 23.00

Είσοδος ελεύθερη

 

Πέμπτη 11 Ιουλίου

Συναυλία Στέφανου Κορκολή

Μαζί του ο Παναγιώτης Πετράκης και η Linda Geyman

Η οικογένεια του Στέφανου Κορκολή πάντα μεγαλώνει, ο Παναγιώτης Πετράκης με καινούργια τραγούδια του Στέφανου, ο Στέφανος σε διαρκή εξέλιξη, και η Linda Geyman με καινούργια τραγούδια και με προτάσεις που έρχονται από το μέλλον…

Μία βραδιά στην καρδιά του καλοκαιριού, για όλες τις καρδιές. Με μουσικές και τραγούδια που αγαπήσαμε και που θα αγαπήσουμε. Με οδηγό τον Στέφανο Κορκολή, τον άνθρωπο που συμβιώνει με την μελωδία και με το πιάνο, που μας έχει χαρίσει αξέχαστες και αναλλοίωτες μουσικές επιτυχίες και τραγούδια, η βραδιά της 11ης  Ιουλίου  θα είναι το ταξίδι για τις καρδιές όλων μας. Ειλικρινά.

προαύλιο Μηχανουργείου

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμή εισιτηρίου: 10€ προπώληση, 12€ ταμείο

Προπώληση εισιτηρίων: στα καταστήματα PUBLIC

και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Online: Viva.gr - τηλεφωνικά: 13855

 

Παρασκευή 12 - Κυριακή 14 Ιουλίου

Technopolis Open Air Cinema

Οι πόλεις του κόσμου, σημεία συνάντησης

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει κινηματογραφικές προβολές και σας δίνει ραντεβού… στις πόλεις του κόσμου.

Με αφετηρία ταινίες μυθοπλασίας, η «Τεχνόπολις» σας ταξιδεύει σε πόλεις που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη αλλά αποτελούν - η καθεμία με τον τρόπο της - το σκηνικό πάνω και μέσα στο οποίο εκτυλίσσονται οι ιστορίες των ηρώων.  Με τα τοπία, την κουλτούρα, την ενέργεια και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, η κάθε πόλη διαδραματίζει το δικό της σημαντικό ρόλο στις διαδρομές που χαράσσουν οι ήρωες της εκάστοτε ταινίας, στις κουβέντες και στις συναντήσεις τους.

Ελάτε, λοιπόν, και φέτος στην Τεχνόπολη και αφήστε τη μαγεία του σινεμά να οδηγήσει τα βήματά σας σε λιγότερο ή περισσότερο γνωστές πόλεις για να συναντήσετε ενδιαφέροντες χαρακτήρες και να ανακαλύψετε τις ιστορίες τους!

Προαύλιο ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ

Ώρες προβολών: 21.15, 23.30

Τιμή εισιτηρίου: 5€

 

Δευτέρα 15 - Παρασκευή 19 Ιουλίου

Athens World Music Festival P.I.I.G.S. 

powered by Kosmos 93.6 fm

Η «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων  σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό Kosmos 93.6 διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά το “Athens World Music Festival”. Φέτος, με τον ιδιαίτερο θεματικό τίτλο “P.I.I.G.S.” παρουσιάζουν τον εξαιρετικό μουσικό πλούτο των 5 ευρωπαϊκών χωρών που στιγματίστηκαν τα τελευταία χρόνια για το δημοσιονομικό τους χρέος (Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία).

Τα “P.I.I.G.S.” θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν πως ο πολιτισμός και η μουσική τους είναι ένας σημαντικός πυλώνας τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της παγκόσμιας μουσικής και πολιτιστικής παράδοσης.

Οι φετινές συμμετοχές: Πορτογαλία (Cristina Branco, Andre Maia Band), Ιταλία (Nuova Compagnia di Canto Popolare, Encardia), Ιρλανδία (Altan, Realta), Ελλάδα (Μαριώ, Κρίστη Στασινοπούλου & Στάθης Καλυβιώτης “Greekadelia”), Ισπανία (Lenacay, Xarnege).

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μάριος Στρόφαλης

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Το Athens World Music Festival πλαισιώνεται από σεμινάρια και forum στα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με την επίδειξη ενός εισιτηρίου του φεστιβάλ.

• Τρίτη 16 Ιουλίου

 «Το βιολί και οι αποχρώσεις του σε Ευρωπαϊκές παραδοσιακές μουσικές»

Εισηγητής: Kυριάκος Γκουβέντας (διεθνώς αναγνωρισμένος σολίστ του βιολιού). Ο βασιλιάς των οργάνων πρωτοστατεί στις μουσικές του κόσμου και ιδιαίτερα στις φολκ μουσικές όλης της Ευρώπης όπου η ποικιλία των αποχρώσεών του είναι εντυπωσιακή.

• Τετάρτη 17 Ιουλίου

“Pizzica pizzica - ρυθμός, χορός και θεραπεία”

Εισηγητές : Eνκαρδία (μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτές του Ελληνικού γκρουπ που έχει επικεντρωθεί στις μουσικές της κάτω Ιταλίας)

Η αρχέγονη σχέση του χορού pizzica pizzica με την θεραπεία από το τσίμπημα της δηλητηριώδους αράχνης με ταυτόχρονη αναφορά στις χορευτικές φόρμες του σήμερα.

• Πέμπτη 18 Ιουλίου

Forum με θέμα: «O μουσικός πλούτος του Ευρωπαϊκού νότου και η συμβολή του στην πρόοδο της Ευρωπαϊκης Κοινωνικής Συνοχής»

Εισηγητές : Μάριος Στρόφαλης (καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens World Music Festival),

Πάνος Χρυσοστόμου (Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Κόσμος 93.6) ,

Andre Maia (Πορτογάλος ηθοποιός και τραγουδιστής).

Κεντρική Αυλή και κτίριο ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Τιμή εισιτηρίων: 10€ ημερήσιο, 25€ πενθήμερο

Ώρα έναρξης συναυλιών: 21.00 || Ώρα διεξαγωγής forum και σεμιναρίων: 13.00-14.00

Προπώληση εισιτηρίων: στα καταστήματα PUBLIC

και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Online: Viva.gr - τηλεφωνικά: 13855

15.07 Πορτογαλία

 

21.00

Andre Maia Band

Η Andre Maia Band διασκευάζει και παίζει Fados και Μουσικές από την Πορτογαλία. Το Fado είναι η έκφραση της πορτογαλικής ψυχής. Η αίσθηση μυστηρίου και μελαγχολίας της μουσικής αυτής που γεννήθηκε στη Λισαβόνα (Πορτογαλία), είναι τα στοιχεία που εξασφαλίζουν στο Fado μια εξέχουσα θέση στις λεγόμενες «Μουσικές του Κόσμου».

Την Andre Maia Band αποτελούν οι:

André Maia: τραγούδι

Έφη Ζαϊτίδου: κανονάκι

Ξένια Τσέλιγκα: μπαγιάν (ακορντεόν ορχήστρας)

Αλέξανδρος Καψοκαβάδης: κιθάρα/πολίτικο λαούτο

Κώστας Σταυρόπουλος: κοντραμπάσσο

22.00

Cristina Branco

Η φωνή της Cristina Branco είναι ταξιδιάρικη. Μόλις αισθανθεί «επανάπαυση», «βάζει πλώρη για άλλα λιμάνια», για να βρει «νέο δέρμα» και λέγοντας νέο δέρμα εννοώ νέους μουσικούς δρόμους, νέες μουσικές έννοιες, νέες προκλήσεις. Η αναζήτηση για νέους μουσικούς ορίζοντες φαίνεται να είναι η έννοια που χαρακτηρίζει την καριέρα της  Cristina Branco.

Η ανησυχία και η αναζήτηση νέων δρόμων διαφαίνεται από την αρχή της καριέρας της. Ήταν εμφανής στο Ulisses [Ulysses], στο Abril  [April], στο Não há só tangos em Paris [There's More to Paris than Tangos], και πάλι στο Alegria [Joy]. Η Cristina Branco περιγράφει τη συνεχή αυτή αναζήτηση ως «την αδρεναλίνη του να είσαι ζωντανός».

Το Alegria δεν είναι ένα άλμπουμ για την ελπίδα, χωρίς όμως και να αρνείται ότι μπορεί να υπάρξει ελπίδα.

16.07 Ιταλία

21.00

Encardia

Οι encardia, η ιδιότυπη και απόλυτα ελκυστική αυτή μουσική κολεκτίβα, αποτελούν την εποχή αυτή ένα από τα πλέον προβεβλημένα και καταξιωμένα στη χώρα και διεθνώς Ελληνικά σχήματα της world μουσικής. Προσηλωμένοι στην πλούσια παραδοσιακή και γεμάτη ενέργεια μουσική της Κάτω Ιταλίας, με τον πειστικό τους τρόπο έκφρασης και απόδοσης της μουσικής, μας ταξιδεύουν μουσικά στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στις όμορφες περιοχές του Salento και σ' όλα εκείνα τα μέρη που μιλούν ακόμη Γκρεκάνικα κι άλλες τοπικές διαλέκτους. Κύριο χαρακτηριστικό του σχήματος η σχέση που αναπτύσσουν με το εκάστοτε κοινό των συναυλιών τους. Το γκρουπ δημιουργήθηκε το 2004 για να διαγράψει μία ζηλευτή πορεία μέχρι σήμερα που περιλαμβάνει σχεδόν 500 ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και Γαλλία, Γερμανία, Αλγερία, Ελβετία, Κύπρο αλλά κυρίως στην ίδια την Ιταλία καθώς και 5 εξαιρετικά επιτυχημένους δίσκους.

Το Μάρτιο του 2012 η ταινία του Άγγελου Κοβότσου (παραγωγή Γ. Πουλίδη) με τον τίτλο encardia «Η πέτρα που χορεύει» και θέμα το οδοιπορικό του γκρουπ στις περιοχές των Ελληνόφωνων χωριών της Ιταλίας, απέσπασε το βραβείο κοινού στο 14ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και προβάλλεται σε ξένα Φεστιβάλ αλλά και στις αίθουσες ανά την Ελλάδα ήδη από το Νοέμβρη του 2012! 

22.00

Nuova Compagnia di Canto Popolare 

Η “Nuova Compagnia di Canto Popolare” δημιουργήθηκε το 1970 με σκοπό την προώθηση των παραδόσεων της περιφέρειας της Καμπανίας (περιοχή στη Νότιο Ιταλία με πρωτεύουσα τη Νάπολη). Η εκπληκτική επιτυχία που σημείωσαν στο Spoleto Festival το 1972 και το 1974 αποτέλεσε την αφετηρία της διεθνούς καριέρας τους.  Έκτοτε, οι “Nuova Compagnia di Canto Popolare” έχουν συμμετάσχει στα σπουδαιότερα μουσικά φεστιβάλ εντός και εκτός Ευρώπης, όπως, στο Εδιμβούργο, στο Ελσίνκι, στο Βερολίνο (Festwochen), στο Théatre des Nations (Καράκας 1977, Αμβούργο 1979), Μπουένος Αυρες (Coliseum), στο Festival of the Fiandres, Ζυρίχη, Στρασβούργο (Mozarteum), Παρίσι (Théatre de la Ville), Αθήνα, Ισραήλ, Σπολέτο (ΗΠΑ), Σύδνεϋ (Opera House), Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, στο Schwetzingen Festspiele (1990),Τόκυο (Sogetsu Hall), Κολωνία (Opera), Σαο Πάολο (Sesc Pompeia 2001), Σόφια (Sala Bulgaria 2001), Βελιγράδι (Kolarca 2002), Λονδίνο (Riverside Studios) Μόναχο (Herculees Saal) και πολλά άλλα.

Το 2013 έχουν ήδη εμφανιστεί σε διάφορες παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε δύο παραστάσεις στο International Music Festival στην Καρθαγένη της Κολομβίας, όπου έπαιξαν μπροστά σε 3.000 άτομα και η παράσταση μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση. Το πρόγραμμα τους περιλαμβάνει περιοδείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις στο Λουξεμβούργο, την Γερμανία και την Ιταλία.

17.7 Ιρλανδία

21.00

Realta

Οι Realta έχουν μια ζωντανή, ενθουσιώδη αλλά και σεβάσμια προσέγγιση στην παραδοσιακή Ιρλαδική μουσική.  Μεγαλωμένοι με τη μουσική των The Bothy Band, Planxty και άλλα τέτοια κλασσικά σχήματα, το συγκρότημα αυτό από το Μπέλφαστ καταφέρνει να συλλάβει τη διαχρονική αξία της παραδοσιακής μουσικής και να εμφυσήσει σε αυτή στοιχεία από άλλους μουσικούς χώρους.

Χρησιμοποιώντας διπλές ιρλανδικές γκάϊντες, ιρλανδικές φλογέρες, κιθάρα και bodhrán (παραδοσιακά τύμπανα), αυτό το πολυοργανικό τρίο παρουσιάζει ένα μαγευτικό πρόγραμμα χορευτικής μουσικής που συνδυάζεται με αφηγήσεις ιστοριών και παραδοσιακά τραγούδια.  Η μουσική τους εμπεριέχει μια νεανική αναζήτηση που συνδυάζεται άψογα με την αυστηρή προσοχή στη λεπτομέρεια κατά την εκτέλεση της.

Στις ζωντανές εμφανίσεις τους, οι Réalta συνεπαίρνουν το κοινό με τον ενθουσιασμό, την ενέργεια και το πάθος της μουσικής τους.

Το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Open The Door For Three” κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2012.

22.00

Altan

Το παραδοσιακό φολκ συγκρότημα Altan είναι από τους πρωταγωνιστές της αναζωογόνησης της Ιρλανδικής μουσικής στη χώρα τους και στο εξωτερικό. Διάσημο για τα δυναμικά διπλά βιολιά του και τις διαχρονικές a cappella εκτελέσεις παλαιών Κέλτικων τραγουδιών, οι Altan ειδικεύονται σε ήχους  με το δυναμικό ύφος της περιοχής του Ντονεγκαλ, που διακρίνεται για τις σκωτσέζικες μουσικές επιρροές που φέρει.

Ο πατέρας της Mairead, o Francie Mooney, ήταν ηγετική φιγούρα στην διάσωση και ανάδειξη της μουσικής βιολιού από το Ντόνεγκαλ, την οποία οι Altan έκαναν δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Οι παραδοσιακοί ήχοι του Ντόνεγκαλ έχουν μια ξεχωριστή σκωτσέζικη χροιά, κυρίως λόγω της πολύχρονης ανταλλαγής εργατών-μεταναστών μεταξύ Σκωτίας και Ντόνεγκαλ και την αναπόφευκτη ανάμιξη των τοπικών μουσικών. Οι γρήγορες, μονές, κοφτές διαδρομές του δοξαριού και οι τριπλές στακάτο που χαρακτηρίζουν τους βιολιστές του Ντόνεγκαλ αποτελούν την καρδιά του δυναμικού ήχου των δύο βολιών που παίζουν η  Mairead Ni Mhaonaigh και ο Ciaran Tourish.  Αυτός ο βασικός ήχος των Altan πλαισιώνεται από το ακορντεόν του Dermont Byrne και το δυναμικό ήχο των κρουστών που παίζουν οι Ciaran Curran, and Daithi Sproule.

18.7 Ελλάδα

21.00

Kristi Stassinopoulou & Stathis Kalyviotis

“Greekadelia”

Κρίστη Στασινοπούλου: φωνή, μπεντίρ, ινδικό αρμόνιο

Στάθης Καλυβιώτης: λαούτο, live looping, ηλεκτρονικά, φωνητικά

Η Κρίστη Στασινοπούλου είναι τραγουδίστρια, στιχουργός-τραγουδοποιός που εδώ και πολλά χρόνια ακολουθεί μια δική της, ανεξάρτητη πορεία στο χώρο της ελληνικής μουσικής και του τραγουδιού. Ο Στάθης είναι συνθέτης, ενορχηστρωτής, πολυ- οργανοπαίκτης. Mαζί έχουν κυκλοφορήσει 5 δίσκους που διακρίθηκαν στο εξωτερικό. Έκτοτε μαζί με την μπάντα τους ταξιδεύουν και παίζουν σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους στην Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά, την Βραζιλία, κλπ. Στα περισσότερα απ' αυτά τα πολύ σημαντικά φεστιβάλ είναι και οι μοναδικοί Έλληνες εκπρόσωποι της χώρας μας, της μουσικής και της γλώσσας μας.

Τον Ιούνιο 2012 η εγγλέζικη εταιρία Riverboat Records της World Music Network κυκλοφόρησε τον πέμπτο δίσκο της Κρίστη Στασινοπούλου και του Στάθη Καλυβιώτη, με τίτλο Greekadelia, που αυτή τη φορά περιλαμβάνει διασκευές ελληνικών δημοτικών τραγουδιών από τις διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Για δύο μήνες στη σειρά, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, το Greekadelia είναι στο νούμερο 1 των World Music Charts Europe. Έχει πάρει ενθουσιώδεις κριτικές από εφημερίδες όπως η Guardian, η Independent, η Financial Times, το περιοδικό Folk Roots, το περιοδικό Songlines κλπ.

Η Κρίστη & ο Στάθης παίζουν κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο τους Greekadelia, που περιλαμβάνει ηλεκτρονικο-ακουστικές διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών, καθώς και δικά τους τραγούδια από τους προηγούμενους δίσκους τους, Υφαντόκοσμος, Ηχοτρόπια, Τα Μυστικά των Βράχων και Ταξιδοσκόπιο.

22.00

Mario

Μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού, η Μαριώ, γεννήθηκε στο Ρωσικό Θεσσαλονίκης. Η μητέρα της από τα Φάρασα Καππαδοκίας (ήταν το κεντρικό κεφαλοχώρι μιας ευρείας περιφέρειας της Ν.Α. Καππαδοκίας που εκτείνονταν πάνω στις οροσειρές και τα υψίπεδα των Ταύρου και Αντίταυρου) έφτασε πρόσφυγας στην Ελλάδα το 1923 και εγκαταστάθηκε στο Πλατύ Ημαθίας. Ο πατέρας της κατάγεται από τον Κορινό Κατερίνης.

Η Μαριώ «βαφτίστηκε» στη μουσική από τα 13 της τραγουδώντας και παίζοντας ακορντεόν δίπλα στον πατέρα της, που ήταν επίσης μουσικός. Από τότε υπηρετεί με υποδειγματική συνέπεια και πάθος το τραγούδι δίπλα στους σημαντικότερους εκτελεστές του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού. Έχει περιοδεύσει στις περισσότερες ελληνικές πόλεις, σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ. Συγκινητική και βαθιά ανθρώπινη η Μαριώ θεωρείται από τις τελευταίες αυθεντικές εκπροσώπους ενός ύφους που αντλεί από την ανθρώπινη εμπειρία και αποφεύγει τις μιμήσεις και τους ψευδεπίγραφους νεωτερισμούς.

Πρωτοβγήκε στο πάλκο τραγουδώντας Δερβενιώτη και Βίρβο. Είχε την τύχη να τραγουδήσει δίπλα στον Μάρκο Βαμβακάρη το 1967. Για πολλά χρόνια εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Χονδρονάκο και τον Χρήστο Μίγκο. 

Το 2009 κυκλοφορεί το cd «Μαριώ - 50 χρόνια διαδρομή», μια ζωντανή ηχογράφηση που περιέχει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του ρεμπέτικου καθώς της πορείας της Μαριώς.

Ανάμεσα σε άλλα περιέχονται τα καλύτερα ρεμπέτικα της Θεσσαλονίκης («Ο πράσινος ο μύλος», «Ο μάγκας ξεχωρίζει», «Τρίτη Πέμπτη μακαρόνια» κ.ά.), σπουδαία ρεμπέτικα του Βασίλη Τσιτσάνη («Σαν απόκληρος», «Απόψε στις ακρογιαλιές») αλλά και τραγούδια -προτάσεις όπως το «Θεέ μου μεγαλοδύναμε».

19.7 Ισπανία

21.00

Xanerge

Η λέξη Xarnege, ή Sharnègo προέρχεται από τη γασκωνική διάλεκτο και αναφέρεται στα χωριά που βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ της γαλλικής επαρχίας της Γασκωνίας και της χώρας των Βάσκων και όπου οι κάτοικοι ομιλούν και Βάσκικα και Γασκωνικά.  Το μουσικό σχήμα των Xarnege συνδυάζει  πολλά στοιχεία που είναι κοινά και στις δύο κουλτούρες.

Οι  Γασκώνοι μουσικοί Joan Baudoin (έχει παίξει με τα σχήματα VERD E BLU, UN PAS UN SAUT), Lucia Longué (PAKOPOLEN,DUS MOTS DE LETRAS, BAAL) και Simon Guillaumin (PAKOPOLEN,PASS'AIRES, ROCK'N'TRAD, PARAULAS DE BAL, BAAL)  ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Βάσκους μουσικούς Juan Ezeiza (GANBARA, EURITAN BLAI, LANTZ) και Josean Martin Zarko (GANBARA, ALBOKA, EURITAN BLAI, LANTZ) και δημιουργούν αυτό το εξαιρετικό μουσικό σύνολο που επιχειρεί την ένωση και αναγέννηση της παραδοσιακής μουσικής των γενέτειρών τους, της Γασκωνίας και της Χώρας των Βάσκων.

Η παραδοσιακή μουσική και από τις δύο πλευρές των δυτικών Πυρηναίων, και από την Bearn, τη Navarra και τη Χώρα των Βάσκων αποτελεί το ρεπερτόριο των τραγουδιών, χορών και ήχων των Xarnege. Η Γασκωνία και η Χώρα των Βάσκων, εκτός του ότι γειτνιάζουν γεωγραφικά, μοιράζονται πληθώρα πολιτιστικών στοιχείων και η μουσική είναι ένα από αυτά.

Οι παραδοσιακοί χοροί branles, gavottes, jauzis, segidas, polkas, rondeus, mutchikoak και βαλς και η μουσική που τους συνοδεύει ερμηνεύονται, επομένως, με ιδιαίτερο προσωπικό τρόπο, ώστε να αποτελούν κοινή έκφραση δύο λαών που έχουν  διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας, και των οποίων η μεταξύ τους σχέση δεν είναι γνωστή στο ευρύτερο κοινό. Εκδοχές των ίδιων τραγουδιών ερμηνεύονται διαφορετικά, με διαφορετικά μουσικά όργανα, σε διαφορετική γλώσσα και με διαφορετικά βήματα χορού, αλλά το πνεύμα παραμένει το ίδιο.

22.00

Lenacay

Οι Lenacay παρουσιάζουν το RYMA, το πρώτο τους άλμπουμ και την αφετήρια αυτής της περιπέτειας. Ένας δίσκος που αποτελεί ένα μουσικό ταξίδι χωρίς όρια, από τις ρίζες του φλαμένγκο σε ανεξερεύνητους ορίζοντες.

Το εγχείρημα αυτό αποτελεί ένα μουσικό πείραμα που κινείται μεταξύ φλαμένγκο και διαφορετικών μορφών μουσικής έκφρασης, με επίσης κάποιο  πειραματικό ηλεκτρονικό περιεχόμενο. Απευθύνει μια πρωτοποριακή πρόσ-κληση για ένα αξέχαστο ταξίδι των αισθήσεων. Το όνομα αυτού του εκπληκτικού σχήματος προέρχεται από την ένωση δύο λέξεων της Ρομανί, δηλαδή της διαλέκτου των Ισπανών Αθίγγανων:

LEN: η πορεία της ζωής  ACAY: ματιά Ο συνδυασμός των δύο λέξεων δημιουργεί μια ευρύτερη έννοια που αντιπροσωπεύει τις περισσότερες μουσικές και φυσικές πλευρές της ζωής: ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Ένα πρωτοποριακό ταξίδι στο χρόνο που συνδυάζει ρίζες φλαμένγκο σε διαδοχικό ρυθμό, μελωδίες ρούμπα, φάνκυ μπάσο και χορό φλαμένγκο.

 

Σάββατο 20 Ιουλίου

6th Athens Hip Hop Festival

To 6th Athens Hip Hop Festival προθερμαίνεται και μας περιμένει το Σάββατο 20 Ιουλίου στην Τεχνόπολη. «Προπάτορες» και καινούργιοι, ψημένοι και νέοι, πολυδιάστατοι και δυναμικοί, ραψωδοί του σήμερα και εμπνευσμένοι χορευτές, θα ραπάρουν, θα παλέψουν με την αλήθεια τους και θα κερδίσουν τη θέση τους στο μυαλό του θεατών. Ο Ευθύμης με τραγούδια από το νέο του δίσκο, ο Pryrosun με καινούργια του δουλειά, ο Hatemost με τους Επίλεκτους, ο κλασικός και απρόβλεπτος Υποχθόνιος, ο Anser από τους Flowjob και μερικά ακόμα γνωστά συγκρότημα με νέο υλικό, αλλά και ένα εκρηκτικό ξένο συγκρότημα - για πρώτη φορά στο φεστιβάλ - θα δώσουν το στίγμα τους.

Το Battle Of Athens 2013 αναμένεται να εξελιχθεί σε μια μάχη σώμα με σώμα όπου οι 8 καλύτερες ομάδες μπρέικντανς με την καθοδήγηση του έμπειρου Τόλη Αριστείδου θα αναμετρηθούν με νευρώδεις χορογραφίες σ' έναν αυθεντικό διαγωνισμό του δρόμου.

Πολύ συχνά λένε πως το Χιπ Χοπ δεν είναι μόνο μουσική, είναι ιστορία. Και δεν έχουν άδικο αν δεχτούμε πως είναι η ιστορία των «θέλω» μας σε μια πόλη που διαρκώς μεταλλάσσεται.

προαύλιο ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ

Τιμές εισιτηρίων: 12€ προπώληση, 15€ ταμείο

Προπώληση εισιτηρίων από 23.7.2013: καταστήματα PUBLIC (Σύνταγμα, Mall Μαρούσι, Γλυφάδα, Πειραιάς, Metro Mall Άγιος Δημήτριος) και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Online: Viva.gr - τηλεφωνικά: 13855

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Τετάρτη 28 Αυγούστου

Συναυλία Μίλτου Πασχαλίδη 

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός ολοκληρώνει τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις με μία κεντρική συναυλία στην Τεχνόπολη.

Κεντρική Αυλή

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίου: 10€ προπώληση, 12€ ταμείο

Προπώληση εισιτηρίων: στα καταστήματα PUBLIC

και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Online: Viva.gr - τηλεφωνικά: 13855

 

Πέμπτη 29 Αυγούστου

«ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΦΕΡ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ»

Συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του αποχαιρετούν το θερινό μουσικό τους όχημα «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΦΕΡ»,  με ένα συναυλιακό πάρτι στην Τεχνόπολη.

Λίγο πριν φύγει το καλοκαίρι,  ο μπριζωμένος τραγουδοποιός και η ηλιοκαμένη μπάντα του θα λανσάρουν για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό νέα είδη χορών, θα κατοχυρώσουν στιχουργικές ευρεσιτεχνίες, θα καλέσουν φίλους ελπίζοντας πως θα 'ρθουν κι άλλοι ακάλεστοι και θα οδηγήσουν ξέφρενα το μουσικό τους όχημα  με  το Γκάζι πατημένο -μέχρι να συγκρουστούμε όλοι μαζί  με ένα διαφορετικό ξημέρωμα.

προαύλιο ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ

Ώρα έναρξης: 21.00 

Τιμές εισιτηρίων: 10€ προπώληση, 12€ ταμείο

Προπώληση εισιτηρίων: στα καταστήματα PUBLIC

και στην στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Online: Viva.gr - τηλεφωνικά: 13855

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου

Συναυλία Γιάννη Κότσιρα

Μαζί του ο Στάθης Δρογώσης

Μετά από έναν πολύ επιτυχημένο χειμώνα και την κυκλοφορία του νέου του CD με τον τίτλο «Μουσικό Κουτί», ο Γιάννης Κότσιρας θα πραγματοποιήσει μία περιοδεία σε όλη την Ελλάδα έχοντας στην παρέα του αυτή τη φορά έναν από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της νεότερης γενιάς: τον Στάθη Δρογώση.

Οι δυο τους λοιπόν ετοίμασαν μία συναυλία με πολύ αγαπημένα τραγούδια, εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις και έναν σύγχρονο λόγο που όλοι μας έχουμε ανάγκη σήμερα.

Το «Μουσικό Κουτί» της Τεχνόπολης, αναβλύζει μελωδίες σε αυτή την δύσκολη αλλά και «Όμορφη ζωή» και  είναι  γεμάτο με πολλές εκπλήξεις...!

Τις ενορχηστρώσεις έχει αναλάβει ο Άκης Κατσουπάκης ο οποίος παίζει πιάνο και πλήκτρα, στα τύμπανα ο Γρηγόρης Συντρίδης, στο μπάσο ο Δημήτρης Μουτάφης, στην κιθάρα ο Κώστας Μιχαλός και στο μπουζούκι αλλά και σε όλο το φάσμα των λαϊκών εγχόρδων ο Βαγγέλης Μαχαίρας.

Κεντρική Αυλή

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμή εισιτηρίου: 10€ προπώληση, 12€ ταμείο

Προπώληση εισιτηρίων: στα καταστήματα PUBLIC

και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Online: Viva.gr - τηλεφωνικά: 13855

 

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου

ACTIVE MEMBER

«ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ» 

Ξένοι και Έλληνες Καλλιτέχνες τραγουδούν μαζί στην ίδια σκηνή

Μαζί τους: ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ, ΓΙΩΤΑ ΓΙΑΝΝΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΗΣ, WALDEMAR BASTOS, VERONICA HARCSA, JAHCOUSTIX, ERIK TRUFFAZ, YACIN & THE ORIENTAL GROOVE

και πολλοί ακόμη καλλιτέχνες έκπληξη!

Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και η Chronos Art Productions παρουσιάζουν τους Active Member. Συμπληρώνοντας 20 χρόνια  δημιουργικής παρουσίας περνάνε στη «2η εποχή τους» και επιλέγουν να τραγουδήσουν παρέα με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό  που τους σέβονται και τους αγαπούν, μήπως και φύγει το σκοτάδι.

Μαζί τους επί σκηνής θα βρίσκονται εκλεκτοί μουσικοί και σε μεγάλο μέρος του προγράμματος θα συμμετέχει και μια δεκαμελής ορχήστρα εγχόρδων. Είναι πραγματική ανάγκη μας και το επιβάλει η συνείδηση μας να πάμε κόντρα στους καιρούς και στη μιζέρια που μας γεμίζουν κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε με αρχή τις 4 του Σεπτέμβρη στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Κεντρική Αυλή

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 12€ προπώληση, 15€ ταμείο

Προπώληση εισιτηρίων: στα καταστήματα PUBLIC, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και στο δισκοπωλείο «Τζίνα» (Πανεπιστημίου 57)

Online: Viva.gr - τηλεφωνικά: 13855

 

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

Συν-εχίζουν μαζί:

Νίκος Πορτοκάλογλου +  Φίλιππος Πλιάτσικας

Ύστερα από έξι μήνες sold out εμφανίσεων, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Φίλιππος Πλιάτσικας συν-εχίζουν το μουσικό τους ταξίδι.

Τι κοινό έχουν οι Φατμέ με τους Πυξ Λαξ; Η Νέα Σμύρνη με τους Άγιους Ανάργυρους;

Η γενιά του '80 με την γενιά του '90;

Η Λάρισα με τον Βόλο; Οι παλιές αγάπες με τα ψέμματα;

Ο άσωτος υιός με την Στίλβη; Η δίψα με τα χρυσόψαρα;

Η μοναξιά με τη θάλασσα;

Όσοι έζησαν την εμπειρία και τους είδαν από κοντά τον χειμώνα έχουν τις απαντήσεις για τα παραπάνω ερωτήματα!

Οι υπόλοιποι θα έχουν την ευκαιρία στην μεγάλη  Αθηναϊκή τους  συναυλία, στην Κεντρική Αυλή της Τεχνόπολης.

Κυρίες και κύριοι η περιπέτεια συν-εχίζεται!

Δύο συν-άδελφοι συν-θέτες συν-εργάζονται και το καλοκαίρι 2013!

Μαζί τους συν-πράττουν οι:

Μιχάλης Καλκάνης κοντραμπάσο, φωνητικά, Γιώργος Θεοδωρόπουλος πλήκτρα, ακορντεόν, Μιχάλης Βρέττας βιολί, φωνητικά, Αλέξης Αποστολάκης τύμπανα, κρουστά, φωνητικά, Νίκος Παππάς ηχοληψία, Περικλής Μαθιέλλης φωτισμοί

Κεντρική Αυλή

Ώρα έναρξης: 21.00

 

Τετάρτη 11 & Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου

«ΦεστιβαλάΚι»

σύγχρονο κρητικό φεστιβάλ τεχνών & πολιτισμού

To «ΦεστιβαλάΚι», όπως υποδηλώνει και το όνομα του, είναι ένα σύγχρονο φεστιβάλ με καταγωγή από την Κρήτη. Ένα ετήσιο, πολυσυλλεκτικό θέαμα με επίκεντρο τις τέχνες και τον πολιτισμό της Κρήτης και το πρώτο φεστιβάλ που δημιουργείται από το ίδιο το κοινό.

Ως φεστιβάλ αλλά και ως κοινότητα ανθρώπων με κοινό πάθος για τον Κρητικό πολιτισμό, αποσκοπεί στο να προστατεύσει, να μεταδώσει και να αναπαράγει την Κρητική κουλτούρα, συγκεντρώνοντας και παρουσιάζοντας - με σύγχρονο τρόπο και μέσα - τις πολιτιστικές παραδόσεις και τις σύγχρονες πολιτιστικές τάσεις του τόπου μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις, εκθέσεις, εργαστήρια, δρώμενα, διάλογο και συμμετοχή, αποσκοπώντας να γεφυρώσει το χθες με το σήμερα, εμπνέοντας το αύριο. Έρχεται να δώσει βήμα έκφρασης σε κοινό και καλλιτέχνες και να δημιουργήσει ένα δυναμικό πυρήνα προστασίας, ανάδειξης, μετάδοσης, έμπνευσης, αναπαραγωγής αλλά και παραγωγής κρητικού πολιτισμού.

Θεματικά πεδία φεστιβάλ:

Κρητική μουσική (ενδεικτικά Ψαραντώνης, Βασίλης Σκουλάς, Ψαρογιώργης, Αλέξανδρος Παπαδάκης, Ριζίτικα, Βασίλης Σταυρακάκης)

Έκθεση φωτογραφίας κοινού με θέμα: o Άνθρωπος της Κρήτης

Θέατρο: Aσκητική του Νίκου Καζαντζάκη

Βιντεοπροβολές - ταινίες με σημείο αναφοράς την Κρήτη

Έκθεση Ζωγραφικής έργων εμπνευσμένων από την Κρήτη       

Κρητικοί χοροί (Διδασκαλία - επίδειξη από μεγάλο σύλλογο)       

Βιβλίο - Λογοτεχνία (Πωλητήριο και παρουσιάσεις)

Προβολή Μαντινάδων κοινού      

Παραδοσιακές τέχνες (επίδειξη οργανοποιείας, μαχαιροποιείας, κατασκευής στιβανιών κλπ)

Tοπικές γεύσεις - έκθεση Κρητικών προϊόντων

Κεντρική Αυλή, κτίριο ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ, ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ

Ώρες διεξαγωγής: 18.30 - 00.30

 

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

OI NOUVELLE VAGUE ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ

Ύστερα από δύο χρόνια και μετά από τη θριαμβευτική εμφάνιση των Nouvelle Vague στην Τεχνόπολη, η παριζιάνικη μπάντα που κατέκτησε τον κόσμο με τις μπόσα νόβα διασκευές κλασικών new wave και punk επιτυχιών, επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα! Μαζί τους η αυθεντική φωνή του συγκρο-τήματος, η Melanie Pain, φωνή που όλοι έχουμε συνδέσει με τις μεγάλες επιτυχίες τους και η εκρηκτική Liset Alea.

Κεντρική Αυλή

Ώρα έναρξης: 21.00     

Τιμές εισιτηρίων: 23€ προπώληση, 28€ ταμείο

Προπώληση εισιτηρίων: στα καταστήματα PUBLIC και στο Ticket House

 

Παρασκευή 20 - Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

4th Athens Bike Festival

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί το Athens Bike Festival, το σημαντικό ραντεβού της χρονιάς για τους φίλους του ποδηλάτου στην Αθήνα. Μέσα στις τρεις μέρες που διαρκεί, το φεστιβάλ δίνει την ευκαιρία στους Αθηναίους να ανακαλύψουν τα τελευταία μοντέλα της αγοράς σε όλες τις κατηγορίες, να δοκιμάσουν τα ποδήλατα που τους ενδιαφέρουν, να έρθουν σε επαφή με την ποδηλατική κουλτούρα και να αξιολογήσουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Οι παράλληλες εκδηλώσεις με trial shows από καταξιωμένους επαγγελματίες του εξωτερικού, τα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, τα σεμινάρια, οι εκθέσεις τέχνης με θέμα το ποδήλατο αποτελούν επιπλέον εναύσματα για να πάρουμε όλοι ένα ποδήλατο και να κάνουμε μια αξέχαστη βόλτα...

Κεντρική Αυλή, προαύλιο ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ και στα κτίρια ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ, ΠΑΛΑΙΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ, ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ, ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 18.00 - 21.00, Σάββατο & Κυριακή 10.00 - 21.00

Είσοδος ελεύθερη

 

Πέμπτη  26 - Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Μικρόπολις 2013

Το 2013 έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Διεθνές Έτος Συνεργασίας για το Νερό.

Η Μικρόπολις 2013 θα είναι αφιερωμένη σε αυτό το πολύτιμο και μοναδικό αγαθό της φύσης, δημιουργώντας ιδιότυπες θεματικές Γειτονιές και Δράσεις που θα εκπαιδεύσουν και θα διδάξουν με δημιουργικό και ευφάνταστο τρόπο μικρούς και μεγάλους!

Κεντρική Αυλή, προαύλιο ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ και στα κτίρια ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ,

ΠΑΛΑΙΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ, ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ, ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ

               

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Παρασκευή 4 - Κυριακή 6 Οκτωβρίου

GAZI MOTO FESTIVAL

Πρόκειται για την μεγάλη γιορτή για τον κόσμο της μοτοσυκλέτας, που έρχεται για να παρουσιάσει όλα τα νέα μοντέλα μοτοσυκλέτας, αξεσουάρ και είδη εξοπλισμού αναβάτη. Στόχος του festival είναι να αναδείξει τον διασκεδαστικό τρόπο οδήγησης της μοτοσυκλέτας μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν εκθέσεις customized motos, κλασικών μηχανών, γλυπτική σε moto αλλά και μαθήματα ασφαλούς οδήγησης .

Η μουσική, παράλληλα με την συμμετοχή των clubs μοτοσυκλέτας θα δίνουν το ρυθμό της γιορτής.

Κεντρική Αυλή και στα κτίρια ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ, ΠΑΛΑΙΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ,

ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Ώρες Λειτουργίας: Παρασκευή 16.00 - 22.00, Σάββατο & Κυριακή 11.00 - 22.00

Είσοδος Ελεύθερη

 

Παρασκευή 4 - Κυριακή 6 Οκτωβρίου

SCOOTER FESTIVAL

Το Scooter Festival, μετά την επιτυχημένη 1η διοργάνωσή του τον προη-γούμενο Οκτώβριο, επανέρχεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το Scooter Festival αποτελεί μια εναλλακτική όσο και φουτουριστική εκδή-λωση, για να αναδειχθεί, να προταθεί (ή και … να επιβληθεί) μια διαφορετική άποψη για τη μετακίνηση στην πόλη, μέσα σε μια ατμόσφαιρα γιορτής, η οποία συγκέντρωσε όσους έχουν, ή θα ήθελαν (ή θα ήθελαν αλλά … φοβούνται) ένα εναλλακτικό ενδιαφέρον μέσο μετακίνησης.

Στο 2ο Scooter Festival, θέλοντας να διευρύνουμε την βάση των επισκεπτών με νέους δικυκλιστές, θα έχουμε στην κεντρική αυλή ένα ειδικό αφιέρωμα στα 50cc και στα 125cc, όπως και μια εκτενή παρουσία από ηλεκτρικά scooter. Παράλληλα, σε συνεργασία με τη σχολή Ride it θα γίνονται μαθήματα ασφαλούς οδήγησης σε καθημερινή βάση και φυσικά και φέτος δε θα μπορούσε να λείπει και έκθεση με κλασικά μηχανάκια!

Κεντρική Αυλή και στα κτίρια ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ, ΠΑΛΑΙΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ,

ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Ώρες Λειτουργίας: Παρασκευή 16.00 - 22.00, Σάββατο & Κυριακή 11.00 -22.00

Είσοδος Ελεύθερη

 

Παρασκευή 4 - Κυριακή 6 Οκτωβρίου

VINYL IS BACK

Το “Vinyl is back” show, μετά την εντυπωσιακή σε επισκεψιμότητα και παλμό πρώτη διοργάνωσή του τον περασμένο Μάρτιο, επανέρχεται ακόμη πιο δυναμικό για να επιβεβαιώσει πως «το βινύλιο επιστρέφει»!

Το κτίριο ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ της Τεχνόπολης θα «πλημμυρίσει» και πάλι από άρωμα βινυλίου, με στόχο, αφ' ενός να καθιερωθεί ως τακτικό σημείο συνάντησης των απανταχού “vinyl maniacs” και αφ' ετέρου να δώσει την ευκαιρία στις γενιές του cd και του mp3 να δουν τη μουσική κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα. 

Στο “Vinyl is back” show, ο επισκέπτης θα συναντήσει:

• Καταστήματα πώλησης δίσκων

• Ιδιώτες / συλλέκτες δίσκων

• Δισκογραφικές εταιρείες που παράγουν δουλειές καλλιτεχνών και σε δίσκους βινυλίου

• Μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές κοκ)

• Αξεσουάρ για βινύλια

• Είδη αποθήκευσης δίσκων βινυλίου

• Αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ

• Έπιπλα/βάσεις για ηχοσυστήματα

Κτίριο ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 16.00 - 22.00, Σάββατο & Κυριακή 11.00 - 22.00

Είσοδος Ελεύθερη

 

Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Οκτωβρίου

The Meet Market

Μια διήμερη γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας. Μία νομαδική αγορά από τοπικά προϊόντα, φρέσκιες ιδέες, φιλικό κοινό και συμμετέχοντες. Ένα οπτικο-ακουστικό παζλ από χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, οργανικά προϊόντα υγιεινής, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage & retro προϊόντα, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια, δώρα, DJ sets και θετική ενέργεια.

Προαύλιο ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ  και στο κτίριο ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ

Ώρες λειτουργίας: 13.00 - 23.00

Είσοδος ελεύθερη

 

Ημέρες Καριέρας: Εργασία. Εκπαίδευση. Επιχειρηματικότητα.

Δύο ημέρες αφιερωμένες μόνο στην εργασία, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα. Ελάτε για να γνωρίσετε από κοντά και να κάνετε συνεντεύξεις με υπεύθυνους προσλήψεων εταιριών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που αναζητούν προσωπικό. Μάθετε όλα τα νέα για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση, πώς μπορεί να υποστηρίξει την επαγγελματική σας σταδιοδρομία και για νέα μεταπτυχιακά. Γνωρίστε start-up επιχειρήσεις και μάθετε πώς να κάνετε το ίδιο και εσείς. Παρακολουθήστε δωρεάν workshops αναζήτησης εργασίας, ομιλίες, παρουσιάσεις και συμβουλές.

Περισσότερες πληροφορίες και οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής στο: http://careerdays.wordpress.com και στο www.kariera.gr.

Κεντρική Αυλή, και στα κτίρια ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ, ΠΑΛΑΙΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ,

ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

 

Πέμπτη  17 - Σάββατο 19 Οκτωβρίου

ΙΕΤΜ Αthens 2013

Διεθνής Συνάντηση Παραστατικών Τεχνών

Τον Οκτώβριο του 2013, η ελληνική σκηνή θα βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Στηρίζοντας την ελληνική σκηνή στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, το Διεθνές Δίκτυο για τις Σύγχρονες Παραστατικές Τέχνες ΙΕΤΜ διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την τακτική Συνάντηση των μελών του. Περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες και επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών (υπεύθυνοι προγράμματος, παραγωγοί κτλ) απ' όλη την Ευρώπη και άλλες χώρες του κόσμου αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Αθήνα, προκειμένου να γνωρίσουν τους Έλληνες καλλιτέχνες και επαγγελματίες και το έργο τους με στόχο να οριστεί το «ΑΥΡΙΟ» των παραστατικών τεχνών. Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου η καρδιά των παραστατικών τεχνών χτυπάει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Διοργάνωση: busart, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, bios, Βυρσοδεψείο, Dance Cultural Centre, Κέντρο Χορού Ντάνκαν.

Κεντρική Αυλή, προαύλιο ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ και στα κτίρια ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ,

ΠΑΛΑΙΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ, ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ, ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ

Ώρες λειτουργίας: 9.00 - 19.00

Είσοδος ελεύθερη

 

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

2ο Wonder Festival

To Wonder Festival είναι το φεστιβάλ του εθελοντισμού και των εθελοντικών ομάδων! Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη του εθελοντισμού και αυτό επιτυγχάνεται με τους εξής τρόπους:

- γνωρίζονται οι εθελοντικές ομάδες μεταξύ τους, έρχονται σε επαφή, ανταλλάσσουν ιδέες, συνεργάζονται!

-  γνωρίζονται  εθελοντές μεταξύ τους, μοιράζονται τις εμπειρίες τους, ανακαλύπτουν πόσοι ακόμα άνθρωποι συνδημιουργούν μαζί τους, ενδυναμώνονται!

-  γίνονται γνωστές στο ευρύ κοινό οι εθελοντικές ομάδες και η δράση τους.

Στο Wonder Festival ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, να ενημερωθεί, να συμμετάσχει στις επί τόπου δράσεις τους, να εμπνευστεί και να ενταχθεί σε κάποια από αυτές!

Τα θαύματα γίνονται όταν εμείς πιστέψουμε σε αυτά!

Κεντρική Αυλή και στα κτίρια ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ, ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ

 

Τρίτη 22 - Πέμπτη 24 Οκτωβρίου

STORE OF THE FUTURE

Το 1ο “Store of the Future” show υπόσχεται ένα μαγευτικό και άκρως ενδιαφέρον επιχειρηματικά ταξίδι στο μέλλον του retail. Το “Store of the Future” show, σε μια απόλυτα ρεαλιστική προσομοίωση χώρων λιανικού εμπορίου, θα παρουσιάσει όλες τις νέες τάσεις και τις καινοτόμες τεχνολογίες στον χώρο του retail, σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας: από την αποθήκευση, τα logistics και την τιμολόγηση, μέχρι την έκθεση στο ράφι, το retail marketing και το check out.

Το “Store of the Future” show αποβλέπει στο να παρουσιάσει ένα concept απόλυτα συμβατό με τις επιχειρηματικές ανάγκες της λιανεμπορικής επιχείρησης, καθώς οι σύγχρονες τεχνολογίες παρέχουν στον retailer τη δυνατότητα να προσεγγίσει με επιτυχία το δίπολο «μείωση του κόστους λειτουργίας / αύξηση των πωλήσεων». 

Κτίριο ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ

Είσοδος Ελεύθερη

 

Παρασκευή 1 - Τετάρτη 20 Νοεμβρίου

Athens Photo Festival 2013

Τo Athens Photo Festival, το κορυφαίο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο αφιερωμένα στην τέχνη της φωτογραφίας, επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με νέες ιδέες και προτάσεις να διευρύνουν τα όριά του.

Εκθέσεις φωτογραφίας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και επιμελητών από όλο τον κόσμο, εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες, μαραθώνιος φωτογραφίας καθώς και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, τοποθετούν την Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής. Ο βασικός κορμός του εκθεσιακού προγράμματος ενισχύει τον αισθητικό και κοινωνικό διάλογο, διασταυρώνοντας επιλεγμένες καλλιτεχνικές πρακτικές που χαρακτηρίζονται για την ιδιαιτερότητα και τη ζωτικότητά τους.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα πλαισιωθεί από μια σειρά εκθέσεων και δράσεων που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους εκθεσιακούς χώρους της πόλης, όπως μορφωτικά ινστιτούτα, αίθουσες τέχνης και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς.

Κεντρική Αυλή, προαύλιο ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ και στα κτίρια ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ, ΠΑΛΑΙΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ, ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ, ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 17.00 - 22.00, Σάββατο & Κυριακή 12.00 - 22.00

Τιμές εισιτηρίων: 5€ γενική είσοδος, 3€ φοιτητικό

Ημερομηνία: 
Τρι, 21/05/2013 (Όλη την ημέρα) - Τετ, 20/11/2013 (Όλη την ημέρα)

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.