_ΕΞΩΦΥΛΛΟ.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ), με αφορμή τη συμπλήρωση  90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή,  επανεξέδωσε  με πρωτοβουλία και επιμέλεια της ιστορικού Ειρήνης Σαρίογλου, το "Χρονικό των Δέκα Ημερών της Αγάπης" Μολυβιάτη Βενέζη.  Με αφορμή την έκδοση αυτή, το ΙΔΙΣΜΕ ανέλαβε και την υλοποίηση του ιστορικού δίγλωσσου (στα ελληνικά και αγγλικά) ντοκιμαντέρ"Τα Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη" σε σκηνοθεσία Ηλία Δημητρίου και πρωτότυπη μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 στις 18.00 στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου, το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ),  με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων,  θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου και την προβολή του ντοκιμαντέρ.

Τα Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη είναι ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ βασισμένο στο Χρονικό των Δέκα Ημερών της Αγάπης Μολυβιάτη Βενέζη. Το Χρονικό αυτό είναι το ελεγειακό έπος ενός ήρωα, του Κεμαλεττίν. Ενός ήρωα που δεν δίστασε να διακινδυνεύσει ζωή και καριέρα - παρά τα τραυματικά προσωπικά βιώματα του κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής τραγωδίας- προσπαθώντας να απεγκλωβίσει τον Ηλία Βενέζη, τον αδελφό της Αγάπης από την θανατηφόρο αποστολή. Από τους 3,000 άντρες στο Αϊβαλί, οι οποίοι οδηγήθηκαν στα τάγματα εργασίας στην ενδοχώρα της Τουρκίας, επέζησαν και επέστρεψαν μόνο 24. Μεταξύ αυτών κι ο Ηλίας Βενέζης. Η Αγάπη και ο Κεμαλεττίν απέδειξαν περίτρανα ότι οι άνθρωποι μπορούν ακόμα και μέσα στη δίνη του πολέμου να φτιάξουν το δικό τους παράδεισο. Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το Α' Βραβείο Καλύτερης Μουσικής στο Διεθνές Κιν/κο Φεστιβάλ Λονδίνου τον Οκτώβριο του 2012.

 

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων:  Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 21 601, 210 5284800

στάση Μετρό Πανεπιστήμιο

Ώρα:19.00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ημερομηνία: 
Παρ, 18/01/2013 - 19:00 - 21:00

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.