16 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2012 09:00

13-12-2012: Εκδηλώσεις του Athens Art Network

Την Kυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012,  στις 11 το πρωί, στην πλατεία Καλλιγά, ξεκινάει το νέο εγχείρημα του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου ”Η ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΜΑΣ”.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 11.00 Μουσικές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες από το ”DUO CAPRICCIOSO”

 μουσική, τραγούδι, αφήγηση: Αθανασία Νικολακοπούλου (κιθάρα) και Κλεοπάτρα

 Κυρτάτα (φλάουτο)

 12.00 Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων συμπράττει με το Αθηναϊκό

 καλλιτεχνικό δίκτυο σε μια ιδιαίτερη συναυλία που θα περιλαμβάνει την

 παρουσίαση της μπάντας και ξεχωριστά των οργάνων που την αποτελούν, από τον

 συνθέτη Μάριο Στρόφαλη.

13.00 Ο Μιχάλης Afolayan από το πολιτιστικό κέντρο ”ΑΝΑΣΑ”, παρουσιάζει

 Δυτικό-Αφρικάνικα παραμύθια της φύσης για κρουστά.

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “Η ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΜΑΣ”

 Το πρόγραμμα ”η Πατησίων μας” είναι μια πρωτοβουλία του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, τον ΟΠΑΝΔΑ, τη Διεύθυνση Πρασίνου, την “Τεχνόπολη” του Δήμου Αθηναίων, και υποστηρίζεται από την Ένωση Πολιτών Πλατείας Καλλιγά, την Ομάδα Κατοίκων Κυψέλης “Η Κυψέλη μας”, τον εμπορικό σύλλογο “Αλυσίδα”, τον σύλλογο “Δράση για την Κοινωνία τον Πολιτισμό και την Ποιότητα ζωής” και την Α.Ε. Γκράβας. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της πολιτιστικής ταυτότητας του μακρύτερου δρόμου του Δήμου Αθηναίων, μέσω της συνεχούς καλλιτεχνικής δραστηριότητας σε ανοιχτούς αλλά και κλειστούς χώρους της Πατησίων και των περιοχών που την περιβάλλουν. Στοχεύει επίσης στην ανάδειξη των παλιών και νέων θεάτρων, κινηματογράφων και πολυχώρων αλλά και πλατειών και πεζοδρόμων των περιοχών αυτών, την ανάδειξη νέων δημιουργών και καλλιτεχνών που ζουν την Πατησίων στην καθημερινότητα τους, στη γνωριμία και στην ενδεχόμενη συνεργασία καλλιτεχνών, στη διάδραση διαφορετικών τεχνών, στη στήριξη φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης, στην ποιοτική αναβάθμιση και στη δημιουργία πολιτιστικής υπεραξίας που θα προσδώσει στον ιστορικό δρόμο πολιτιστικό αλλά και τουριστικό ενδιαφέρον (από το μεγαλύτερο μήκος του δρόμου φαίνεται η Ακρόπολη).

ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

 Το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο δημιουργήθηκε το 2012 από πολλές ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης, με στόχο την αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του καλλιτεχνικού εθελοντισμού. Το Δίκτυο συν-δικτυώνεται με άλλους φορείς και εγγυάται την επιτυχία των δράσεων στις οποίες συμμετέχει, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει ανταποδοτικά οφέλη, τα οποία και διανέμει στα μέλη του, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα σύνθετης ανταλλακτικής, μη νομισματικής οικονομίας. Έχει συμπράξει στο πρόγραμμα “Παρασκευή στην Αθήνα”, υποστηρίζει το “Athens world music festival”, σχεδιάζει και εκτελεί το πρόγραμμα “Κήποι της Αθήνας”, ενώ παράλληλα σχεδιάζει τις συνδυασμένες δράσεις του με άλλους φορείς.

 Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέχετε στην σελίδα:

 athensartnetwork.blogspot.gr http://athensartnetwork.blogspot.gr/