07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2012 17:30

03-09-2012: Μέχρι τ’ αστέρια…, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Έργα Joseph Jongen, Νίκου Σκαλκώτα, August De Boeck και César Franck, ερμηνεύουν  η βελγικής καταγωγής πιανίστα Elke Robersscheuten και ο τσελίστας  Άγγελος Λιακάκης, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο πλαίσιο της δράσης του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Τα Βέλγικα», που διοργανώνεται από την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Αθηναίων Europe Direct.

  Η πιανίστα, τσεμπαλίστα και οργανίστα Elke Robersscheuten γεννήθηκε στην Αμβέρσα του Βελγίου. Συνδυάζοντας το ενδιαφέρον της για την ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία και το πιάνο, έχει ολοκληρώσει τη διατριβή της με τίτλο «Ο Anton Walter και η Βιεννέζικη σχολή κατασκευής φορτεπιάνο του 18ου και 19ου αι». Έχει διδάξει πιάνο σε Μουσικές Ακαδημίες του Βελγίου και είναι καθηγήτρια πιάνου και μουσική εκγυμνάστρια (συνοδός τραγουδιστών)  στο Ωδείο Κόνταλυ.

  Ο τσελίστας  Άγγελος Λιακάκης έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του ως υπότροφος των ιδρυμάτων ΙΚΥ και Ωνάση και είναι μέλος του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου από το 2007, με το οποίο έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει σημειώσει σημαντική δισκογραφική παρουσία. Ως σολίστ έχει στο ενεργητικό του πολλές πρώτες εκτελέσεις νέων έργων και το ρεπερτόριό του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της μουσικής φιλολογίας, από το Μπαρόκ μέχρι την αβάν-γκαρντ και τη σύγχρονη δημιουργία.

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών,  Θησείο, Λόφος Νυμφών

Ώρα έναρξης:20.30

Ελεύθερη είσοδος .Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας