18 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011 09:00

15-12-2011 :” Μαζί στο +: ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ, ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΜΕ, ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ” για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

Εκδήλωση-συνέντευξη τύπου , εν όψει της επικείμενης- στις 18 Δεκεμβρίου-  Παγκόσμιας Ημέρας για το Μετανάστη , πραγματοποίησαν το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων και οι φορείς Bee Group και Praksis, στις 14 Δεκεμβρίου,  στο Αμφιθέατρο του Ρ/Σ Αθήνα 984.

Στην εκδήλωση υπό τον τίτλο “ Μαζί στο +: Συζητούμε, Συμπράττουμε, Συνυπάρχουμε”, συζητήθηκαν τα θέματα ένταξης και ενεργής συμμετοχής στα κοινά των μεταναστών, πολυπολιτισμικότητα στην πόλη, και  τρόποι ομαλής συμβίωσης όλων των κατοίκων.          

Στην εκδήλωση ,με συντονίστρια την πρόεδρο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, Μαρία Κουβέλη, μετείχαν ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών Ανδρέας Τάκης καθώς και μέλη μεταναστευτικών κοινοτήτων και της κοινωνίας των πολιτών.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου  με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για τον Μετανάστη» διοργανώνεται  στην Πλατεία Κεραμεικού- με τη συμμετοχή και του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων-  φεστιβάλ με σειρά εκδηλώσεων, που ξεκινούν στις 11.00 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 17.00 το απόγευμα .     

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα  περιλαμβάνει:

 11.00 – 17.00: Περίπτερα με μαγειρική από τις μεταναστευτικές κοινότητες (Αραβική, Πακιστανική, Αφγανική, Μπανγκλαντεσιανή, Νιγηριανή).

Προβολές των ντοκιμαντέρ  «Σπάζοντας τα τείχη», «Φυλές της Αθήνας» ( τα επεισόδια «Ρουμάνικο Δείπνο», «Αιθιοπία», «Μπανγκλαντές»), «Έτσι Απλά».

Παιδικό Εργαστήρι

Έκθεση Φωτογραφίας

Δέντρο Ευχών

Θεατρικές παραστάσεις:

13:00   «Ο ξεπεσμένος δερβίσης», Όλια Λαζαρίδου με την ομάδα Οκτώ Μποφώρ)

15:00 «Μια  γιορτή στου Νουριάν», Παιδική Σκηνή  θεάτρου Πορεία, σε  σκηνοθεσία  Παντελή Δεντάκη και  Βασίλη Κουκαλάνι.

Πλατεία Κεραμεικού , Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)