19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 13:31

Να βάλουμε φραγμό στην κανονικότητα του αυταρχισμού και της αδικίας

Για μία ακόμα φορά στην πόλη μας, σήμερα το πρωί γίναμε μάρτυρες σκηνών ντροπής. Με εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση και περικύκλωση της περιοχής από διμοιρίες των ΜΑΤ, μια οικογένεια αναπήρων (74χρονη μητέρα και ο γιος της) πετάχτηκαν μαζί με τα πράγματά τους κυριολεκτικά έξω από το σπίτι τους, στα Πετράλωνα.

Σε μια πόλη με κρίση στέγης – κρίση που επηρεάζει δριμύτερα τους πιο ευάλωτους – οι κυβερνητικές επιλογές συνεχίζουν να ευνοούν την ιδιοποίηση της περιουσίας συμπολιτών μας από ομίλους και μηχανισμούς που αξιοποιούν τη φτωχοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η παρουσία ευαισθητοποιημένων πολιτών ήταν σήμερα έντονη και αντιμετωπίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις με προκλητικότητα, βία και αυταρχισμό.

Σήμερα Τρίτη 19/12 στις 6.30μμ το απόγευμα, δίνουμε ραντεβού στα Άνω Πετράλωνα, στη συμβολή των οδών Τιμόδημου 13 και Καλλισθένους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων. Η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση για να μπει φραγμός σε έναν κατήφορο που διευρύνει ακόμα περισσότερο τις ανισότητες και την κοινωνική αδικία.