21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 08:30

Να γίνει η μάχη της Αθήνας, αφετηρία για να ξηλώσουμε τις επιθέσεις της ΝΔ και να τσακίσουμε τους φασίστες!

Με την πετυχημένη Ανοιχτή Σύσκεψη την Τρίτη 11 Ιούλη ανοίξαμε την δυνατότητα για μια δυναμική παρέμβαση στις εκλογές στο Δήμο της Αθήνας στις 8 Οκτώβρη που θα φέρει στο προσκήνιο τη δύναμη της εργατικής αντίστασης και της νεολαίας, του κινήματος στις γειτονιές της πόλης, ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ και του Δημάρχου Μπακογιάννη, την πολιτική που λεηλατεί τις κοινωνικές ανάγκες και τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο κόσμος, την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των εταιριών, της τουριστικής βιομηχανίας και των κερδοσκόπων του real estate.

Η κυβέρνηση των άγριων περικοπών, του πολέμου, της δολοφονικής διαχείρισης της πανδημίας, της καταστολής των αγώνων, της κάλυψης των πλούσιων (εκ)βιαστών , του ρατσισμού που πνίγει πρόσφυγες και καλύπτει τους φασίστες, της κλιματικής κρίσης και των καταστροφών στο περιβάλλον ήταν το στήριγμα του Μπακογιάννη αλλά ήδη βρίσκει μπροστά της την αντίσταση της εργατικής τάξης. Παρεμβαίνουμε στις δημοτικές εκλογές για να στηρίξουμε και να δυναμώσουμε αυτή την αντίσταση και την προοπτική της.

Επιθέσεις

Με ΜΑΤ και Αστυνομία, κυβέρνηση και Μπακογιάννης προχώρησαν σε επιδρομές σε βάρος των υπηρεσιών που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι σε συνθήκες κρίσης, ακρίβειας, φτώχειας, με την κατοικία να βρίσκεται στο στόχαστρο των funds, των αρπακτικών των τραπεζών και του AirBNB, το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους να εκχωρούνται σε ιδιώτες για τις καταστροφικές αναπλάσεις του Μεγάλου Περιπάτου, των Λόφων, των πάρκων από την Ακαδημία Πλάτωνος μέχρι το Δρακόπουλο, το Πεδίο Άρεως, το Λόφο Στρέφη, την πλατεία Εξαρχείων.

Οι υπηρεσίες πρόνοιας, φροντίδας παιδιών, ηλικιωμένων, κακοποιημένων γυναικών, Βοήθειας στο Σπίτι, πράσινου και καθαριότητας ρημάζουν με τις απολύσεις συμβασιούχων αντί της μονιμοποίησης τους μετά την πανδημία, με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εκχωρήσεις στην UNISON και τον Μυτιληναίο, με τις ΜΚΟ τύπου Κιβωτού του Κόσμου, με τις «δωρεές» εταιριών όπως η PRODEA και τα ιδρύματα Ωνάσης και Νιάρχος.

Οι ρατσιστικές πολιτικές των δολοφονιών στα σύνορα έδωσαν ξανά την δυνατότητα στους φασίστες να επιστρέψουν στη Βουλή με τους Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη ενώ οι ρατσιστικές επιθέσεις κάνουν ξανά την εμφάνιση τους στις γειτονιές σε βάρος μεταναστών.

Αγώνες

Απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις στηρίξαμε τους αγώνες όπως την μάχη ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων covid και ΟΑΕΔ στο Δήμο Αθήνας, για την μονιμοποίηση όλων, που πήρε παναττικό και πανελλαδικό χαρακτήρα, την μάχη ενάντια στις απολύσεις των μεταναστριών καθαριστριών σχολείων.

Στηρίξαμε τις μάχες ενάντια στη ληστρική επιδρομή στους ελεύθερους χώρους και το πράσινο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Βρεθήκαμε στο πλευρό των κατοίκων, των γονέων και των εκπαιδευτικών που αντιτάχθηκαν στα κοντέϊνερ της προσχολικής αγωγής υπερασπίζοντας χώρους πρασίνου και το δικαίωμα για να χτιστούν επιτέλους σχολεία και νηπιαγωγεία στη πόλη.

Βρεθήκαμε στη πρώτη γραμμή μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ και τη πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την ιστορική καταδίκη τον Οκτώβρη του 2020 που έστειλε στη φυλακή τους νεοναζί δολοφόνους, στη οργάνωση των κινητοποιήσεων για το έγκλημα στη Πύλο, στην μάχη ενάντια στον εκτοπισμό των προσφύγων του Ελαιώνα για χάρη των φαραωνικών σχεδίων για το Γήπεδο του ΠΑΟ στη περιοχή.

Στηρίξαμε τις μάχες ενάντια στους Μίχους και του Λιγνάδηδες Βρεθήκαμε μαζί με την Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη στη μάχη ενάντια στο σεξισμό, την σεξουαλική κακοποίηση και τις γυναικοκτονίες. Ένα κίνημα που έφτασε να συνδεθεί με την οργή για τη δολοφονία στα Τέμπη και να οδηγήσει στην μεγάλη Γενική Απεργία στις 8 Μάρτη φέτος. Απαιτήσαμε τη κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των συγκοινωνιών κάτω από εργατικό έλεγχο.

Βρεθήκαμε στο πλευρό των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων ενάντια στις επιθέσεις της ΝΔ στα νοσοκομεία, τα σχολεία, το πολιτισμό και τη Τέχνη, στηρίζοντας τις απεργίες των «ηρώων της υγείας» ενάντια στις δολοφονικές περικοπές σε βάρος του ΕΣΥ και στις απολύσεις συνδικαλιστών, τους μαχόμενους καλλιτέχνες και σπουδαστές που συγκλόνισαν με τις καταλήψεις τους, τους εργαζόμενους στα Μουσεία που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη Μενδώνη, τη νεολαία που ακύρωσε τα σχέδια επιβολής της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Στηρίξαμε τους αγώνες των χειροτεχνών και των ρακοσυλλεκτών να επιβιώνουν στους δρόμους της πόλης. Βρεθήκαμε στις πόρτες των σπιτιών ανθρώπων που οι πλειστηριασμοί τους τα άρπαζαν πετώντας τους στο δρόμο.

Ανταρσία

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, στα 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας της στο δημοτικό συμβούλιο και τα κοινοτικά συμβούλια της Αθήνας βρέθηκε μπροστά σε αυτές τις μάχες προβάλλοντας την εναλλακτική της δύναμης των από κάτω, με την ενότητα στη δράση, συμβάλλοντας να υπάρχει μαζική δράση.

Αυτή η δράση ήταν και είναι αγκάθι στο μάτι της πολιτικής διαχείρισης των κυβερνήσεων. Η πρωτοβουλία του Βορίδη να επιβάλει την «κυβερνησιμότητα» των Δήμων, με ανάδειξη Δημάρχου με 43% από το πρώτο γύρο, αλλά και με την επιβολή όριου 3% για την είσοδο στα δημοτικά συμβούλια, είναι μια επίθεση που δείχνει πόσο πολύ ενοχλήθηκαν από την συστηματική παρουσία της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στους Δήμους και τις περιφέρειες, με την Αθήνα στο κέντρο της!

Προχωράμε ενωτικά και με αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα αγώνα για να τσακίσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και του Μπακογιάννη, για να έχουμε ξανά παρουσία στο δημοτικό και τα κοινοτικά συμβούλια, (στα οποία είχαμε εκλεγεί το 2019 με ποσοστό πάνω από 3%), για να μπορέσει η οργή να γίνει δύναμη αντίστασης και νικηφόρων αγώνων.

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας έχει προτείνει την εκλογική συνεργασία δυνάμεων και αγωνιστών/στριών της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς με τους οποίους βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες, για μια κοινή κάθοδο στις εκλογές με επικεφαλής τον Πέτρο Κωνσταντίνου, τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Αθήνας, και με εναλλαγή στη διάρκεια της θητείας στις θέσεις των συμβούλων στο Δήμο και τις κοινότητες.

Προχωράμε μπροστά για να ηττηθεί η ΝΔ και οι Δήμαρχοι της, να τσακιστεί η φασιστική πρόκληση Κασιδιάρη που ετοιμάζεται να κατέβει υποψήφιος. Για να βρει η οργή διέξοδο στην αντίσταση και τους αγώνες, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή. Για να δώσουμε συνέχεια σε μια ιστορική παρουσία της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στο Δήμο της Αθήνας, για ένα ψηφοδέλτιο μάχης, δύναμη στήριξης του κόσμου της αντίστασης.

Σας καλούμε να οργανώσουμε μαζί αυτή τη μάχη, να πλαισιώσουμε ένα ισχυρό ενωτικό ψηφοδέλτιο που θα δώσει νικηφόρα αυτή τη μάχη.

Το συντονιστικό της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας