19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 16:30

Να αποσυρθεί η απαράδεκτη τροπολογία έξωσης του Δήμου Αθηναίων από την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΕ

Με την προσφιλή της μέθοδο του αιφνιδιασμού και της νυχτερινής τροπολογίας, η κυβέρνηση αποκλείει από το Διοικητικό Συμβούλιο της “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.” τον Δήμαρχο και τους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, που με δικό της νόμο συμμετείχαν στη διοίκηση της εταιρείας.

Η “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΕ” είναι επιφορτισμένη με το σχεδιασμό και την υλοποίηση αναπλάσεων εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, ενώ μόλις αύριο Τετάρτη γίνεται η δημόσια παρουσίαση των προτάσεων των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών που η εταιρεία προκήρυξε για την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων των νέων σταθμών της γραμμής 4 του Μετρό.

Πρόκειται για ενέργεια προφανώς άστοχη και μη ορθολογική, που μπορεί να ερμηνευτεί μόνο ως καθεστωτικός τσαμπουκάς, ευθεία αμφισβήτηση της δημοκρατικής επιλογής των Αθηναίων στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, αλλά και ως προσπάθεια συσκότισης των ευθυνών της απερχόμενης δημοτικής αρχής στην υλοποίηση του αποτυχημένου και δαπανηρού έργου του“Μεγάλου Περιπάτου”.

Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει την κυβερνητική μεθόδευση και καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να αποσύρει την απαράδεκτη τροπολογία. Η κυβέρνηση οφείλει να αποδεχτεί κάποτε τη δημοκρατική επιλογή των δημοτών της Αθήνας και να συμβάλει στην απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής. Ο κ. Μπακογιάννης οφείλει να τοποθετηθεί.