28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 12:10

Να απαιτήσουμε την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων μετά τη θετική απόφαση του δικαστηρίου για τους 302 κοβιντ εργαζόμενους του Δήμου Αθήνας

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για το μέλλον των 302 συμβασιούχων κοβιντ και άλλων που ακολουθούν μετά την έκδοση ΘΕΤΙΚΗΣ απόφαση για τους εργαζόμενους ανοίγοντας την προοπτική παραμονής στην εργασία και μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Μέσα σε ένα μήνα με βάση την τροπολογία Βορίδη στο ν.4915/22 ο Δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης και η νομική υπηρεσία υποχρεωτικά θα προχωρήσουν σε άσκηση ένδικων μέσων κατά της απόφασης  αυτής οδηγώντας στην απόλυση τους συμβασιούχους. Άλλωστε ο ίδιος ο Δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης στη συνεδρίαση στις 28/3/22 απέρριψε το ψήφισμα που πρότεινε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, επικεφαλής της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και το στήριξαν παρατάξεις της δημοκρατικής και αριστερής αντιπολίτευσης, με το οποίο το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας απαιτούσε την κατάργηση της υποχρεωτικότητας άσκησης ένδικων κατά θετικών αποφάσεων των δικαστηρίων σε αιτήματα συμβασιούχων για την παραμονή στην εργασία διότι εξυπηρετούσε  στην πράξη πάγιες και διάρκεια ανάγκες. Τότε η αποχή της παράταξης του Μπακογιάννη με την στήριξη Βουλγαράκη και Καπερνάρου εμπόδισαν την έκδοση του ψηφίσματος.
Ας ενημερώσει λοιπόν  ο  Δήμαρχος Αθήνας τους εκατοντάδες συμβασιούχους που αγωνιούν για το μέλλον τους τι πρόκειται να πράξει. Θα υλοποιήσει τις εντολές Βοριδη η θα φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσουμε την στήριξη των συμβασιουχων;
Οι εργαζόμενοι  και τα συνδικάτα τους,  η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΠΟΠ-ΟΤΑ, είναι ώρα να πάρουν θέση μάχης και να μπουν μπροστά για να ακυρωθεί η τροπολογία-σφαγείο του Βορίδη αλλά  και για να απαιτήσουν μαζικές προσλήψεις μονίμων στις δημοτικές υπηρεσίες που τις έχουν ανάγκη εκατοντάδες χιλιάδες  εργαζόμενοι, φτωχοί, άστεγοι, ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά. Για να υπάρχουν δημοτικές δομές φροντίδας, πράσινο, καθαριότητα για όλους στελεχωμένες με μόνιμο προσωπικό και όχι να εκχωρούνται σε εργολάβους, ιδιώτες και φιλάνθρωπους τύπου Κιβωτού του Κόσμου. 
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της Ανταρσία στις γειτονιές  της Αθήνας