03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 11:01

Κυριακές στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με δράσεις για όλη την οικογένεια

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου επιστρέφει από τις διακοπές με αγαπημένες δράσεις για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Για τον Σεπτέμβριο, η ομάδα του μουσείου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την ιστορία του παλιού εργοστασίου φωταερίου μέσα από ευφάνταστες ψυχαγωγικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά παιχνίδια στους ασφαλείς χώρους της Τεχνόπολης στο Γκάζι.

Κάνε «Μία βόλτα στο μουσείο με σακίδιο» και ανακάλυψέ το παλιό εργοστάσιο μέσα από μια εναλλακτική διαδρομή που κάνει την επίσκεψη παιχνιδάκι! Κάθε μέρα οι επισκέπτες του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία εξατομικευμένη περιήγηση που απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4-11 ετών. Οι επισκέπτες μπορούν να δανειστούν το διαδραστικό κίτρινο σακίδιο που προσφέρει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την περιήγηση στο μουσείο, μέσα από χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης, επιτραπέζια, κάρτες ζωγραφικής και παζλ που προσκαλούν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη βιομηχανική μας κληρονομιά μέσω της διάδρασης και του παιχνιδιού. Ιδιαίτερα, τις Κυριακές 5 και 12 Σεπτεμβρίου από τις 11.30 έως τις 13.30, οι άνθρωποι του μουσείου θα βρίσκονται στον χώρο για να διευκολύνουν τους επισκέπτες και μαζί τους μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν όλα τα μυστικά του σακιδίου.

Πληροφορίες
Για παιδιά 4-11 ετών

Το σακίδιο διατίθεται κάθε μέρα, στο ωράριο λειτουργίας του μουσείου.
Extra tip: Τις Κυριακές 5 & 12 Σεπτεμβρίου, ώρες 11:30-13:30, οι άνθρωποι του μουσείου θα βρίσκονται στον χώρο προς διευκόλυνση του κοινού.
Είσοδος: 1€ / Κόστος δανεισμού σακιδίου: 3 ευρώ*

*Ο επισκέπτης μπορεί να δανειστεί το διαδραστικό σακίδιο από το Πωλητήριο του ΒΜΦ ή από το Φυλάκιο της Τεχνόπολης, αφήνοντας την ταυτότητά του, και να το επιστρέψει.

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά 3-8 ετών θα παίξουν δημιουργικά «Στην Αυλή του Εργοστασίου» και θα έρθουν σε επαφή με το παλιό εργοστάσιο και τη λειτουργία του, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Οι μικροί μας φίλοι θα ανακαλύψουν την παλιά ατμομηχανή του εργοστασίου που έδινε κίνηση και ενέργεια στα μηχανήματα και ποιος ξέρει… ίσως ακόμη να δουλεύει! Στη συνέχεια, με απλά υλικά θα κατασκευάσουν το δικό τους εργοστάσιο που ανάλογα με τη διάθεση τους αλλάζει χρώμα!

Πληροφορίες
Για παιδιά 3-8 ετών
Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου
Ώρες: 11.00-12.00 & 12.00-13.00
Συμμετοχή: 5€
Meeting point: Industrial Gas Museum Shop

Οι Κυριακές στο Βιομηχανικό Μουσείο είναι συναρπαστικές. Ανακάλυψε το πρόγραμμα με ένα κλικ στην επίσημη ιστοσελίδα gasmuseum.gr

***Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με προτεραιότητα την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων, τηρώντας όλες τις επίσημες υγειονομικές οδηγίες, σύμφωνα με αυτές οι ενήλικες συνοδοί των παιδιών θα πρέπει να επιδείξουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε βεβαίωση αρνητικού rapid test (48 ωρών), ή PCR (72 ωρών). Οι δράσεις είναι για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Απαραίτητες οι κρατήσεις στο τηλ. 213-0109325, καθημερινά 11:00-17:00.

Στην Τεχνόπολη, ανακάλυψε ακόμα…

-Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Τεχνόπολης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του INNOVATHENS.

Tην πρωτότυπη αισθητηριακή διαδρομήτου ΒΜΦ και γνώρισε την ιστορία του παλιού εργοστασίου μέσα από το μαγικό κόσμο των αισθήσεων…

-Το IndustrialGas Museum Shop στο Νέο Υδαταέριο όπου θα βρεις έργα Ελλήνων σχεδιαστών, διακοσμητικά, πρωτότυπα δώρα, αναμνηστικά και εκδόσεις για μικρούς και μεγάλους.

-Το Technopolis Café στο Παλαιό Υδαταέριο όπου θα απολαύσεις εκλεκτό καφέ ή ποτό αλλά κι ένα ελαφρύ σνακ ή ένα πλούσιο γεύμα σε έναν χώρο ιδιαίτερης ατμόσφαιρας κι αισθητικής.

-Την ανακαινισμένη, υπερσύγχρονη και απόλυτα ασφαλή παιδική χαρά της Τεχνόπολης για ατέλειωτο παιχνίδι ακριβώς δίπλα στο Technopolis Café.

-Το Skywalk, έναν υπερσύγχρονο χώρο παιχνιδιού και διάδρασης για παιδιά κάθε ηλικίας που υπόσχεται μια ξεχωριστή εμπειρία… στον αέρα!

-Το GymPark που σε προσκαλεί να ανακαλύψεις τη συναρπαστική εμπειρία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο

Βιομηχανικό Μουσείο

Tηλ: 213-0109325
E-mail: [email protected]
www.gasmuseum.gr

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
213 0109300
[email protected]
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»