14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 17:52

Κώστας Ζαχαριάδης: Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ χρειάζονται καλύτερες απολαβές, εργασιακή ασφάλεια και νέες προσλήψεις

H κατάσταση των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Ο ανεπαρκής προγραμματισμός προσλήψεων συνεχίζει να αποψιλώνει τις υπηρεσίες, οδηγώντας στην ανάθεσή τους σε ιδιώτες που πολλές φορές έχουν άγνοια του αντικειμένου και χάνεται η τεχνοκρατική και υπηρεσιακή μνήμη στις υπηρεσίες του Δήμου.

Κρίσιμα κενά των υπηρεσιών καλύπτονται από επισφαλώς απασχολούμενους συμβασιούχους, οι οποίοι ζούνε με την απειλή της ανεργίας και με την κυβέρνηση να αναγκάζει τους Δημάρχους να κινούνται ενάντια στις δικαστικές διεκδικήσεις τους. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, όπως και σε όλο το Δημόσιο Τομέα αντιμετωπίζουν μισθούς που δεν βγάζουν το μήνα.

Η σημερινή κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ διεκδικεί τα αυτονόητα. Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι νέοι Δήμαρχοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες για εργασιακές συνθήκες που σέβονται τους εργαζόμενους, αλλά και τους δημότες που χρειάζονται αξιόμαχες υπηρεσίες στην αυτοδιοίκηση.

Να άλλος ένας λόγος για σύγκλιση και συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στην Τ.Α. που θέλει την Τ.Α. ανεξάρτητη, χειραφετημένη, δημιουργική, σύγχρονη, κοντά στον πολίτη και τις ανάγκες του.

Κώστας Ζαχαριάδης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Ανοιχτή Πόλη.