27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 17:06

Κ. Μπακογιάννης στα Παραπολιτικά FM: Η Αθήνα απαιτεί ενότητα δυνάμεων – Έχω ήδη μιλήσει με K. Ζαχαριάδη, X. Δούκα και Ν.Σοφιανό

Τη βούληση και την πρόθεσή του να επιδιώξει ξανά τις συγκλίσεις που έχει ανάγκη το «σήμερα» και το «αύριο» της Αθήνας, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» Κώστας Μπακογιάννης σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη, επισημαίνοντας με έμφαση πως η τοπική αυτοδιοίκηση απαιτεί «ενότητα δυνάμεων», διότι όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «η λακκούβα δεν έχει ιδεολογία, ούτε τα σκουπίδια έχουν χρώμα».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε πως η προεκλογική περίοδος επιβάλλει και προσφέρεται για σοβαρή συζήτηση επί των θέσεων και των προτάσεων, για αναζήτηση πεδίων σύγκλισης, παρά τις διαφωνίες που είναι λογικές και θεμιτές στο πλαίσιο μιας δημοκρατίας, αλλά είναι ταυτόχρονα και ευκαιρία έμπρακτης απόδειξης του πολιτικού πολιτισμού όλων.

«Θέλουμε συνεργασία, θέλουμε συνεννόηση, θέλουμε συναίνεση. Όποιος ξέρει εμένα, ξέρει πως δουλεύω… Πρακτικά προσπαθώ πάντοτε να ανοίγομαι. Έχω ήδη μιλήσει στο τηλέφωνο και με τους κ. Ζαχαριάδη και Δούκα και βεβαίως με τον κ. Σοφιανό οποίος ήδη υπηρετεί στο δημοτικό μας συμβούλιο. Την επόμενη μέρα είναι ξεκάθαρο πως θα κάνω μεγάλη προσπάθεια να είμαστε όλοι μαζί και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. […] Για μένα είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η λακκούβα δεν έχει ιδεολογία, ότι τα σκουπίδια δεν έχουν χρώμα».

Σχετικά με το θέμα της ασφάλειας το οποίο συζήτησε σε πρόσφατη συνάντησή του με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Οικονόμου, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι ήδη υπάρχει σημαντική ενίσχυση στις γειτονιές, παραμένει όμως, ως αίτημα της πόλης η προληπτική, συστηματική κοινοτική αστυνόμευση, ο «αστυνομικός της γειτονιάς», με τη συνδρομή των καμερών, όπως γίνεται σε άλλες πόλεις από το Λονδίνο έως το Βελιγράδι.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πλατείες στις οποίες κατασκευάζονται οι σταθμοί του Μετρό, ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι προχωρούν οι ανοιχτοί αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί, που επελέγησαν προκειμένου να διαμορφωθεί μια μοναδική αισθητική «ταυτότητα» σε καθεμία από αυτές.

«Μιλάμε για ιστορικές πλατείες, όπως η πλατεία Κολωνακίου, όπως είναι η πλατεία Εξαρχείων, για ιστορικούς χώρους όπως ο χώρος μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο στην Ακαδημίας. Για το λόγο αυτό, συμφωνήσαμε με το Μετρό και με το Υπουργείο Υποδομών, όταν ακόμη ήταν υπουργός ο κ. Καραμανλής, να κάνουμε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Αυτοί οι διαγωνισμοί είναι ήδη στον αέρα και έχουν κατατεθεί οι συμμετοχές και προχωράμε».