06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 22:54

Κ. Μπακογιάννης: Οι εκλογές της Κυριακής να γίνουν η γιορτή της Αθήνας – Δώστε μας τη δύναμη να πάμε την Αθήνα ψηλότερα

Η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Δικαιοσύνης

Από την πλατεία Δικαιοσύνης, στην «καρδιά» της Αθήνας, με μια εντυπωσιακή συγκέντρωση χιλιάδων Αθηναίων, την οποία χαρακτήρισε ως «γιορτή της ενότητας και γιορτή της νίκης»- ο Κώστας Μπακογιάννης έκλεισε την προεκλογική εκστρατεία του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά».

«Απόψε όλες και όλοι μαζί στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Η πόλη βγαίνει ξανά στο φως. Πριν από μερικά χρόνια θα ήταν αδιανόητο σε τούτη εδώ την πλατεία να γίνεται πολιτική συγκέντρωση. Σήμερα, όμως, όλες κι όλοι μαζί, τη φωτίζουμε, της δίνουμε ξανά ζωή. Η Σανταρόζα του ’23 -να το θυμάστε- είναι η Ομόνοια του ’19. Η ιστορία της θα γίνει η ιστορία της Αθήνας τα επόμενα χρόνια. Μια πόλη που εξελίσσεται, ανελίσσεται. Εμείς την αλλάζουμε», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης ζητώντας από τους Αθηναίους και τις Αθηναίες την Κυριακή, καθαρή εντολή για να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» πριν από τέσσερα χρόνια.

«Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, πρωταγωνίστρια είναι η Αθήνα. Το σπίτι μας… Γι’ αυτό έχουμε μεγάλη ευθύνη. Έχουμε όραμα να πάμε την Αθήνα Ψηλά», σημείωσε.

«Την Κυριακή δώστε μας τη δύναμη, και η δύναμή σας θα είναι δύναμή μας. Να γίνουν οι εκλογές, γιορτή της Αθήνας… Συμμετέχουμε, ψηφίζουμε και ορίζουμε εμείς το μέλλον μας»,ανέφερε καταχειροκροτούμενος ο κ. Μπακογιάννης.

Δίνοντας ξεκάθαρο πολιτικό και προσωπικό στίγμα σχετικά με την επόμενη θητεία που διεκδικεί, υπογράμμισε: «Η Αθήνα για μένα δεν είναι σκαλοπάτι. Ούτε στάση σε κάποια διαδρομή. Δεν είναι πόρτα, ούτε πρόβα, ούτε τρίτη κάλπη. Είναι οι πραγματικές ζωές πραγματικών ανθρώπων. Είναι οι προκλήσεις και τα προβλήματα. Οι φόβοι, οι αγωνίες οι ελπίδες τα όνειρα. Οι προσδοκίες. Η καθημερινότητα… Είναι αυτά που μας αποξένωσαν και όλα εκείνα που μας ενώνουν σιγά σιγά».  

Η καθαρή εντολή και η ψήφος των Αθηναίων είναι, όπως ανέφερε, η βάση για να συνεχίσει αταλάντευτα η πορεία της Αθήνας προς τα εμπρός.

«Ο αγώνας δεν τελείωσε, όμως ο δρόμος άνοιξε», είπε, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ασάφεια, ιδεολογικούς καταναγκασμούς, αμήχανες ιδέες και αγκυλώσεις.

«Η δική μας στάση είναι μία και ο τρόπος είναι ένας. Πράξεις, πράξεις, πράξεις. Κάθε μέρα, έργο σε κάθε γειτονιά. Αποτελέσματα σε όλη την Αθήνα… Από τον Προμπονά στο Δουργούτι. Από την Κολοκυνθού στην Ελληνορώσων», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα προχωρά με σκληρή και ομαδική δουλειά μπροστά, ετοιμάζεται για το άλμα προς ένα βιώσιμο φωτεινό μέλλον. 

Στην ομιλία το «παρών» έδωσαν μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές και πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ανάμεσά τους, οι: Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μάκης Βορίδης, Νίκος Ταχιάος, Θάνος Πλεύρης, Άγγελος Συρίγος, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.