18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 17:11

Γιώργος Καμίνης: «Χαίρομαι που ο κ. Μπακογιάννης αναγνωρίζει το έργο μας»

«Ακούγοντας το πρόγραμμα του κ.Μπακογιάννη ευχαριστήθηκα πάρα πολύ επειδή αυτό που απέδειξε είναι ότι, χωρίς να το αναγνωρίζει, ουσιαστικά υιοθετεί το έργο μας. Είναι σαν να άκουγα τον απολογισμό μας» δήλωσε στον Αθήνα 984 ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Με συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη χθεσινή ανακοίνωση των προτάσεων του κ. Μπακογιάννη και σημείωσε: «Μίλησε για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Ήδη, εμείς κάναμε για πρώτη φορά στην Αθήνα τον κινητό σταθμό και προχωρά και ο σταθερός με χρήματα ΕΣΠΑ. Μας είπε για την κατάσταση του φωτισμού. Δυστυχώς, μάλλον του διέφυγε το γεγονός ότι προχθές η αρμόδια διυπουργική επιτροπή ενέκρινε με ΣΔΙΤ το έργο ηλεκτροφωτισμού, ύψους 43 εκατομμυρίων ευρώ. Θα είναι όλη η πόλη με έξυπνο φωτισμό και wi fi. Για τους ποδηλατόδρομους: Είναι ήδη ένα από τα τέσσερα έργα που έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ. Απαλλοτριώσεις :Μπορέσαμε και κάναμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα απαλλοτριώσεων που έχει γίνει σε όλη την χώρα. Μιλάμε για 24 απαλλοτριώσεις. Αφήνω τα θέματα των δομών στέγασης και το κοινωνικό έργο όπου θα βρει ένα δήμο πολύ προχωρημένο».

Σχετικά με την τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι πρόκειται για ένα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας έργο, του γλύπτη Γιάννη Παππά, που δωρήθηκε το 2002, στον δήμο Αθηναίων από τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον τότε υπουργό Πολιτισμού. Ο κ. Αβραμόπουλος, ο τότε δήμαρχος αποδέχθηκε τη δωρεά και από τότε ψάχναμε να δούμε που θα βάλουμε το άγαλμα. Πρώτον, έμενε το άγαλμα κλεισμένο πάνω από 25 χρόνια σε γλυπτοθήκη, ενώ πρόκειται περί ενός κομψοτεχνήματος. Δεύτερον, δεν έχει κανένα εθνικιστικό ή μιλιταριστικό στοιχείο. Αναπαριστά τον Μέγα Αλέξανδρο νεαρό πάνω στον Βουκεφάλα. Η απόφασή μας ελήφθη σε χρόνο ανύποπτο, προτού αναζωπυρωθεί η ιστορία του Μακεδονικού και πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο με δική μου εισήγηση το 2015. 

Για την υποψηφιότητά του ως ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Καμίνης σημείωσε: «Δεν πρέπει να αλλοιώσουμε το νόημα των ευρωπαϊκών εκλογών με κομματικές σκοπιμότητες, υποτάσσοντάς το στις εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν. Η Ευρώπη αυτή την στιγμή κινδυνεύει από τις δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας οι οποίες θέλουν να τη διαλύσουν. Η χώρα μας βρίσκεται στην πιο εύφλεκτη περιοχή του κόσμου, στα Βαλκάνια. Γειτνιάζει με την Μέση Ανατολή. Έχει δίπλα της την τουρκική απειλή. Η Ελλάδα χρειάζεται την ευρωπαϊκή ομπρέλα. Πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια σε κάθε προσπάθεια που τείνει  στην εμβάθυνση της Ευρώπης μέχρι τον βαθύ πυρήνα μιας ευρωπαϊκής ενοποίησης που θα είναι κοινή άμυνα και ασφάλεια. Αυτό είναι το βασικό διακύβευμα και το δεύτερο είναι το θέμα των κοινωνικών ανισοτήτων. Να αλλάξουμε την πολιτική για να μπορούν οι νέοι να έχουν μέλλον μπροστά τους».

Αποχαιρετώντας τους ακροατές της εκπομπής «Ραντεβού με τον Δήμαρχο», της εκπομπής του Αθήνα 984 που πριν από τέσσερα χρόνια εγκαινίασε τον ζωντανό διάλογο του δημάρχου με τους πολίτες της Αθήνας, ο κ. Καμίνης κάλεσε τους υποψηφίους για τη δημαρχία της Αθήνας να δεσμευθούν ότι η εκπομπή θα συνεχιστεί.