27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 10:39

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα (συμμετέχει στην Ανατρεπτική Συμμαχία): Φεύγουν κι αφήνουν πίσω τους συντρίμμια! Το 2ο Πρότυπο Λύκειο, το νέο θύμα της αδιαφορίας του δήμου

Στις 22/11 είχαμε νέο περιστατικό αποκόλλησης σοβάδων, αυτή τη φορά σε αίθουσα του 4ου ορόφου του 2ου Προτύπου Λυκείου. Από τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος μαθητής, αφού εκείνη την ώρα η αίθουσα ήταν άδεια. Σφραγίστηκαν 5 αίθουσες του 4ου ορόφου, προκειμένου να ελεγχθούν. Ανάμεσά τους και το ένα από τα δύο εργαστήρια πληροφορικής, γεγονός που σημαίνει με βεβαιότητα ότι θα χαθούν ώρες του μαθήματος της πληροφορικής. Το σφράγισμα 5 αιθουσών για άγνωστο χρονικό διάστημα σε σχολείο 480 μαθητ(ρι)ών, που μάλιστα φιλοξενεί σε 3 αίθουσες μαθητ(ρι)ες του γειτονικού Καλλιτεχνικού σχολείου, δυναμιτίζει ακόμα περισσότερο το – ήδη ασφυκτικό – στεγαστικό πρόβλημα των 2 σχολείων. Να σημειωθεί ότι ο σύλλογος γονέων έχει απευθύνει από τον περασμένο Ιούνιο σειρά ερωτημάτων σχετικά με την καταλληλότητα του κτιρίου, χωρίς να απαντηθούν μέχρι σήμερα!

Ο μηχανικός του δήμου αποφάνθηκε ότι το πρόβλημα δεν προέκυψε από υγρασία, αν και υπάρχει τρύπα στη μόνωση της ταράτσας. Ακόμα, όμως, κι αν πρόκειται πράγματι για κατασκευαστικό πρόβλημα, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ελεγχθούν όλες οι αίθουσες του κτιρίου! Η εκπαιδευτική κοινότητα δεν πρέπει να δεχτεί να γίνουν και πάλι μπαλώματα, ούτε να προκριθεί η πιο οικονομική λύση, δηλαδή να ξυστεί η μόνωση και να μείνουν τα ταβάνια με γυμνό μπετόν, όπως συμβαίνει ήδη σε μια αίθουσα του κτιρίου. Το σοβάτισμα προστατεύει και μονώνει το μπετόν και επιπλέον αυξάνει την φωτεινότητα της τάξης. Αναφερόμαστε σε σχολικές αίθουσες και όχι σε αποθήκες!

Τα γερασμένα κι εγκαταλειμμένα σχολικά κτίρια δεν αντέχουν άλλο!

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί, πλέον, ότι πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις. Δεκαετίες υποχρηματοδότησης, ξηλώματος των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου και πασαλειμμάτων των εργολάβων μας έφεραν σε ένα σημείο που παρουσιάζονται όλο και συχνότερα αντίστοιχα προβλήματα. Αυτή την κατάσταση των σχολικών κτιρίων ανέδειξαν οι ενώσεις γονέων με την κινητοποίησή τους στο δημαρχείο στις 20/11. Ο αντιδήμαρχος υποδομών Αξιώτης, μάλλον μουτρωμένος που δεν τον ξαναψηφίσαμε, δεν εμφανίστηκε καν στο δημοτικό συμβούλιο για να δώσει απαντήσεις, ούτε κι απερχόμενος δήμαρχος Μπακογιάννης.

Η Αθήνα δεν έχει δημοτική αρχή μέχρι την 1/1/2024;

 «Οι συνεδριάσεις μετά τις εκλογές έχουν καθαρά υπηρεσιακό χαρακτήρα», αναφώνησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας την Δευτέρα 20/11! Με αυτό τον τρόπο η παράταξη του Μπακογιάννη μας ανακοίνωσε ότι δεν θα συζητά κανένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης που «δεν είναι κατεπείγον» (!). Προσπαθεί να αποφύγει την συζήτηση για όλες τις ανοιχτές πληγές που θα παραδώσει και προφανώς δεν επιδιώκει την επίλυσή τους. Φεύγουν και μας αφήνουν μια πόλη – εργοτάξιο των μεγάλων συμφερόντων στον απογυμνωμένο Στρέφη, στην ερημωμένη πλατεία Εξαρχείων και στην πλατεία Κολωνακίου, στην ταλαιπωρημένη Πανεπιστημίου. 

Η Αθήνα, όμως, έχει δημοτική αρχή· αυτούς που οι αθηναίοι έδιωξαν κακήν κακώς, αλλά απτόητοι συνεχίζουν να υλοποιούν το καταστροφικό τους πρόγραμμα. Ταυτόχρονα κάνουν ότι δεν βλέπουν τα συνεχόμενα περιστατικά στα εγκαταλειμμένα σχολικά κτίρια, που από τύχη δεν έχουν τραυματιστεί σοβαρά μαθητές. Άραγε δεν πρόκειται για κατεπείγοντα θέματα;

Καμία περίοδος χάριτος στη νέα δημοτική αρχή Δούκα

Συνηθίσαμε σε αυτή την πόλη κάθε δημοτική αρχή να ρίχνει τις ευθύνες στις ανεπάρκειες της προηγούμενης. Η πραγματικότητα ειδικά για την σχολική στέγη είναι ότι όλες οι δημοτικές αρχές που πέρασαν από την πόλη είτε προέρχονται από τη ΝΔ είτε από το ΠΑΣΟΚ συνέβαλαν με τον ταξικό κυνισμό τους στη σημερινή εικόνα. Άλλωστε, και η προηγούμενη διοίκηση του Καμίνη άφησε ρημάδια τα σχολεία. Στη νέα δημοτική αρχή Δούκα δε δίνεται καμία περίοδος χάριτος. Τα προβλήματα είναι επείγοντα και χρειάζονται άμεσα λύσεις που η νέα δημοτική αρχή οφείλει να δρομολογήσει από την πρώτη ημέρα.

Ως εδώ! Απαιτούμε:

Γραφεία Αιόλου 47, 3ος όρ., τηλ. 2103248892

Δημοτικός σύμβουλος: Κεφαλληνός Παναγιώτης, τηλ. 6934511133

Ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης:

Ρέππα Ντίνα, Ρίζος Μιχάλης, Μάτσα Κατερίνα,

Παπαχριστούδη Ματίνα, Σιαπάτης Αποστόλης, Μένου Κική