30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 11:01

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα: Το κράτος εκδικείται και τιμωρεί τη φτώχεια Κρατάει μια ολόκληρη οικογένεια και 8 παιδιά ομήρους

Κυριακή 29/112:00 συγκέντρωση και πορεία στις φυλακές του Κορυδαλλού Προσυγκέντρωση στον σταθμό του Κορυδαλλού

Στηρίζουμε και καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην μητέρα του 12χρονου θύματος βιασμού και κακοποίησης από τον Κολωνό. Η μητέρα βρίσκεται προφυλακισμένη, εδώ και περίπου 4 μήνες, χωρίς να έχουν συγκεκριμενοποιηθεί κατηγορίες, χωρίς να συνεχίζεται η έρευνα της υπόθεσης και χωρίς να έχει προσδιοριστεί δίκη. Για αυτούς τους λόγους ξεκίνησε απεργία πείνας.

Το κράτος και η «τυφλή» δικαιοσύνη, αφού αφήνουν ελεύθερους τους διάφορους βιαστές (αστυνομικούς-καλλιτεχνικούς διευθυντές και άλλες «σημαίνουσες προσωπικότητες»), εξαντλούν την τρομοκρατία τους σε ανθρώπους της φτώχειας.

Μετά την απορριπτική και κατά πλειοψηφία (2-1) για μη αποφυλάκιση, τα παιδιά της έστειλαν επιστολές-κραυγή αγωνίας για την απουσία της, όπως επιμένουν αθώας μητέρας-μοναδικό στήριγμα τους. Το κράτος-τιμωρός εκδικείται τη φτωχή οικογένεια και μαζί της το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε από τις πρώτες ημέρες της υπόθεσης. Ένα κίνημα που κατήγγειλε το σύστημα που παράγει και τρέφει τους παιδοβιαστές στις φτωχογειτονιές της πόλης. Το κράτος μέχρι σήμερα στέκεται εχθρικά απέναντι στην οικογένεια και την έχει αφήσει στη μοίρα της, γιατί έχει δεσμούς με το κίνημα αλληλεγγύης της γειτονιάς και όχι μόνο, σε αντίθεση με το ίδιο το οποίο έχει δεσμούς με τους παιδοβιαστές.

Όλοι/ες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη μητέρα της 12χρονης.

Απαιτούμε:

  • Άμεση αποφυλάκιση της μητέρας
  • Υλική, ψυχολογική και εκπαιδευτική στήριξη της οικογένειας από κρατικούς και δημοτικούς φορείς
  • Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος trafficking και των σχέσεων του με το κράτος

Γραφεία Αιόλου 47, 3ος όρ., τηλ. 2103248892

Δημοτικός σύμβουλος: Κεφαλληνός Παναγιώτης, τηλ. 6934511133

Ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης:

Ρέππα Ντίνα, Ρίζος Μιχάλης, Μάτσα Κατερίνα,

Παπαχριστούδη Ματίνα, Σιαπάτης Αποστόλης, Μένου Κική