16 ΜΑΪ́ΟΥ 2019 16:01

Ο δήμος Αθηναίων με 40 νέα οχήματα στη μάχη για μία Αθήνα καθαρή

Με ακόμη 40 ολοκαίνουρια οχήματα ενισχύεται ο στόλος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για νέα σάρωθρα, πλυστικά μηχανήματα για κάδους και ανυψωτικά μηχανήματα, που εισέρχονται από τη Δευτέρα 20 Μαίου στη μάχη για μια Αθήνα καθαρή.

Ο δήμος Αθηναίων από το 2017 έχει αποκτήσει περισσότερα από 80 νέα οχήματα, ενώ, μέχρι το τέλος του έτους, αναμένονται επιπλέον 150 νέα οχήματα καθαριότητας, αφού ολοκληρώνεται μια δύσκολη και απαιτητική διαγωνιστική διαδικασία. Στα 150 αυτά οχήματα περιλαμβάνονται απορριμματοφόρα, πλυστικά μηχανήματα, βυτιοφόρα, φορτηγά και άλλα οχήματα, έτοιμα να βγουν στους δρόμους της Αθήνας

«Η παραλαβή των νέων οχημάτων είναι απόρροια συστηματικού σχεδιασμού και σκληρής δουλειάς και τα αποτελέσματα θα φανούν στη λειτουργία και την εικόνα της Αθήνας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας, σημειώνοντας «ότι, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η δημαρχία του Γιώργου Καμίνη υλοποίησε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην καθαριότητα στα χρονικά της πρωτεύουσας».

Στη βελτίωση της εικόνας της πρωτεύουσας συμβάλλει αποφασιστικά και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου Αθηναίων που εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2017 και υποδέχεται καθημερινά έως 140 τόνους απορριμμάτων, καθιστώντας δυνατή την αποκομιδή απορριμμάτων έως και 6 φορές την ημέρα σε σημεία μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος.