20 ΜΑΪ́ΟΥ 2020 05:56

Αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 με θέμα τη στήριξη του πολιτισμού και των ανθρώπων της Τέχνης στις συνθήκες της υγειονομικής κρίσης

Η άρση των μέτρων προφύλαξης για την πανδημία αφήνει τους ανθρώπους των Τεχνών μετέωρους και αρκετοί αδυνατούν να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή διαβίωση. Ένας τεράστιος αριθμός εργατών και εργατριών της Τέχνης δεν έχει πάρει ούτε εν ευρώ στήριξη ενω η χαοτική αναστολή της λειτουργίας του κλάδου αφήνει εργαζόμενους χωρίς συμβόλαια σε ισχύ, απολυμένους και απλήρωτους. Εκτιμούμε ότι η επανεκκίνηση μπορεί να γίνει άμεσα με την γενναία στήριξη όλων των καλλιτεχνών και χωρίς τον αποκλεισμό όσων δημιουργούν έξω απο τα επιχειρηματικά πλαίσια και δραστηριοπούνται στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας. Η άμεση διάθεση πόρων , δομών και χώρων για όλους είναι αναγκαία όπως απόλυτη προτεραιότητα η άμεση καταβολή επιδόματος 800 ευρώ σε όλους.

Εκτιμούμε ότι είναι αναγκαία η έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας την Δευτέρα 25 Μαΐου σε ανοιχτό χώρο ώστε να είναι δυνατή η παρουσία ανθρώπων των τεχνών.