σΥΣΠΕΊΡΩΣΗ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιείται δια περιφοράς, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας ψηφίζουν ΥΠΕΡ της δημιουργίας των δυο δομών του Δήμου για αστέγους και τοξικοεξαρτημένους συμπολίτες μας.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή τους επισήμαναν:

" Η δημιουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας για άστεγους χρήστες ουσιών είναι μια αναγκαιότητα και αναδεικνύει την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για τη στήριξη των τοξικοεξαρτημένων στη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια. Τέτοιου είδους δομές θα πρέπει να λειτουργούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας που εντοπίζεται το ζήτημα αστέγων χρηστών, να είναι ευθύνη του κράτους και όχι της Τοπικής Διοίκησης. Θα πρέπει οι δομές αυτές να είναι συνδεδεμένες με τα θεραπευτικά προγράμματα και εκτός από άμεση φροντίδα στους άστεγους χρήστες, να έχουν ως βασικό στόχο την κινητοποίηση τους για την ένταξη σε προγράμματα θεραπείας χωρίς φαρμακευτική υποστήριξη. Επίσης, θα πρέπει να είναι συνδεδεμένες με πρόγραμμα σωματικής αποτοξίνωσης Δημοσίου Νοσοκομείου που και εκεί υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις.

Δε συμφωνούμε να εμπλέκονται ΜΚΟ σε αυτές τις δομές αλλά μόνο αναγνωρισμένοι φορείς θεραπείας για τις ουσιοεξαρτήσεις. Επίσης, δε συμφωνούμε να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ουσιών μέσα στους ξενώνες αυτούς γιατί αποδυναμώνεται το κίνητρο για θεραπεία.         

Η δομή που προτείνεται να λειτουργήσει για τους αστέγους στο κτίριο επί της οδού Λιοσίων 2 & Αχαρνών 1-3 είναι άμεσα αναγκαία για το δήμο της Αθήνας. Διαφωνούμε με την εμπλοκή δύο ΜΚΟ στη λειτουργία της δομής που προτείνεται. Το ΚΥΑΔΑ που είναι ο αρμόδιος φορέας του Δήμου πρέπει να έχει την ευθύνη και την εποπτεία. Δεν παραιτούμαστε από τη θέση μας, που θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε και να διεκδικούμε, για απεμπλοκή των ΜΚΟ από όλες τις λειτουργίες του Δήμου της Αθήνας και από τη δομή αστέγων. "

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.