19 ΜΑΡΤΊΟΥ 2024 06:17

Πολιτισμός στις Γειτονιές – Η νέα πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net ξεκινά τον Μάρτιο από το Παγκράτι!

Παρακολουθούμε ανοικτές πρόβες της ορχήστρας El Sistema αλλά και φτιάχνουμε νέα ορχήστρα με την καθοδήγηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, προωθούμε τις ιδέες μας με το φεστιβάλ Balkans Beyond Borders, βλέπουμε τις ιστορίες μας να γίνονται παράσταση από το Story Mentor, εξιχνιάζουμε μια μυστηριώδη δολοφονία στο Άλσος Παγκρατίου με τη Challedu, παρακολουθούμε την pop up παράσταση ‘Ιονέσκοι’ του Κινητήρα, αλλά και την πρεμιέρα της ταινίας «Οι Άγνωστοι Αθηναίοι» της Αγγελικής Αντωνίου, ακούμε κι αφηγούμαστε ιστορίες βιβλίων στο διαγενεακό πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης της Βουλής ‘Χρονογέφυρες’, διασκεδάζουμε και χορεύουμε με μουσικές και swing ρυθμούς από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα και τη Big Band του Δήμου Αθηναίων!

Από το Παγκράτι και τον Άγιο Αρτέμιο ξεκινά τον Μάρτιο η νέα πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων και του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net που ονομάζεται «Πολιτισμός στις γειτονιές» και φέρνει δράσεις πολιτισμού και εκπαίδευσης στη γειτονιά για έναν ολόκληρο μήνα. Κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, μέλη και συνεργαζόμενοι φορείς παρουσιάζουν τις δράσεις τους, όχι μόνο σε εσωτερικούς αλλά και σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους και πλατείες. Για την πραγματοποίηση του προγράμματος το Athens Culture Net συνεργάζεται με φορείς της περιοχής, όπως τα σχολεία και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, πολιτιστικοί σύλλογοι, το 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα και τα πολιτιστικά ιδρύματα της περιοχής, καλώντας τους κατοίκους της γειτονιάς, νέους, μεγαλύτερους, επαγγελματίες ή και επισκέπτες, να πάρουν μέρος σε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα κατεξοχήν διαδραστικό.

Οι δράσεις συνδέονται και αναδεικνύουν την τοπική κουλτούρα και ιστορία, προσφέροντας την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες να γνωριστούν και να συνεργαστούν μεταξύ τους σε ένα πρωτότυπο πλαίσιο που ενισχύει το αίσθημα του συν-ανήκειν. Όλες οι δράσεις είναι με ελεύθερη συμμετοχή.

«Φέρνουμε τον Πολιτισμό στις Γειτονιές! Καθημερινά, αλλά και με πρωτοβουλίες όπως αυτή, μαζί με το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων. Για να δυναμώσει ο κοινωνικός ιστός στις γειτονιές της πόλης, για να γνωριστούν και να συνδεθούν καλύτερα οι κάτοικοι, να ζήσουν και ν’ αγαπήσουν περισσότερο τον τόπο που ζουν μέσα και από την τέχνη, να δημιουργήσουν και να συμμετέχουν σε δράσεις ξεχωριστές», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Πολιτισμός στις γειτονιές»

Διοργάνωση: Δίκτυο Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net

Με τη συμβολή των: Ίδρυμα Ελίζας & Βασίλη Γουλανδρή, Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων – ΟΠΑΝΔΑ, Ωδείο Αθηνών, Filmtrade, Skrow, 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα, 4ο Δημοτικό Σχολείο

Με τη συνεργασία των: Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, Εθνική Λυρική Σκηνή, Κινητήρας, Balkan Beyond Borders, Challedu, El Sistema, Story Mentor

Το πρόγραμμα των δράσεων επισυνάπτεται. Πληροφορίες και στο https://www.athensculturenet.com/sites/default/files/athens_culture_net_politismos_stis_geitonies_martios_2020.pdf