03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 07:38

Το σχέδιο εκτοπισμού των κατοίκων από το κέντρο της πόλης δεν θα περάσει! Συμμετέχουμε/Στηρίζουμε την κινητοποίηση στις 02/12 στο δημαρχείο της Αθήνας

Η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε ΕΕ, Κυβέρνηση, κεφάλαιο» στηρίζουμε την πορεία των συλλογικοτήτων και των φορέων των κατοίκων των Εξαρχείων.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ. και συνολικά το κεφάλαιο και οι μηχανισμοί του κλιμακώνουν την επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία, εκτυλίσσεται μια συνολική και σε βάθος επίθεση στα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Εδώ και 3 μήνες η κυβέρνηση του δόγματος «Νόμος, Τάξη, Κέρδη» έχει ξεκινήσει ένα πογκρόμ συλλήψεων, εκδιώξεων, απομάκρυνσης των «φτωχοδιάβολων» (τοξικοεξαρτημένων, προσφύγων κ.α.), κάνοντας την αρχή από εκεί για να επεκταθεί στους διαδηλωτές, σε εργάτες που έχουν συμπεριφορά εκτός των ορίων που βάζει το σύστημα τους, τους αναρχικούς, τους κομμουνιστές.

Το σχέδιο εκκένωσης των καταλήψεων, ο νόμος για το άσυλο (με αιχμή το Οικονομικό Πανεπιστήμιο), ο σχεδιασμός για ενοποίηση των χώρων του Μουσείου με το ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου επί της Πατησίων, η επίθεση που δέχονται τα Εξάρχεια, η εμφάνιση στρατο-αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, αποτελούν την αρχή υλοποίησης ενός σχεδίου εκτοπισμού των κατοίκων και της ανήσυχης νεολαίας από το κέντρο της πόλης. Σήμερα, οι συνθήκες στα Εξάρχεια είναι ανυπόφορη για τους κατοίκους που θυμίζουν κατεχόμενα. Η παρουσία των ΜΑΤ σε κάθε γωνία είναι συνεχής για να παρενοχλούν, να ταπεινώνουν κατοίκους και θαμώνες και να επιτίθενται βίαια σε στέκια, ελεύθερους χώρους και καταλήψεις. Η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή έχουν επιβάλει ένα καθεστώς τρομοκρατίας στη γειτονιά. Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι μαφίες των ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητες λίγα βήματα μακριά.

Το σχέδιο εκτοπισμού (κατοίκων, χώρων, χρήσεων) πρέπει να ολοκληρωθεί με τη βία. Αφού οι ίδιοι οι κάτοικοι εμποδίζουν την ανάπτυξη του τουριστικού-ξενοδοχειακού κεφαλαίου. Όλα θα υλοποιούνται με βία αλλά και με τα σχέδια «ανάπτυξης» των περιοχών, που όλοι θα «έχουμε κάτι να κερδίσουμε». Αλλά κυρίως θα έχουν να κερδίσουν τα μεγάλα κεφάλαια, που εξαγοράζουν τη νομιμότητα της παραμονής και της κερδοφορίας τους με Golden Visa, ενώ την ίδια στιγμή οι φτωχοί πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα του πολέμου τους και της φτώχειας, εξορίζονται σε κέντρα κράτησης και φυλακές έξω από τους αστικούς ιστούς των πόλεων.

Στο στόχαστρο Δημοτικής Αρχής, Κυβέρνησης και Κεφαλαίου μπαίνει πρώτα από όλα το δικαίωμα στον αγώνα και την αλληλεγγύη, το δικαίωμα του κινήματος πόλης να διεκδικεί ελεύθερους χώρους για τους κατοίκους και τους εργαζομένους. «Ανομία» είναι η φτώχια, η προσφυγιά, η διαφορετικότητα, η αλληλεγγύη, ο αγώνας. Σε αυτά τα πλαίσια επιχειρείται να οικοδομηθεί ένα αστυνομικό κράτος καταστολής και παρακολούθησης που θα έχει τον έλεγχο «των πιο κρυφών κυττάρων μας». Δεν θα τους περάσει!!