04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 06:13

Για τη δίωξη των νέων που έκαναν παρέμβαση στον 9,84 Η Δημοτική Αρχή του κ. Μπακογιάννη διαμεσολαβητής του μεγάλου κεφαλαίου, συνεργός στη δίωξη και την καταστολή αγωνιζόμενων νέων και μεταναστών

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/10, ΣΤΙΣ 8.30 π.μ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ  ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Όπως έγινε γνωστό, ομάδα περίπου είκοσι ατόμων βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία του ρ/σ «Aθήνα 984». Η πρωτοβουλία πάρθηκε από συνέλευση που υποστηρίζει τα δικαιώματα μεταναστών και αντιτίθεται στις εκκενώσεις των καταλήψεων που φιλοξενούσαν πρόσφυγες. Σε αυτή την κατεύθυνση ζήτησε να ακουστεί ολιγόλεπτο, διάρκειας τεσσάρων λεπτών, μήνυμα-παρέμβαση στον αέρα.

Μόλις ολοκληρώθηκε η παρέμβαση, τα άτομα αποχώρησαν χωρίς ένταση. Ωστόσο η αρχή του κ. Μπακογιάννη, που δεν ανέχεται τις πολλές διεκδικήσεις και παρεμβάσεις στο όμορφα φτιασιδομένο προσωπείο της, απέστειλε την ομάδα ΔΙΑΣ, που τους περίμενε στην είσοδο του κτηρίου κατά την έξοδο τους. Η αστυνομική επιχείρηση που ακολούθησε «ήταν άνευ προηγουμένου και προκάλεσε ποικίλα σχόλια σε περίοικους και περαστικούς». Συνολικά, η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές, ενώ μεταξύ των προσαχθέντων ήταν δύο ανήλικες κοπέλες.

Τι μπορεί να φοβάται η δημοτική αρχή από μια ομάδα νέων που ήθελαν να ακουστεί ένα μήνυμα αλληλεγγύης;

Για εμάς είναι ξεκάθαρος ο ρόλος του νέου δημάρχου των Αθηνών. Πρέπει πάση θυσία να μη χαλάει το όμορφο προσωπείο των σχεδίων για έχοντες του Δήμου. Στα νέα στρατηγικά σχέδια ανάπλασης του Δήμου της Αθήνας, δε χωρούν οι φτωχοδιάβολοι και οι διεκδικούντες δημοκρατικά δικαιώματα προς όφελος των φτωχών και των μεταναστών. Η δημοτική αρχή επέλεξε ξανά τη λογική «Νόμος και Τάξη», για να μη χαλάσει η βιτρίνα της αχαλίνωτης κερδοφορίας που έχουν βάλει στόχο, εις βάρος των εργαζομένων, ανέργων και μεταναστών. Δέρνουν ανήλικα παιδιά επειδή τάσσονται με τη λογική και το δίκαιο του αδυνάτου και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κατασταλεί με κάθε μέσο.

Η ακροδεξιά λογική και η καταστολή δε θα περάσει.

Θα παλέψουμε για να μην έχουμε άλλους Γρηγορόπουλους, Λουκμάν και Ζακ στο κέντρο της πόλης.

  • Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων
  • Να σταματήσει άμεσα η συνεργία της Δημοτικής Αρχής στην κρατική καταστολή.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για:

– Να καταργηθούν η Μόρια και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τώρα. 

– Διαμονή των προσφύγων στις πόλεις, σε ανθρώπινες συνθήκες ζωής, με όλα τα δικαιώματα σε εργασία, μόρφωση, υγεία κλπ.

– Ελεύθερη πρόσβαση όλων των προσφύγων σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές παροχές. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να τάζει υπηκοότητα και χρυσή βίζα στα κοράκια που αρπάζουν γη και περιουσίες και να αρνείται τα στοιχειώδη στους κολασμένους αυτής της γης.

– Άσυλο, δικαιώματα, έγγραφα και ελευθερίες σε όλους τους πρόσφυγες. Ελεύθερη μετακίνηση σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και μέσα στη χώρα, ανοικτά σύνορα για τους πρόσφυγες και όχι για το κεφάλαιο. Όχι στον γεωγραφικό περιορισμό στα νησιά, απεγκλωβισμό των προσφύγων.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας

δημοτική σύμβουλος:

Ρέππα Ντίνα 6977003052

ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης:

Ρίζος Μιχάλης 6944546246

Μάτσα Κατερίνα 6951252407,

Κεφαλληνός Παναγιώτης 6934816016,

Παπαχριστούδη Ματίνα 6972623741,

Σιαπάτης Αποστόλης 6980069397