30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 06:22

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ των εργαζόμενων μέσω των κοινωφελών ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ στη στάση εργασίας ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ Συγκέντρωση 11πμ, Χαυτεία

Πάνω από 30.000  εργαζόμενοι  στα «κοινωφελή» προγράμματα ανακύκλωσης ανέργων βρίσκονται για μια άλλη φορά,  μετά από μια προεκλογική ολιγόμηνη παράταση, μπροστά στην απόλυση.

Στο σύνολο των  Δήμων, υπηρετούν κατά   χιλιάδες,  σε όλες τις υπηρεσίες. Μαζί με όσους από  τους «παρατασιούχους» που παραμένουν στη δουλειά και τους Ι.Δ.Ο.Χρ. (8μηνα), φτάνουν το 50% των εργαζόμενων.

Ο μεσαίωνας δεν περιορίζεται στους Δήμους, στα σχολεία, στα νοσοκομεία. Παντού σε κάθε υπηρεσία, οι συμβασιούχοι εργάζονται σε πόστα που είναι απαραίτητα αλλά χωρίς δικαιώματα. Η Περιφέρεια Αττικής, η ΚΕΔΕ, οι Δήμαρχοι όλου του κοινοβουλευτικού φάσματος-  χωρίς καμία εξαίρεση, βολεύονται από την κατάσταση αυτή, αφού το κόστος είναι ανύπαρκτο, ενώ οι μόνες υποχρεώσεις τους (γάλα, εμβολιασμοί, προληπτικές εξετάσεις κ.λπ.) δεν παρέχονται στην πλειοψηφία των δήμων.

Ήδη έχουμε μπει στην 3η χρονιά που οι κατ’ ευφημισμό «ωφελούμενοι»,  χρησιμοποιούνται για όλες τις δουλειές για να καλύψουν τα αυξανόμενα κενά σε υπηρεσίες. Με το τέλος των προγραμμάτων θα βρεθούν πάλι στην ανεργία, και οι υπό κατάρρευση δήμοι  θα εκχωρούν τις υπηρεσίες  σε εργολάβους.

Στην ίδια ρότα και  η κυβέρνηση   της ΝΔ, μετατρέπει τους ανέργους σε φτηνούς προσωρινά εργαζομένους, χωρίς δικαιώματα. Επιδιώκει μάλιστα, να βάλει περιορισμούς στην πρόσληψη μέσω κοινωφελούς, σε όσους έχουν εργαστεί ξανά.  Η μαζική ανακύκλωση ανέργων με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα δεν αποσκοπεί ούτε στην ανακούφιση των ανέργων, όπως διαφημίζουν, ούτε σε κάποια προσωρινή λύση στα οξυμένα προβλήματα των υπηρεσιών, απλά δημιουργούν συνθήκες γαλέρας. Είναι η αντικατάσταση της σταθερής δουλειάς με  την ελαστική περιπλανώμενη, και  πολύ φθηνότερη από τους σημερινούς κομμένους μισθούς.

 Διεκδικούμε τη δουλειά & τη ζωή μας, γιατί ζωή δεν έχουμε με 540 ευρώ.

ΜΟΝΙΜΗ  ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -όχι στις ιδιωτικοποιήσεις 
  • Εφαρμογή  των Σ.Σ. εργασίας & κάλυψη της διαφοράς από την ΣΣΕ  του κλάδου & αυτών που καταβάλλει ο ΟΑΕΔ, από τους δήμους-εργοδότες
  • Επίδομα ανεργίας για όλους όσο καιρό διαρκεί η ανεργία. Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας

Καταβολή επιδομάτων-οικογενειακών, 3ετιων, σπουδών

  • Ανθυγιεινό επίδομα σε όσους εργάζονται  σε ανθυγιεινές δουλειές.  Τήρηση των κανονισμών  υγιεινής-ασφάλειας

 

Η λύση του προβλήματος της ανακυκλούμενης εργασίας χωρίς δικαιώματα, η λύση του προβλήματος της μόνιμης σταθερής δουλειάς για όλους, το συνεχές μαζικό πρόβλημα των απολύσεων των συμβασιούχων, δεν έχει να κάνει με νόμους και διατάξεις. Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ πρόβλημα, που δημιουργεί η πολιτική τους. Άρα και η λύση του είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ, δεν έχει να κάνει  με διάφορα κωλύματα- απαγορεύσεις και δυσκολίες.

Να  αρνηθούμε τη βαρβαρότητα που επιβάλλουν

Παλέψτε μαζί με όλους τους εργαζόμενους , μόνιμους & αορίστου χρόνου για τα δικαιώματα σας

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας

δημοτική σύμβουλος: Ρέππα Ντίνα 6977003052

 ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης:

Ρίζος Μιχάλης 6944546246

Μάτσα Κατερίνα 6951252407,

Κεφαλληνός Παναγιώτης 6934816016,

Παπαχριστούδη Ματίνα 6972623741,

Σιαπάτης Αποστόλης 6980069397