26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 10:42

Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Ιουλίου 2019

Στην προτελευταία συνεδρίαση της τρέχουσας θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, στις 25/07/2019, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης τα εξής ζητήματα:

«Συμφωνούμε με τη λήψη μέτρων που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση των μικρών συνεπειών που είχαμε από το σεισμό της προηγούμενης Παρασκευής. Ο σεισμός αυτός φέρνει στην επικαιρότητα την ανάγκη της πρόληψης. Αυτό το στοιχείο λείπει από τον προβληματισμό και την πρακτική σας όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και στην σημερινή ενημέρωση θα περιμέναμε απάντηση: Στα πάνω από 300 σχολεία του δήμου της Αθήνας, υπάρχουν προβλήματα; Για τουλάχιστον 20 σχολεία είχαμε φέρει θέμα αντιμετώπισης προβλημάτων στις υποδομές τους. Για παράδειγμα το πρανές του 39ου ΓΕΛ, ο τοίχος σε Γυμνάσιο στους Αμπελόκηπους είναι μισογκρεμισμένος και άλλα παραδείγματα. Έχουμε επίσης και το γεγονός ότι 3 παιδικοί σταθμοί έκλεισαν. Για παράδειγμα στον παιδικό σταθμό στη Σμόλικα, που έχουμε αναφερθεί δεκάδες φορές για την τρύπα στο προαύλιο, ο παιδικός σταθμός έκλεισε και είναι αμφίβολο αν θα ξανανοίξει. Θεωρούμε ότι μεθοδεύεται το κλείσιμο αυτών των παιδικών σταθμών συρρικνώνοντας το υπάρχων δίκτυο των 72 σταθμών που έχει ο Δήμος.

Με αφορμή την εργολαβία που τρέχει, με την οποία θα γίνουν οι 13 κατεδαφίσεις σε ερειπωμένα κτίσματα, επαναφέρουμε το θέμα που έχουμε ξαναθέσει, να ενταχθεί στην εργολαβία το κτίριο που είναι υπό κατάρρευση στη Ριζούπολη, δίπλα από το 22ο Γενικό Λύκειο. Μπορεί να αξιοποιηθεί η εργολαβία που υπάρχει και να κατεδαφιστεί και για λόγους ασφάλειας, αλλά και γιατί κόβει την οδό Κρώμνης στη μέση. Υπάρχει ανάγκη και υπάρχει και το θεσμικό πλαίσιο ώστε να ενταχθεί το γκρέμισμα του κτίσματος, το οποίο έχει ταμπέλα που αναγράφει ότι ανήκει στο Δήμο. Ζητάμε να ενταχθούν και άλλες περιπτώσεις ερειπωμένων κτηρίων για άμεσες κατεδαφίσεις.

Υπάρχει ανάγκη να είναι σε λειτουργία οι παιδικές χαρές που ήταν σε λειτουργία. Δεν μπορεί για παράδειγμα η παιδική χαρά στη Δυρραχίου, την οποία η Nike ξήλωσε για να κάνει εκδήλωση για τον Αντεντοκούνμπο να είναι κλειστή εδώ και ένα μήνα επ΄ αόριστον. Η παιδική χαρά στον Προμπονά, μια από τις καλοσυντηρημένες παιδικές χαρές, να παραμένει τρεις εβδομάδες κλειστή.

Δύο ακόμα θέματα, τα αναφέρουμε γιατί χρονίζουν. Η κατάσταση με την καθίζηση στην οδό Κανδάνου. Το θέμα έχει τεθεί από τον Απρίλη με αντίστοιχες ενέργειες, αλλά η κατάσταση μένει έτσι. Και επίσης, την επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων που καταγγέλλει την παραχώρηση σε ιδιώτη έκτασης πάρκου 500 τμ στη Λ.Ριανκούρ για να γίνουν οικοδομικές εργασίες σε παρακείμενη ανεγειρόμενη οικοδομή, χωρίς να περάσει για συζήτηση από το δημοτικό συμβούλιο.

Τέλος, ένα πολιτικό σχόλιο. Είναι εκτός Βουλής η ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Θα υποστούμε τα υπολείμματα της οργάνωσης να χρησιμοποιούν το τελευταίο βήμα που έχουν για να κάνουν πολιτική. Δεν έχουμε ακόμα ξεμπερδέψει με το ρατσισμό και το φασισμό. Χρειάζεται το δημοτικό συμβούλιο να κρατήσει μια πιο αποφασιστική στάση, απέναντι στα υπολείμματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, με μια γενικευμένη απομόνωση, ώστε και αυτό το τελευταίο βήμα που έχουν, στο Δήμο της Αθήνας, να ακυρωθεί».