19 ΜΑΡΤΊΟΥ 2024 08:46

GREENability -Go smart, go green! Στο @INNOVATHENS powered by Samsung

Το INNOVATHENS powered by Samsung, αφιερώνει κάθε χρονιά σε μία ξεχωριστή θεματική και θέλοντας, να ενημερώσει, να προβληματίσει, να εκπαιδεύσει και  να αναδείξει καλές πρακτικές πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην κλιματική αλλαγή, τη βιωσιμότητα, την ανακύκλωση. Στο πλαίσιο αυτό  διοργανώνει το GREENability από την Τετάρτη 5 Ιουνίου, με αφορμή  και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Το θέμα της πρώτης εκδήλωσης είναι «Οι Πράσινες Τεχνολογίες (Green Technologies)». Ο κύκλος δράσεων και εκδηλώσεων θα διαρκέσει έως και το Δεκέμβριο 2019.

Με τη θερμοκρασία του πλανήτη να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο  – το 2018 ήταν από τις τέσσερις πιο ζεστές χρονιές που έχουν καταγραφεί ποτέ-  την παγκόσμια μέση στάθμη της θάλασσας να ανεβαίνει, τις κινητοποιήσεις για το κλίμα στην Ευρώπη και στον κόσμο να πληθαίνουν καθημερινά, την ανάγκη για το σχεδιασμό και τη λήψη κατάλληλων μέτρων προσαρμογής για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής -τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο- να είναι πλέον επιτακτική, το περιβάλλον έχει αναδειχθεί σε Νο1 θέμα συζήτησης παγκοσμίως.

Μέσα από τρεις κεντρικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο στο INNOVATHENS powered by Samsung και περιλαμβάνουν ομιλίες, workshops, προβολές ντοκιμαντέρ και όχι μόνο, ακαδημαϊκοί, ερευνητές και εταιρίες θα μας παρουσιάσουν τα success stories τους, καινοτόμες πρακτικές στους τομείς της ενέργειας, των μετακινήσεων, της μόδας, των καλλυντικών, του design κ.ά. Στο GREENability, θα γνωρίσουμε λίγο καλύτερα θέματα που λίγο-πολύ τα γνωρίζουμε ήδη μα θα μας απασχολήσουν ακόμα περισσότερο στο προσεχές μέλλον: ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αιολικά πάρκα, smart cities, αυτοκίνητα που κινούνται με το φως του ήλιου, κάθετη γεωργία, cradle2cradle design αλλά και… βιοδιασπώμενα καλαμάκια!

Πληροφορίες:

Πότε: Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Πού: INNOVATHENS powered by Samsung, Αεριοφυλάκιο 2

*Είσοδος ελεύθερη

INNOVATHENS powered by Samsung

Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων

Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2

Πειραιώς 100 Γκάζι, 11854 Αθήνα, 213 0109300

www.innovathens.gr   

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»,  Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»

Σχετικά με το INNOVATHENS: To INNOVATHENS powered by Samsung, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων είναι ένας σύγχρονος, λειτουργικός και συνεργατικός χώρος στο κέντρο της πόλης, με περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες το χρόνο. Σκοπός του είναι να υποστηρίξει ένα δίκτυο όπου δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, μέντορες, ερευνητές ανταλλάσουν γνώση, ερεθίσματα, τεχνογνωσία, εμπειρία και καλές πρακτικές μέσα από επαγγελματικές συναντήσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια, ημέρες καριέρας και επιχειρηματικότητας, διαγωνισμούς και φεστιβάλ καινοτομίας. Στρατηγικός συνεργάτης του INNOVATHENS είναι η  Samsung Electronics Hellas,  πρωτοπόρος εταιρεία παγκοσμίως στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής  τεχνολογίας. Περισσότερες πληροφορίες: innovathens.gr