19 ΜΑΡΤΊΟΥ 2024 04:12

Σελίδες Ερωτικής Λογοτεχνίας: Ένας μαραθώνιος ανάγνωσης, ακρόασης, προβολών και… ποτών -Με τη στήριξη της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων

Την Πέμπτη 11 Απριλίου από τις 22.00 έως τις πρώτες ώρες της Παρασκευής, στον ατμοσφαιρικό χώρο του μπαρ FAUST (Καλαμιώτου 11), η ομάδα So7 και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης συγκεντρώνουν εκλεκτούς ηθοποιούς που θα διαβάσουν σελίδες από την παγκόσμια ερωτική λογοτεχνία με ελεύθερη διάθεση και γοητευτικό θράσος, γυρνώντας την πλάτη στην ψευδοαιδημοσύνη και τις ηθικές υποκρισίες. Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στη λογοτεχνία που γράφτηκε για να ερεθίσει, να τέρψει και να εμπνεύσει κι όχι στην σκωπτική της μορφή που σκοπό έχει να προκαλέσει και να σατιρίσει,  ούτε όμως και στην υπαινικτική της μορφή που περιγράφει τις δράσεις χωρίς να τις λέει. Θα ακουστούν αποσπάσματα από: Σωτάδη, Αρχίλοχο, Παλατινή Ανθολογία, Κάτουλο, Οβίδιο, Βοκκάκιο, Ραμπελαί, Καζανόβα, Ντε Σαντ, Μαζόχ, Χόφφμαν, Απολιναίρ, Τσέχοφ, Ντε Μυσσέ, Εμπειρίκο, Ραπτόπουλο, Νιν, Ντυράς κ.α.

Διαβάζουν οι: Τάκης Τζαμαργιάς, Μανώλης Μαυροματάκης, Βασιλική Τρουφάκου, Δημήτρης Πασσάς, Κατερίνα Παπασιδέρη, Χρήστος Κανελλόπουλος και η ομάδα της So7.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Επιπλέον η ομάδα So7 προτρέπει τους θεατές, εφόσον το επιθυμούν, να διαβάσουν οι ίδιοι στην εκδήλωση κάποιο αντίστοιχο απόσπασμα που τους έχει κάνει εντύπωση.

Η ανάγνωση θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική με τη Δανάη Nielsen και από ταυτόχρονες προβολές εικαστικών έργων με παρεμφερή θεματολογία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Έρευνα, επιλογή κειμένων, σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουρούμπαλης, Φρόσω Κορρού (So7)

Μουσική: Danae Nielsen

Εικαστικό περιβάλλον: Φοίβος Σακαλής

Παραγωγή: Dryhoney

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).