01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2019 10:00

Την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019 στις 12:00 η διαδρομή Ομόνοια-Πειραιάς στο λεωφορείο 049 γίνεται σε ρυθμούς ποίησης!

Μια συνεργασία της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019 στις 12:00, όσοι επιβάτες επιλέξουν τη διαδρομή Ομόνοια-Πειραιάς με το λεωφορείο 049 θα ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία με ποίηση και μουσική! Οι Ουρανία Παπακώστα, Δημήτρης Πέτρου, Μαργαρίτα Τσουλουχά και Δημήτρης Βασιλάκης διαβάζουν ποιήματα δικά τους ή και άλλων ποιητών, υπό τους ήχους του σαξόφωνου.

Είναι η πέμπτη δράση του προγράμματος ΠΟΙΗΣΗ… on the road, μια σύμπραξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τη στήριξη των εταιριών Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) και Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ). Η Ποίηση … on the road εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Η μεγάλη γιορτή της ανάγνωσης» της Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, που κάνει πράξη τη διάχυση του βιβλίου και του πολιτισμού στις γειτονιές της Αθήνας. Πρόκειται για μια δράση με  ποιητικές αναγνώσεις, δρώμενα και συζητήσεις, που στέλνει την ποίηση σε σταθμούς, μετρό, λεωφορεία, λιμάνια και αεροδρόμια και αγαπήθηκε πολύ τόσο από κατοίκους, όσο και από επισκέπτες της πόλης. Έχουν προηγηθεί κι άλλες «ποιητικές» διαδρομές, από τον Οκτώβριο και κάθε πρώτη του μήνα, στο μετρό Συντάγματος, στο λεωφορείο 040, στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά και στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καθώς και δημόσιες συζητήσεις με επίκεντρο την ποίηση  κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα με καταξιωμένους και νεότερους ποιητές στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Συντονιστής: Γιάννης Ν. Μπασκόζος.

Οι δράσεις ολοκληρώνονται τον Μάρτιο σε μια γιορτή ανοικτή για όλους, φυσικά με πολλή ποίηση και μουσική!

Στο πρόγραμμα Ποίηση… on the road συμμετέχουν οι:

Νέοι Ποιητές:

Μαρία Κουλούρη, Αλέκος Λούντζης, Μυρσίνη Γκανά, Πελαγία Φυτοπούλου, Μαρία Φίλη, Δημήτρης Πέτρου, Θωμάς Τσαλαπάτης, Ελένη Ντούξη, Κάλλια Παπαδάκη, Λένα Καλλέργη, Στάθης Ιντζές, Ουρανία Παπακώστα, Ευτυχία Παναγιώτου, Δανάη Σιώζιου, Παυλίνα Μάρβιν, Νίκος Κουτσοδόντης, Εύα Σπαθάρα, Δημήτρης Αγγελής, Δημήτρης Βασιλάκης

Συντονιστές των συζητήσεων:

Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Τιτίκα Δημητρούλια, Κώστας Γ. Παπαγεωργίου.

Έκτακτη συμμετοχή: Τίτος Πατρίκιος

Συμμετέχουν επίσης:

Μαργαρίτα Τσουλουχά (performer)

Δημήτρης και Νέστορας Βασιλάκης (σαξόφωνο)

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).