kaminis dim symvoulio

Εισήγηση για την πρόταση ακυρώσεως στο Σ.τ.Ε. για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΕ.

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Δυστυχώς, παρατηρούμε ότι μια παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, η «Ανοιχτή Πόλη», αποδέχεται την απόλυτη εκχώρηση αρμοδιοτήτων του δήμου στο κράτος. Είναι λυπηρό για μία αριστερή παράταξη η απεμπόληση των κατακτήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αποκέντρωσης. Ο δήμος Αθηναίων, ως όφειλε, προχώρησε στην υποβολή αίτησης ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας. Εξαρχής δηλώσαμε την αντίθεσή μας σε αυτό το θεσμικό έκτρωμα, το οποίο καταψηφίστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση στη Βουλή. Εμείς καταρτίσαμε σχέδιο και διασφαλίσαμε πόρους για την πόλη. Έχουμε υλοποιήσει ήδη το πρώτο Έργο Αθήνα 2013-2015 και τώρα υλοποιούμε την δεύτερη φάση του. Αντί όμως να υποστηριχθεί από την κυβέρνηση η πρωτεύουσα που στέκεται επάξια σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, παρόλη την κρίση, δεχόμαστε χτυπήματα κάτω από την ζώνη. Φτιάχνεται Εταιρεία με μόνο αντικείμενο τις αναπλάσεις της Αθήνας. Κύρια πρόθεση της κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι να γίνουν κάποιες εργολαβίες προαποφασισμένες και να προχωρήσει ένας πρόχειρος σχεδιασμός, τον οποίο αγνοούμε. Ούτε καν έχει ζητηθεί η γνώμη μας. Κι ενώ οι ίδιοι είχαν προτείνει ο δήμαρχος της πόλης να έχει κεντρικό ρόλο, το πήραν πίσω, δίνοντάς του ρόλο ίδιο με τον διοικητή νοσοκομείου. Όποιος ενδιαφέρεται για τη βιωσιμότητα μιας εταιρίας δεν λειτουργεί με αυτό τον τρόπο, πολύ περισσότερο που ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, καθόλα αξιόλογος, διεκδικεί και τον δήμο του Πειραιά. Παράλληλα ακούω από υποψηφίους δημάρχους της Αθήνας να υποστηρίζουν σοβαρά, ότι το αίτημα να αποκτήσει η Αθήνα δυνατότητες μητροπολιτικής διακυβέρνησης είναι “φερετζές”, πίσω από τον οποίο κρύβεται η αλήθεια. Ταυτόχρονα όμως υποστηρίζουν ότι ο μηχανισμός του δήμου είναι υποστελεχωμένος, κάτι που εμείς οκτώ χρόνια δεν επικαλεστήκαμε ποτέ, παρά μόνο στην περίπτωση της Δημοτικής Αστυνομίας. Τι εννοούν άραγε; Προαναγγέλλουν προσλήψεις  ή πάνε να προϊδεάσουν την κοινή γνώμη ότι αν κάποτε αναλάβουν τη δημοτική αρχή κάποια στιγμή θα δικαιολογηθούν λέγοντας «εμείς δεν έχουμε προσωπικό»». 

 

Για την ολοκλήρωση των έκτακτων μέτρων για την κακοκαιρία

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Ολοκληρώθηκε χθες το έκτο κύμα έκτακτων μέτρων που λάβαμε για την κακοκαιρία και κυρίως για την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Στο τελευταίο κύμα έκτακτων μέτρων ανοίξαμε τρεις θερμαινόμενους χώρους, που αποτέλεσαν καταφύγιο για πάνω από 100 άστεγους συμπολίτες μας. Παράλληλα σε αντίξοες συνθήκες η Πολιτική Προστασία του δήμου με πολύ συστηματική δουλειά κράτησε ανοιχτούς τους δρόμους της πόλης και κυρίως την πρόσβαση σε νοσοκομεία και υποδομές μεγάλης κοινωνικής σημασίας. Ευχαριστώ τους πάντες που για μία ακόμη φορά η Αθήνα, ο δήμος μας, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την ασφάλεια των κατοίκων και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων».

 

Για τη συνάντηση με τον υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Συναντήθηκα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Δημήτρη Βίτσα. Εν όψει της σημερινής συνεδρίασής μας, κατά την οποία καλούμαστε να ανανεώσουμε για έναν ακόμη χρόνο την παραχώρηση του Ελαιώνα για τη λειτουργία της δομής – πρότυπο, συζητήσαμε για τη συνέχιση των προγραμμάτων στέγασης και ένταξης των προσφύγων. Για τη δομή προσωρινής φιλοξενίας του Ελαιώνα είμαστε περήφανοι. Αποτελεί σημείο αναφοράς για τα δικαιώματα και για την Ευρώπη. Ο Ελαιώνας αντικατοπτρίζει το πως αντιλαμβανόμαστε την υπευθυνότητα απέναντι στους κατοίκους και την πόλη. Ο Ελαιώνας απορρόφησε τη μεγάλη πίεση του μεγάλου προσφυγικού ρεύματος, που είχε καταφύγει σε πάρκα και πλατείες. Αρχικά, τον Αύγουστο του 2015, παραχωρήσαμε 12 στρέμματα. Τα 12 έγιναν στη συνέχεια 22 και τα 22 τελικά 37. Με λυσσαλέα αντίδραση των γνωστών ρατσιστικών κύκλων. Συνεχίσαμε συνεργαζόμενοι με τα Ηνωμένα Έθνη για την ενοικίαση 300 διαμερισμάτων και σήμερα προχωράμε γρήγορα με πολιτικές ένταξης, όπως τα μαθήματα ελληνικών, ιστορίας και δεξιοτήτων. Η πολιτική μας στη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Αντιμετωπίσαμε το ζήτημα όχι ως κάτι συγκυριακό αλλά ως ένα φαινόμενο που θα απασχολούσε για χρόνια για τις επόμενες δεκαετίες την Ελλάδα και την Ευρώπη. Και δικαιωθήκαμε. Σεβόμαστε τα δικαιώματα, τις διεθνείς δεσμεύσεις, τις αρχές του  ανθρωπισμού και φροντίζουμε για την κανονικότητα στην πόλη».

          

Ημερομηνία: 
Πεμ, 10/01/2019 - 18:45

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.