09 ΜΑΪ́ΟΥ 2015 09:30

3ο Athens Pole Vault στην Πλατεία Συντάγματος

Κορυφαίοι αθλητές του επί κοντώ από την Ευρώπη έρχονται στην Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 3ο Athens Street Pole Vault, που πραγματοποιείται το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 12.30 στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Δήμος Αθηναίων, ο Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας, ο  ΣΕΓΑΣ και η DHL, που είναι ο χορηγός του αγώνα, θα μεταφέρουν την αγωνιστική δράση σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης και θα προσφέρουν την ευκαιρία σε εκατοντάδες πολίτες να δουν από κοντά ένα από τα συναρπαστικότερα αγωνίσματα του στίβου.

Οι – μέχρι τώρα – συμμετοχές δημιουργούν τις προϋποθέσεις για έναν δυνατό αγώνα και ενισχύουν την πεποίθηση πως και φέτος θα σημειωθούν εξαιρετικές επιδόσεις, σε μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές στάσεις.

Ο Κώστας Φιλιππίδης, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 στο Σόποτ της Πολωνίας, θα είναι το μεγάλο όνομα του 3ου Athens Street Pole Vault, όμως, δεν θα είναι ο μοναδικός Έλληνας αθλητής, που θα βρεθεί το μεσημέρι του Σαββάτου στο Σύνταγμα.

Ανερχόμενοι και έμπειροι Έλληνες αθλητές του αγωνίσματος θα πάρουν θέση εκκίνησης στο κορυφαίο γεγονός. Ανάμεσα σε αυτούς ο Παναγιώτης Λάσκαρης, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 5,50 μ. και αποτελεί μια από τις ελπίδες της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Ντεμπούτο θα κάνει ο 22χρονος Παναγιώτης Χρυσανθόπουλος, που έχει ρεκόρ 5,35 μέτρα. Βενιαμίν της διοργάνωσης θα είναι ο Μανώλης Καραλής. Ο 16χρονος αθλητής έχει ρεκόρ 5,05 μ. έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων.

Ο Στέφανος Κουφίδης είναι ένας από τους έμπειρους άλτες του επί κοντώ. Στο Σύνταγμα θα έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο της σεζόν.

Φέτος θα επιστρέψει ως «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης και ως ένας από εκείνους που έχουν καταφέρει να υπερβούν το φράγμα των 5,90 μ. στο επί κοντώ, ο 24χρονο Πιοτρ Λίσεκ.

Ένας από εκείνους που αναμένεται να κλέψουν τις εντυπώσεις είναι ο Ιλάι Μούντροφ. Ο Ρώσος το χειμώνα “σκαρφάλωσε” πάνω από τα 5,78 μ. και έδειξε “κεφάτος” ενόψει των αγώνων του ανοιχτού. Ένα από τα γνωστά ονόματα του αγωνίσματος παγκοσμίως είναι Σέρμπαθ Τόμπιας. Ο Γερμανός έχει ατομικό ρεκόρ 5,76 μ. στον κλειστό στίβο, από το 2009, ενώ πέρυσι ξεπέρασε τα 5,73 μέτρα.

Σπουδαίο ατομικό ρεκόρ έχει και ο Γερμανός Κάρστεν Ντίλα (5,73 μ.), ενώ τα 5,65 μ. έχει ξεπεράσει ο Ρώσος Αντον Ιβάκιν, ένας από τους ανερχόμενους Ευρωπαίους επικοντιστές. Ο 24χρονος έρχεται φέτος δεύτερη φορά στην Ελλάδα, καθώς το 2013 αγωνίστηκε στο 1ο Street, το οποίο έγινε στο Ζάππειο.

Το Athens Street Pole Vault ξεκίνησε το 2013 στο Ζάππειο, ενώ το 2014 ο αγωνιστικός χώρος μεταφέρθηκε στην Μαρίνα Φλοίσβου. Φέτος οι πολίτες της πόλης και οι φίλοι του στίβου, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία στην πλατεία Συντάγματος.