16 ΜΑΡΤΊΟΥ 2014 22:00

10-03-2014: Φεστιβάλ Αφήγησης Αθήνα… μια πόλη παραμύθια

Επταήμερο Φεστιβάλ Αφήγησης, διοργανώνουν, από τις 17 έως τις 23 Μαρτίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Γεωργίου Νηλείας «Κένταυρος» και την ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ.

Στις εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν σε επιλεγμένους χώρους του δήμου Αθηναίων, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» & στο Πνευματικό Κέντρο, καθώς και στο Χοροθεάτρο «Δόρα Στράτου» στην Πλάκα, θα παρουσιαστούν  παράλληλες εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν  καλλιτεχνικές εκθέσεις από δημιουργούς που εμπνέονται από θέματα μυθολογικά και λαϊκών παραμυθιών, προβολές ντοκιμαντέρ για τον κόσμο της αφήγησης, επιστημονικές ημερίδες και  αφηγήσεις  για παιδιά από 5 χρονών αλλά και για το ενήλικο κοινό.

Έλληνες και ξένοι ζωγράφοι, φωτογράφοι, εικαστικοί δημιουργοί, σκηνοθέτες, ανθρωπολόγοι, πανεπιστημιακοί, ειδικοί μελετητές,  και  αφηγητές, μοιράζονται ιστορίες από τις άκρες του κόσμου για τα βαθύτερα της ανθρώπινης ψυχής.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την πολύτιμη υποστήριξη της Βασιλικής Πρεσβείας της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, το Χοροθέατρο «Δόρα Στράτου» και του Σωματείου «Παραμυθίας ιστόρησις».

Συμμετέχουν το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών και το ΚΕΘΕΑ Διάβαση.

Καλλιτεχνική  Διεύθυνση: Φεστιβάλ Αφήγησης «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη»

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων