16 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2013 08:00

11-01-2013: Έκθεση της Πρεσβείας του Μεξικού στο Κέντρο Τεχνών

 Έκθεση με τίτλο «Με διπλή πατρίδα», διοργανώνει η  Πρεσβεία Μεξικού,από 16 έως 30 Ιανουαρίου 2013, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων,  με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

 Η έκθεση παρουσιάζει το έργο που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου καλλιτεχνικής έκφρασης που δίδαξαν οι εικαστικοί από το Μεξικό Blanka Amezkua και Μelina Moisidelis, σε μεξικάνες γυναίκες που ζουν στην Ελλάδα. Στο εργαστήριο χρησιμοποιήθηκαν διάφορες τεχνικές για την καλλιτεχνική προσέγγιση θεμάτων όπως η μετανάστευση, το πολιτισμικό σοκ, η ταυτότητα και ο συγκρητισμός που προκαλείται από τον συνδυασμό παραδόσεων και εθίμων του Μεξικού και της Ελλάδας.

Η Adriana del Angel, η Estela Balderrama, η Silvia Camacho, η Martha Hernández, η Talía Knape, η Arlina Kotsifakis, η Cristina Levien, η Patricia Olvera, η Delia Ortega, η Elia Ramírez, η Ana María Rivera και η Luz María Zurita de Navarrete, μέσα από τα έργα τους, μας διηγούνται τις ιστορίες, τις ιδέες, τα συναισθήματα, τις ανησυχίες, τα προβλήματα και τις εμπειρίες τους κατά την διάρκεια της ζωής τους στην Ελλάδα, μέσω της εικαστικής δημιουργίας και του διαλόγου με τον θεατή, καλώντας μας να γνωρίσουμε το αποτέλεσμα του συγκρητισμού των δύο πολιτισμών.

Οι καλλιτέχνες: η Blanka Amezkua, γεννημένη στην Πόλη του Μεξικού, με έδρα σήμερα την Αθήνα, μετά από μια μακρά παραμονή στις ΗΠΑ, κυρίως στο Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη, σπούδασε ζωγραφική στην Φλωρεντία και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Καλιφόρνια. Η ελληνικής καταγωγής μεξικάνα Μelina Moisidelis, που πρόσφατα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, είναι πτυχιούχος Γραφιστικής στο Μεξικό· πραγματοποίησε την ειδίκευση της στο Istituto per l’Arte e il Restauro στην Φλωρεντία και εκτέλεσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης, όπου επιλέχθηκε για να συμμετάσχει σε ένα εργαστήριο με τον καλλιτέχνη Γιάννη Κουνέλλη.

Εγκαίνια:  Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, ώρα: 19.00

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ.: 210 72 24 028

Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής                                           

 Ώρες λειτουργίας: Τρίτη  – Σάββατο:  10.00 –20.00, Κυριακή  10.00 – 14.00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.