06 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2012 08:00

24-10-2012: O Klimt στην Αθήνα

Έκθεση με τίτλο «Gustav Klimt – Wegbereiter der Moderne» («Γκούσταφ Κλιμτ – Ένας πρωτοπόρος του Μοντερνισμού»), διοργανώνουν η Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, από  τις  6 έως τις 11 Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων Μελίνα. Στην έκθεση που πραγματοποιείται με αφορμή την ανακήρυξη του 2012 ως έτους Klimt, παρουσιάζονται αναλυτικά σε 15 charts η ζωή και το έργο του ιδιοφυούς αυτού καλλιτέχνη.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από την Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα, κ.  Melitta Schubert, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 19.00. 

Στα διασημότερα έργα του Klimt συγκαταλέγονται μεταξύ των άλλων τα εξής: „Der Kuss“, „Judith“, „Adam und Eva“, „Frau in Weiß“, „Nuda Veritas“, „Tod und Leben“ und „Attersee“ καθώς και η ζωφόρος του Μπετόβεν στο κτίριο  Sezession στη Βιέννη και ως συνολικό έργο τέχνης, στο οποίο συμμετείχε, το Palais Stoclet στις Βρυξέλλες.

Οι περισσότεροι πίνακές του εκτίθενται στη Βιέννη, στο κέντρο της δημιουργίας του, όπου με αφορμή τη φετινή επέτειο λαμβάνει χώρα πληθώρα εκθέσεων κι άλλων εκδηλώσεων. 

Η έκθεση για τον Klimt θα παρουσιαστεί στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές της Αθήνας. 

«Gustav Klimt – Wegbereiter der Moderne»

Επιμελήτρια της έκθεσης: Mag. Sandra Tretter, Γραφικά & Σχέδιο: Manfred Thumberger

Μετάφραση στην αγγλική γλώσσα: Mag. Miya Komori/MMag. Stephan Pumberger

Όλα τα περιεχόμενα προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Copyright : Manfred Thumberger

Gustav Klimt 1862-1918

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»: Ηρακλειδών 66α  και Θεσσαλονίκης, Θησείο, τηλ.: 210  3452150,  στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10.00 – 20.00  Κυριακή 10.00 – 14.00