21 ΙΟΥΝΊΟΥ 2012 17:00

18-06-2012: Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής

Στο Λόφο του Φιλοπάππου,  γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, τα Μουσικά Σύνολα, του Δήμου Αθηναίων. Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, μετατρέπει το λόφο σε μουσική σκηνή και παρουσιάζει νότες και μελωδίες  κλασικής, έντεχνης και jazz μουσικής.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 20.30 στη θέση «Άνδηρο Πικιώνη». Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής παρουσιάζει  αγαπημένα τραγούδια έντεχνης μουσικής, ερμηνευμένα από τη Vivian Daglas και τον Κωνσταντίνο Μάτσικα.

Στις 21.00, στην Πνύκα, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, ερμηνεύει  έργα Mozart, Beethoven, Faure, Σαμαρά, κ.ά, .Μουσική διεύθυνση  Ελευθέριου Καλκάνη , διδασκαλία του Σταύρου Μπερή. Σολίστ:  Ηλία Ζούτσος.

Στις 21.30 η Big Band του Δήμου Αθηναίων στη θέση «Μπιενάλε», κλείνει  τη βραδιά με μια συναυλία jazz μουσικής.

Των συναυλιών θα προηγηθεί ξενάγηση με θέμα τους μύθους και την ιστορία του Λόφου των Μουσών (Φιλοπάππου), πάνω στον οποίο έζησε και τραγούδησε ο μυθικός ποιητής Μουσαίος. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 20.00 και το σημείο συνάντησης για τους ενδιαφερόμενους είναι η Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Λουμπαδιάρη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.