29 ΜΑΪ́ΟΥ 2012 17:00

15-05-2012: Opus Elgin: Η καταστροφή του Παρθενώνα , στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η όπερα “Opus Elgin: Η καταστροφή του Παρθενώνα”, ανεβαίνει την Τρίτη 29 Μαΐου 2012, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Σκοπός της παράστασης είναι να υπάρξει μια κινητοποίηση και παράλληλα ευαισθητοποίηση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στον τόπο καταγωγής τους, με αφορμή τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Η παράσταση διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική Εταιρία “Ίμερος για τον πολιτισμό”.

Η όπερα “Opus Elgin: Η καταστροφή του Παρθενώνα” θέτει το όλο ζήτημα της λεηλασίας και παράνομης κατοχής των γλυπτών του Παρθενώνα υπό μία νέα προοπτική, για όσους είτε αγνοούν το όλο θέμα, είτε αντιστέκονται σθεναρά στο να αναγκάσουν το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει τα κλεμμένα αριστουργήματα που βρίσκονται ακόμη στο Duveen Room στο Λονδίνο.

 Η όπερα αποτελείται από δύο πράξεις και εξελίσσεται στη διάρκεια περίπου δύο ωρών με τη διαδοχή εννέα σκηνών, οι περισσότερες εκ των οποίων εκτυλίσσονται στην Ακρόπολη, ενώ η τελευταία ξεκινάει στην αίθουσα του Βρετανικού μουσείου, όπου βρίσκονται σήμερα τα κλεμμένα μάρμαρα και ολοκληρώνεται με τηλεδιάσκεψη στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα.

Η όπερα είναι σε σύνθεση του Θεόδωρου Στάθη και υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Peter Tiboris.  Σκηνοθέτης του έργου είναι ο Χριστόφορος Χριστοφής, ενώ πρωταγωνιστούν η Νίνα Λοτσάρη (υψίφωνος), ο Δημήτρης Καβράκος (βαθύφωνος), η Ελένη Δάβου (μεσόφωνος), ο Διονύσιος Σούρμπης (βαρύτονος), και άλλοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες. Τη χορωδία απαρτίζουν οι Μαρία Ντίμοβα-Ροροπούλου (σοπράνο), Χριστίνα Καραμαλτίδου (άλτο), Ηλίας Τηλιακός (βαρύτονος) και Φάνης Ρορόπουλος (τενόρος). Τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Έρση Πήττα και τα κοστούμια ο Γιάννης Βαρελάς.

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται από τις 08 Μαΐου 2012 στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη Αθήνα/ Ομήρου 8 Αθήνα), στην ιστοσελίδα www.megaron.gr και στο τηλέφωνο. H επίσημη ιστοσελίδα της Όπερας “Opus Elgin: Η καταστροφή του Παρθενώνα” είναι http://www.all4parthenon.gr.

Χορηγός της παράστασης είναι η Τράπεζα Αττικής, Υποστηρικτές είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.)του Δήμου Αθηναίων, οι εταιρίες Bee Group Α.Ε., Κ.Ε.Ε. «Δήμητρα», ΔΕΠΑ και ΕΥΔΑΠ, τα ξενοδοχεία το NJV Athens Plaza, Aqua Blue Boutique Hotel & Spa και Pelagos Suites Hotel και η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, ενώ Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών, το Mega TV, η Καθημερινή, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Interbus.

Η Όπερα “Opus Elgin: Η καταστροφή του Παρθενώνα” τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου Παπούλια.

 

Μέγαρο Μουσικής, αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη: Βασ Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 210 7282333

Ώρα έναρξης: 20.00

Τιμές εισιτηρίων: 90€,60€,40€,30€,25€