17 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011 08:00

16-12-2011 : Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στο «Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα • Έλληνας Πολίτης – Ευρωπαίος Πολίτης»

Στο πλαίσιο εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού-2011 και της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου θεσπισμένη από τον Ο.Η.Ε, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθελοντισμού-Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Έκφραση συνδιοργανώνουν το «Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα • Έλληνας Πολίτης – Ευρωπαίος Πολίτης» το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 ώρα 10.00–22.00 στο Ηilton, στο πλαίσιο του Money Show.

Το Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα περιλαμβάνει:
– 40 εκθεσιακά περίπτερα ΜΚΟ που πρεσβεύουν όλο το φάσμα του εθελοντισμού,
– 21 ημερίδες, στρογγυλά τραπέζια και σεμινάρια για θέματα κοινωνίας πολιτών.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα : Ασφαλές Διαδίκτυο που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τερψιχόρη C στις 12.00 μ.μ.

Η κεντρική εκδήλωση του φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στο «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού-2011» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τερψιχόρη C ώρα 20.00-22.00.

Μεταξύ των ομιλητών θα παραστούν ο Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γραφείο Ενημέρωσης Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, στην Ελλάδα, η Πρόεδρος του Οργανισμού  Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του  Δήμου Αθηναίων Παναγιώτα Ψαράκη, ο Γεν. Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς Γιάννος Λιβανός, , Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Έκφρασης ΜΚΟ ο κ. Νίκος Γιαννής , Ευρωβουλευτές.

Το «Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα – Έλληνας Πολίτης Ευρωπαίος Πολίτης» τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού  Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του  Δήμου Αθηναίων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του Εuropean Council for National non-profit Umbrella Organisations–CEDΑG και τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Γραφείο Ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.