01 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011 14:00

09-11-2011: “4ο Bazaarts Exclusive”

Το 4ο Bazaarts Exclusive θα πραγματοποιηθεί από 1 έως & 8 Δεκεμβρίου 2011, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στις Αίθουσες Κωνσταντίνος Καβάφης & Τάκης Παπατσώνης. Σε μία προσπάθεια εξέλιξης του θεσμού των Βazaarts, που διοργανώνονται, σε επιλεγμένες και ιδιαίτερες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δημιουργήθηκαν τα  Bazaarts Exclusive.

Κατά τη διάρκεια των  Bazaarts Exclusive, διοργανώνονται διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις, εικαστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Στόχος της κάθε διοργάνωσης είναι να παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία δημιουργών, τεχνών αλλά και τεχνικών, προσφέροντας τη δυνατότητα σε νέους, αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες, να παρουσιάσουν τη δουλειά και το έργο τους, εκθέτοντας τις δημιουργίες τους με τιμές προσιτές σε όλους.

 

Κύρια έκθεση: Bazaarts “exclusive”

Παρουσιάζεται στην Αίθουσα “Κωνσταντίνος Καβάφης” (Κτήριο Δ7) και στην Αίθουσα «Τάκης Παπατσώνης – Φούρνοι» (Κτήριο Δ6).

Περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες εκθέτουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, ψηφιδωτών και μικτής τεχνικής.

 

Παράλληλα με το 4ο  Bazaarts Exclusive, στους χώρους της «Τεχνόπολις» θα λάβουν χώρα τέσσερις παράλληλες εκθέσεις.  

 

 

 

 

1η παράλληλη έκθεση με τίτλο “SQUART Interactive Square Painting”.

Θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα «Τάκης Παπατσώνης – Φούρνοι» (Κτήριο Δ6).

Η ονομασία SQUART προκύπτει από τη λέξη Square (πλατεία) και τη λέξη Art (τέχνη). Είναι ένα interactive εικαστικό γεγονός το οποίο διαδραματίζεται σε πλατείες. Συμμετέχουν ως εθελοντές απλοί πολίτες, αλλά και φοιτητές των Σχολών Καλών Τεχνών, μαθητές των Δραματικών Σχολών κ.ά. Από το εικαστικό αυτό γεγονός, προκύπτουν «αυθόρμητα» και «συλλογικά» έργα. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων διατίθενται σε συλλόγους και  ιδρύματα, διατηρώντας και ενισχύοντας έτσι το φιλανθρωπικό χαρακτήρα της SQUART, αλλά και των Bazaarts γενικότερα. Στην Τεχνόπολις θα εκτεθούν περισσότερα από 500 έργα διαστάσεων 30Χ30εκ το καθένα, αποτέλεσμα του 1ου SQUART που διοργανώθηκε κατά τη διάρκεια της 76ης ΔΕΘ, στο Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO, από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2011.

2η παράλληλη έκθεση με τίτλο “ART BRUT”.

Θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα «Τάκης Παπατσώνης – Φούρνοι» (Κτήριο Δ6).

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό η Art Brut. Ο όρος Art Brut (ωμή τέχνη, σε ακριβή μετάφραση), αναφέρεται στην τέχνη που δημιουργείται από ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν μαθητεύσει σε Σχολές Καλών Τεχνών και δεν έχουν εκθέσει σε μουσεία ή γκαλερί. Το ενδιαφέρον της Art Brut, επικεντρώνεται κυρίως σε έργα ατόμων που είναι έγκλειστα σε ψυχιατρικά ιδρύματα. Τα Bazaarts Exclusive, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης της δουλειάς και του έργου καλλιτεχνών από όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, αλλά και των ιδρυμάτων που φιλοξενούν αυτά τα άτομα, διοργανώνει ως παράλληλη έκθεση την Art Brut, σε μια προσπάθεια να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό την εναλλακτική και ιδιαίτερα πρωτότυπη μορφή τέχνης. Μεγάλο μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων θα διατεθεί στα Ιδρύματα που θα στείλουν έργα, για την ενίσχυση και συνέχιση του έργου τους..

3η παράλληλη έκθεση, “Luxury Handmade Jewellery Exhibition”.

Παρουσιάζεται στην Αίθουσα “Κωνσταντίνος Καβάφης” (Κτήριο Δ7).

Πρόκειται για μία εξειδικευμένη έκθεση για το καλλιτεχνικό χειροποίητο κόσμημα, η οποία εντάσσεται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο και τη φιλοσοφία των Bazaarts.

 

4η παράλληλη έκθεση, Art For Aids Day.

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Παρουσιάζεται στην Αίθουσα «Τάκης Παπατσώνης – Φούρνοι» (Κτήριο Δ6).

Η 1η Δεκεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων του Bazaarts Exclusive, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Για το λόγο αυτό η διοργάνωση έχει προβλέψει έναν χώρο όπου θα εκτεθούν έργα με θέμα αφιερωμένο σε αυτή την ημέρα.

Μεγάλο μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων θα διατεθεί σε Ιδρύματα που ασχολούνται με την έρευνα και καταπολέμηση του ιού.

 

Διάρκεια έκθεσης: 1 – 8 Δεκεμβρίου 2011
Εγκαίνια έκθεσης: 1 Δεκεμβρίου 2011, Ώρα: 21:00

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:

Καθημερινές: 10:00 – 22:00 καθώς και  Σάββατο & Κυριακή: 11:00 – 22:00

Πληροφορίες: 

S.E.V. Development, 2310 520 688 & 6994 236 200 e-mail: [email protected] www.bazaarts.gr

Τοποθεσία: 
Αίθουσα “Κωνσταντίνος Καβάφης” (Κτήριο Δ7) και στην Αίθουσα «Τάκης Παπατσώνης – Φούρνοι» (Κτήριο Δ6).