/

Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)»το οποίο υλοποιείται στο Δήμο Αθηναίων έχει ως στόχο τη μείωση του Κοινωνικού αποκλεισμού και την κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων, μέσα από δράσεις διανομής τροφίμων ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής. Ταυτόχρονα η δράση συμπληρώνεται με την παροχή Συνοδευτικών Μέτρων και δραστηριοτήτων που προάγουν την κοινωνική συνοχή.

Περισσότερα από 17.000 νοικοκυριά του Δήμου Αθηναίων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα λαμβάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα βασικά είδη διατροφής (λάδι, κοτόπουλο, φέτα, γάλα, τρόφιμα μακράς διαρκείας κ.λ.π.) και βασικής υλικής συνδρομής (είδη καθαριότητας, προσωπικής υγιεινής, κ.λ.π.), ενώ οι ανωτέρω παροχές συμπληρώνονται με δράσεις που αφορούν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης – ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης,υλοποίηση πολιτιστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων απασχόλησης,αθλητικές δραστηριότητες,κοινωνικά φροντιστήρια, συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού, δράσεις σχετικές με την υγιεινή διατροφή και τη παχυσαρκία.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος

Μετά τη διασύνδεση του ΤΕΒΑ με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που έχουν επιλέξει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα να λαμβάνουν βοήθεια και από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής. Ωφελούμενοι είναι και όλα τα μέλη που περιλαμβάνονται στην αίτηση.

Σχετικά με τον κανονισμό προσωπικών δεδομένων έχει εξασφαλισθεί μέσω της πλατφόρμας του ΚΕΑ δήλωση συναίνεσης από κάθε ωφελούμενο.

Πληροφορίες για Διανομές

Οι ενεργοί δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ:
– Λαμβάνουν ένα SMS που αναφέρει το σημείο διανομής, την ημέρα και την ώρα που έχει προγραμματιστεί για να μην υπάρχει αναμονή.
– Την ημέρα της παραλαβής χρειάζεται να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να επιδείξουν ένα πρωτότυπο πιστοποιητικό έγγραφο (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα κλπ), εφόσον είναι καταχωρημένοι στην αίτηση και είναι ενήλικες. Αν δεν είναι στην αίτηση χρειάζεται ο ΑΜΚΑ του αιτούντος, πρωτότυπο πιστοποιητικό έγγραφο (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα κλπ) του ατόμου που θα παραλάβει και πρωτότυπη επικυρωμένη εξουσιοδότηση των τελευταίων ημερών από τον δικαιούχο.
– Αφού γίνει η ταυτοποίηση και υπογράψουν ηλεκτρονικά, όπως απαιτείται, παραλαμβάνουν τα αναλογούντα είδη.
– Οι δικαιούχοι μπορούν να παραλάβουν τα αναλογούντα είδη σε όλο το διάστημα της διανομής, αλλά για δική τους εξυπηρέτηση και αποφυγή μεγάλης αναμονής παρακαλούνται να έρχονται την ημέρα και την ώρα που αναγράφονται στο SMS

Αγίου Κωνσταντίνου 14, Ομόνοια

2105210712, 2105210711, 2105210693 [email protected]