/

Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών

Στο Κοινωνικό Εμπορικό Κέντρο (γνωστό και ως Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών) πραγματοποιείται η διανομή των τροφίμων και των υπολοίπων ειδών (προϊόντα καθαριότητας και ατομικής υγιεινής, ρούχα, παπούτσια, σχολικά, παιχνίδια κ.λπ.) προς τους ωφελούμενους του Κ.Υ.Α.Δ.Α..

Στεγάζεται στο εμβληματικό κτίριο του Παλιού Φρουραρχείου, απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης με όραμα να κάνει πράξη το κίνημα αλληλεγγύης μεταξύ των κατοίκων της Αθήνας.

Eκεί λειτουργούν: Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα καταστήματα της Αθηναϊκής Αγοράς, Κοινωνικό Πλυντήριο και Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο- Κατάστημα Παιχνιδιών.

  • Κοινωνικό Παντοπωλείο
  • Κοινωνικό Φαρμακείο
  • Αθηναϊκή Αγορά
  • Κοινωνικό Πλυντήριο
  • Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο
  • Κοινωνικό Κομμωτήριο

Στην προσπάθειά μας να παρέχουμε ακόμα περισσότερες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους ωφελούμενούς μας, δημιουργήσαμε μία νέα δομή, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αθηναίων» του Ε.Π. «Αττική 2014-2020».

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, λειτουργεί εντός του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, στην οδό Δομοκού 2, απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης. Στόχος του είναι η ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της πόλης και η κάλυψη πρωτογενών αναγκών τους σε είδη διατροφής και καθημερινής χρήσης.

Στελεχώνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό και εξυπηρετεί 450 δικαιούχους ανά εξάμηνο, παρέχοντάς τους δύο φορές τον μήνα τρόφιμα καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας σπιτιού. Επιπλέον, στους δικαιούχους παρέχεται ψυχοκοινωνική στήριξη και συμβουλευτική απασχόληση καθώς και διασύνδεση µε άλλες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και μέριμνας του δήμου ή/και άλλων δομών αντιμετώπισης της φτώχειας.

Για περισσότερα συνεχίστε εδώ.

πληροφορίες

Πειραιώς 35 & Σοφοκλέους 70

2108223718

210 5242327

[email protected] https://kyada-athens.gr/koinoniko-emporiko-kentro/