/

Κοινωνικό Φροντιστήριο

Δωρεάν υποστηρικτική διδασκαλία σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού

Δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες ως προς το κόστος της προετοιμασίας των μαθητών για τις εισαγωγικές εξετάσεις και στη βάση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών στη γνώση και την εκπαίδευση, ο Δήμος Αθηναίων το 2012 δημιούργησε το Κοινωνικό Φροντιστήριο, που σύντομα καθιερώθηκε ως μία από τις σημαντικότερες δομές κοινωνικής στήριξης.

Με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων παρέχει πρόσθετη δωρεάν διδακτική στήριξη σε μαθητές/τριες άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που κατοικούν στο δήμο της Αθήνας ή είναι δημότες, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του, υποστηρίζονται μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, με ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει θεσμοθετηθεί στον οργανισμό του δήμου Αθηναίων, και λειτουργεί σύμφωνα με κανονισμό λειτουργίας που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του νεόδμητου κτιρίου του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, στην οδό Πάτμου 11-13 (με εύκολη πρόσβαση τόσο από το σταθμό του ΗΣΑΠ Αγίου Νικόλαου όσο και από τα μέσα σταθερής τροχιάς της οδού Πατησίων), από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, καθημερινά από τις 16.00  έως τις 21.00

Για την εγγραφή σας μπορείτε να προσέρχεστε στο χώρο του σχολείου στη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (2ος όροφος) από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή από τις 15:00 έως τις 21:00.

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε και να αποστείλετε ηλεκτρονικά την αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου email: [email protected] .

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για εγγραφή:

  • Φωτοαντίγραφο/α ΑΔΤ ή διαβατηρίου γονέα-κηδεμόνα και παιδιού/ιών
  • Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή ή απολυτήριο (για απόφοιτους)
  • Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας Γονέα/Κηδεμόνα ή λογαριασμός ΔΕΚΟ
  • Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Πρόσθετα Δικαιολογητικά Γονέων/Κηδεμόνων (π.χ. βιβλιάριο απορίας, βεβαίωση αναπηρίας, κάρτα ανεργίας κλπ)

Βρείτε εδώ την αίτηση για τις εγγραφές 2022-2023

Ειδικά οι μαθητές της Γ’ Λυκείου καθώς και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2023 καλούνται να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους το γρηγορότερο, αφού τα μαθήματα για την προετοιμασία τους θα ξεκινήσουν άμεσα.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά τις πρωινές ώρες με το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης στα τηλέφωνα 2132082923-4 και τις απογευματινές (από τις 15:00 έως 21:00) με τη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο τηλέφωνο 2108655273.

Γλώσσες εξυπηρέτησης ωφελούμενων: Ελληνικά

 

πληροφορίες

Πάτμου 11-13, 11253 Αθήνα

210 8655273 [email protected]