/

Παιδικές Εξοχές

Δήμος Αθηναίων Παιδικές Εξοχές

Οι παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, περίπου 30 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, σε μια πευκόφυτη έκταση 180 στρεμμάτων όπου συνδυάζεται το βουνό με τη θάλασσα.

Πρόκειται για μια από τις καλύτερες κατασκηνώσεις των Βαλκανίων όσον αφορά τόσο στην άνετη διαβίωση, καθώς είναι άρτια εξοπλισμένη με αθλητικές εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή σύμφωνα με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, όσο και στην ασφάλεια των κατασκηνωτών.

Οι παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων κατά τους θερινούς μήνες, για 3 περιόδους των 15 ημερών, έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν ανά περίοδο 1.200 παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών αγόρια και κορίτσια, ομαδάρχες και κοινοτάρχες ενώ καθ’ όλη την διάρκεια του έτους διατίθεται σε συλλόγους, αθλητικούς ομίλους, σχολεία και αποστολές από ευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες για μονοήμερες ή πολυήμερες δραστηριότητες. Την 4η περίοδο φιλοξενούν τα Παιδιά Συλλόγων Α.μεΑ και τους συνοδούς τους για 10 ημέρες. Την 5η περίοδο φιλοξενούν την Τρίτη ηλικία.

Οι κατασκηνωτές εντάσσονται σε καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων που συνδυάζει διασκέδαση και ψυχαγωγία με παιδαγωγικές μεθόδους, δημιουργώντας κίνητρα στα παιδιά να ασκήσουν πνεύμα και σώμα, λογική και φαντασία. Έτσι λειτουργούν και συμμετέχουν στην κατασκήνωση  σε  εργαστήρια  Χειροτεχνίας, Ζωγραφικής, Κολάζ, Πυλού, Κατασκευών με Ανακυκλώσιμα και Φυσικά Υλικά, Θεατρικής Ομάδας, Μουσικής Ομάδας, Ομάδα Χορωδίας, Μοντέρνων και Παραδοσιακών Χορών, Αστρονομίας, Ρομποτικής και Περιβαλλοντικού Προγράμματος.

Λειτουργεί Βιβλιοθήκη με μεγάλη ποικιλία βιβλίων, τα οποία μπορούν να δανειστούν τα παιδιά και να γνωρίσουν -για παράδειγμα- τα μυστικά του θεάτρου και της λογοτεχνίας.

Πολλά πολιτιστικά δρώμενα, παραστάσεις (θεατρικές, μουσικές, διάφοροι πολιτιστικοί και παραδοσιακοί σύλλογοι) πραγματοποιούνται στην κατασκήνωση του Άγιου Ανδρέα. Υπάρχει επίσης κινηματογράφος και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες η κατασκήνωση διαθέτει δύο πισίνες, γήπεδο  ποδοσφαίρου διαστάσεων  11 x 11 με φυσικό χορτάρι, γήπεδο basket, volley, beach volley, σκάκι και πινγκ πονγκ. Διεξάγονται, επίσης, πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα και απονέμονται αναμνηστικά διπλώματα.

Για τα Απαραίτητα Δικαιολογητικά πατήστε εδώ.

Σημειώνεται ότι έχει εκπονηθεί ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα “ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ” για την εκκένωση της κατασκήνωσης ώστε οι κατασκηνωτές να την εγκαταλείψουν με απόλυτη ασφάλεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.