Το Athens Digital Lab του Δήμου Αθηναίων είναι ο πρώτος δημοτικός τεχνολογικός κόμβος καινοτομίας στη Ελλάδα, ο οποίος υποστηρίζει τεχνολογικές ιδέες που μετατρέπονται σε προηγμένες καινοτόμες λύσεις.

Είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα στον πυρήνα του ελληνικού startup οικοσυστήματος, το οποίο εισάγει την καινοτομία στις δομές του Δήμου και υποστηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα, ενώ δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για τη δημιουργία εργαλείων τα οποία χρησιμοποιώντας τα μπορούν να βοηθήσουν στην αναθεώρηση στρατηγικών πολιτικής και να φέρουν την οικονομική ανάπτυξη. Το ADL ενισχύει τη σχέση μεταξύ των πολιτών, του ιδιωτικού τομέα και της πόλης, επιτρέποντας την άνθηση ενός νέου μοντέλου αστικής διακυβέρνησης.

Μετά από το ανάλογο κάλεσμα (open call), το οποίο γίνεται μια φορά το χρόνο, οι τεχνολογικές εφαρμογές των λύσεων που προτείνονται πρέπει απαντούν σε πραγματικές ανάγκες της Αθήνας, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της και την ενίσχυση του ψηφιακού της μετασχηματισμού.

Εντός τουλάχιστον 6 μηνών, μετά από την ανάπτυξη των τεχνολογικών λύσεων, οι ομάδες προχωρούν σε πιλοτικές εφαρμογές που εφαρμόζονται σε πραγματικές συνθήκες, σε διαφορετικές τοποθεσίες της πόλης. Για πρώτη φορά ένα εργαστήριο «έξυπνης πόλης» εστιάζει σε πραγματικές προκλήσεις, χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες και βοηθά τους νέους να καινοτομήσουν και να πειραματιστούν, δίνοντας μία διαφορετική δυναμική στις προοπτικές της Αθήνας.
Το ΑDL στεγάζεται στο Κέντρο Καινοτομίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού – Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών & Πειραιώς 144).

Τηλέφωνα: 6937 453402, 6981 669010

Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 11854 Αθήνα (Σεράφειο)

6937 453402 [email protected] https://www.athensdigitallab.gr