23 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2022 00:00 - 23 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2022 00:00

Έρχεται το Athens Science Festival 2022 στη Τεχνόπολη

Πληροφορίες

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100, 11854 - Γκάζι, Αθήνα

213-0109300 [email protected] Σύνδεσμος
Χάρτης

Η κορυφαία επιστημονική διοργάνωση το Athens Science Festival, με τίτλο «Οι κόσμοι του Αύριο», πραγματοποιείται, φέτος, από 21 έως 23 Οκτωβρίου στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. 3 ημέρες επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας με ομιλητές από όλο τον κόσμο, πειράματα επίδειξης, παρουσιάσεις χημείας, διαδραστικά εκθέματα, βιωματικές δράσεις, εργαστήρια για παιδιά και μεγάλους, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

«Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ με τίτλο «Κόσμοι του Αύριο» εστιάζει στο μέλλον και το πως θα είναι αυτό τις επόμενες δεκαετίες» λέει στον Αθήνα 9.84, ο executive manager της διοργάνωσης Παναγιώτης Καφούσιας. «Με έμπνευση το Foresight, τη στρατηγική διερεύνηση διαφόρων πιθανών εκδοχών του μέλλοντος, η διοργάνωση επιχειρεί να συνδέσει με το «Αύριο» και να αναδειξει πώς η επιστημονική μελέτη του παρελθόντος και του παρόντος μπορεί να χαράξει, αλλά και να θωρακίσει το μέλλον. Το φεστιβάλ φέτος διαρκεί 3 ημέρες με τη συμμετοχή πολλών ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών, ομιλητές από το εξωτερικό αλλά και έλληνες επιστήμονες και ποικίλες δράσεις».

Προσκεκλημένοι/ες ομιλητές/τριες:

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κορυφαίοι/ες ομιλητές/τριες θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ για να μοιραστούν τη γνώση και εξειδίκευσή τους πάνω σε μία σειρά από καίρια ζητήματα που απασχολούν το σήμερα και θα απασχολήσουν το αύριο.

Ανάμεσά τους, η υπεύθυνη επικοινωνίας του Ευρωμεσογειακού Κέντρου για την κλιματική αλλαγή και αρθρογράφος στο ψηφιακό περιοδικό Climate Foresight, Alessandra Mazzai θα παρευρεθεί στο φεστιβάλ με μια ομιλία σχετική με την κλιματική αλλαγή, με τίτλο «Κλίμα: είμαστε προετοιμασμένοι/ες για την αλλαγή;»

Ακόμη, ο David Theo Goldberg, διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στην ομιλία του με τίτλο, «Κβαντική σκέψη: Πόσο επαναστατική είναι;» επικεντρώνεται στη νέα κβαντική σκέψη και τι προσφέρει στην αντιμετώπιση των τρεχουσών πιεστικών κοινωνικών προκλήσεων.

«Σας περιμένουμε στη μεγάλη γιορτή της επιστήμης για να ανακαλύψουμε μαζί τους Κόσμους του Αύριο» καλούν οι διοργανωτές

Το Athens Science Festival 2022 διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλήθος φορέων.