/

Και ποτίστρες και ταΐστρες για τα αδεσποτάκια μας!

City of Athens Stray feeders

Οι πρώτες πιλοτικές ταΐστρες του Δήμου Αθηναίων τοποθετήθηκαν στις αρχές Ιουλίου του 2020. Σε συνεργασία με τους εθελοντές η πόλη μας άρχισε να γίνεται όλο και περισσότερο φιλική προς τους τετράποδους φίλους μας!

Στη συνέχεια τοποθετήσαμε και σπιτάκια για τις γάτες, παρέχοντας έτσι περισσότερη ασφάλεια στα μικρά αιλουροειδή της πόλης.

Οι ταϊστρες έχουν τοποθετηθεί σε βάση με σκέπαστρο και δεν ακουμπούν στο έδαφος ώστε να μην γεμίζουν νερό σε περίπτωση βροχής και τα σπιτάκια είναι τοποθετημένα σε ξύλινες βάσεις για την αποφυγή της υγρασίας. Όλα είναι πιασμένα με μεταλλικά τσέρκια σε δέντρα ή κολόνες ώστε να μην μπορούν να κλαπούν και φέρουν αυτοκόλλητα με το σήμα του Δήμου και τα τηλέφωνα της Αστικής Πανίδας.

Για επιπλέον ασφάλεια έχουμε προσπαθήσει να βρίσκονται σε σημεία που παρακολουθούνται από κάμερες ενώ είναι όλα υπό την καθημερινή επίβλεψη εθελοντών που μένουν κοντά καθώς και των συνεργείων μας που τις επισκέπτονται για να τις τροφοδοτούν.

Έπεται συνέχεια! Το πρόγραμμα θα συνεχίσει να υλοποιείται με γοργά και σταθερά βήματα συμπληρώνοντας τον συνολικό σχεδιασμό των δράσεων του Δήμου Αθηναίων που αφορούν την προστασία των αδέσποτων.