/

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Μαθαίνουμε στην Αγορά
Διοργάνωση και φιλοξενία μαθημάτων, εκπαιδευτικών δράσεων και βιωματικών σεμιναρίων για διαφορετικές δημογραφικές ομάδες, με επίκεντρο την ανάπτυξη δεξιοτήτων (εκμάθηση γλωσσών, επαγγελματικός προσανατολισμός), την πρόσβαση και εξοικείωση με σύγχρονα εργαλεία τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας (προγραμματισμός, ρομποτική, πρακτικές ανάπτυξης επιχειρηματικής δράσης), καθώς και μέσα έκφρασης (χορός, φωτογραφία, μουσική, εικαστικά).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Σε αυτό το εργαστήρι οι συμμετέχοντες ξεκινάνε με τις απλές αρχές του σχεδίου, μαθαίνουν τεχνικές και δουλεύουν διαφορετικά υλικά. Δουλεύουν στο ελεύθερο σχέδιο με τις γραμμές, τα σχήματα, το φως και τις σκιές, στη συνέχεια αναπαραστατικά με το φυσικό τοπίο, διαφορετικές συνθέσεις, νεκρή φύση και τελικά με χρώματα.

Code+Create (Δημοτική Αγορά Κυψέλης)
Στόχος του Code+Create είναι νέοι Πρόσφυγες και Έλληνες να μαθαίνουν και να συνεργάζονται μέσα από εργαστήρια ανοιχτών τεχνολογιών. Είναι διαθέσιμα δύο εργαστήρια εξοπλισμένα με ανοιχτές τεχνολογίες και ανοιχτό λογισμικό και πέντε μαθήματα ελεύθερα διαθέσιμα στο https://elearn.ellak.gr/. Το Code + Create σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον Οργανισμό Ανοικτών Τεχνολογιών και το FCA.
Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι

  • Να παρέχει σε νέους πρόσφυγες που δεν φοιτούν στο σχολείο ή δεν έχουν πρόσβαση σε άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες μια σταθερή βάση στις ψηφιακές και τεχνολογικές δεξιότητες και τα εργαλεία εκκίνησης για πιο εξελιγμένη εξερεύνηση ή / και διδασκαλία στην τεχνολογία της πληροφορίας.
  • Να υπάρξει ένας κοινός χώρος για τους πρόσφυγες και την ελληνική νεολαία να αλληλεπιδρούν, να μαθαίνουν και να συνεργάζονται σε ψηφιακά έργα.
  • Να δημιουργηθεί ένα μαθησιακό περιβάλλον όπου οι νέοι ενθαρρύνονται να μάθουν, να συνδεθούν και να επιλύσουν προβλήματα.