/

Εργαστήριο ΠΟΙΩ του Δήμου Αθηναίων (City of Athens' Maker Space)

To Maker Space του Δήμου Αθηναίων είναι ένα καινοτόμο τεχνολογικό εργαστήριο μάθησης, πειραματισμού και δημιουργίας για όλους! Πρόκειται για μια ανοιχτή δομή που επιδιώκει να ενεργοποιήσει και να υποστηρίξει τη maker culture στην πόλη μας κάνοντας την τεχνολογία προσβάσιμη, προσιτή και χρήσιμη για όλους. Είναι η πρώτη δημοτική δομή του είδους της στην Ελλάδα, σχεδιασμένη ώστε να βοηθάει το κοινό να αναπτύξει και να εξελίξει τις ψηφιακές του δεξιότητες. Υπάγεται στη ∆ιεύθυνση Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και ∆ια Βίου Μάθησης του Δήμου και λειτουργεί με την επιστημονική επιμέλεια του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC ΤΙΕ Lab) του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η ΔΑΕΜ Α.Ε. του Δήμου Αθηναίων είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση εργασιών και υπηρεσιών του Εργαστηρίου.

Στο Maker Space του Δήμου Αθηναίων προσφέρονται δωρεάν υπηρεσίες στον τομέα της ψηφιακής σχεδίασης και κατασκευής καθώς και επιμορφωτικά προγράμματα στην ίδια θεματική, με έμφαση στο δίπολο design thinking-maker learning. Οι εκπαιδευτικές δράσεις έχουν τη μορφή βιωματικών εργαστηρίων και σεμιναρίων και προσαρμόζονται σε όλες τις κατηγορίες χρηστών, ανεξάρτητα από την ηλικία, το επίπεδο εκπαίδευσης και την εξοικείωση με την τεχνολογία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Εργαστήριο ΠΟΙΩ υποστηρίζει ενεργά:
Προγράμματα δια βίου μάθησης
Καλλιτέχνες
Δράσεις DIY (ατομικές ή ομαδικές)
Customised επιμορφώσεις για επαγγελματίες (upskilling-reskilling)
Start-ups και μικρές επιχειρήσεις
Δημιουργικά groups (π.χ. gaming, μόδα, μουσική)

όπως επίσης και την Εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Αθηναίων.

Βρίσκεται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο ισόγειο χώρο 290τ.μ. Περιλαμβάνει μηχανήματα και ψηφιακά εργαλεία σχεδιασμού, εκτύπωσης και κατασκευής (laser cutters, 3d printers, CNC router κ.ά.) καθώς και ποικίλα εργαλεία χειρός για την κατασκευή αντικειμένων.

Ώρες λειτουργίας: 08:00-20:00, καθημερινά κατόπιν ραντεβού.

Περισσότερες πληροφορίες στο 210 347 2766

πληροφορίες

Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς 160, Αθήνα

210 3472766 [email protected]