17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2022 21:00 - 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2022 23:00

IN-EDIT Greece_Bonus Track
MAX RICHTER’S : SLEEP

Πληροφορίες

Θερινός Κινηματογράφος ΑΒ: Θεοτοκοπούλου 36, Άνω Πατήσια

Σύνδεσμος

Θερινός Κινηματογράφος ΑΒ: Θεοτοκοπούλου 36, Άνω Πατήσια

ΣΑΒΒΑΤΟ 17.09 | 21.00

IN-EDIT Greece_Bonus Track
MAX RICHTER’S : SLEEP, 2020
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: NATALIE JOHNS, 99’
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 5€

Κινηματογράφος ΑΒ

Δήμος Αθηναίων:
Τα ραντεβού στον αναγεννημένο ΑΒ συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο με 11 υπέροχες ταινίες

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022 – ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΒ*

Μετά τη θερμότερη δυνατή υποδοχή που είχε από τους Αθηναίους η επαναλειτουργία του Θερινού Κινηματογράφου ΑΒ, αυτή τη φορά ως αμιγώς κινηματογραφικού χώρου, οι προβολές συνεχίζονται και για τις πρώτες φθινοπωρινές εβδομάδες, από τις 3 έως και τις 17 Σεπτεμβρίου, με το πρόγραμμα ταινιών να είναι εξίσου πλούσιο με αυτό του Ιουλίου και ειδικά σχεδιασμένο ώστε να καλύψει τις προτιμήσεις όλων των κινηματογραφόφιλων, όλων των ηλικιών! Ο Δήμος Αθηναίων ανάβει τα φώτα ενός από τους ιστορικότερους κινηματογράφους της Αθήνας ξανά και, στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα, προσφέρει και πάλι υπέροχες βραδιές στη γειτονιά των Άνω Πατησίων.

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Athens International Children’s Film Festival, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, τον κινηματογράφο Τριανόν, το Cinobo και το Ιn-edit Greece, μας παρουσιάζει σε 12 βραδιές 11 ξεχωριστές προτάσεις, με μοναδικά αφιερώματα και επανεκδόσεις αγαπημένων ταινιών αλλά και ένα υπαίθριο εικαστικό εργαστήρι για παιδιά. Η έναρξη του φθινοπωρινού προγράμματος θα είναι αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους, με το πρώτο Σαββατοκύριακο να πραγματοποιείται η προβολή της ταινίας Ντέιζι ΚουόκαΤο τρομακτικότερο ζώο του κόσμου, από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας που φέρνει στην οθόνη μας το ζωάκι που έχει ανακηρυχθεί το πιο χαρούμενο στον κόσμο, καθώς και τους αγώνες του! Η τρίτη προβολή του προγράμματος, που είναι κι αυτή αφιερωμένη στα παιδιά, αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία για το σκηνοθέτη Ενρίκο Κασαρόσα (με υποψηφιότητα για Όσκαρ και BAFTA Καλύτερης ταινίας Κινουμένων Σχεδίων) και παραγωγή της Pixar, Λούκα. Θα προηγηθεί το εργαστήρι για παιδιά, Το δικό μας σινεμά, από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

Τη σκυτάλη παίρνει το Τριανόν και το Σινεμά στα Στρογγυλά Φεγγάρια με τις ταινίες Eiffel, παραγωγή του 2021 που ήδη έχει αγαπήσει το κοινό, Στη Φωλιά του Κούκου, αξεπέραστη ταινία και ερμηνεία από τον μοναδικό Τζακ Νίκολσον, και Ο Μικρος Νικόλας και το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, ο αγαπημένος μικρών και μεγάλων καταφθάνει στην οθόνη μας! Το Cinobo έρχεται να μας υπενθυμίσει τον ιδιαίτερα γοητευτικό κόσμο του Τζιμ Τζάρμους και, κάτω από την ομπρέλα Coffee & Cigarettes, μας παρουσιάζει τις τρεις από τις πιο αγαπημένες ταινίες του σκηνοθέτη: Στην παγίδα του νόμου, Ο Νεκρός και Καφές και Τσιγάρα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το In-Edit Greece και τρία ντοκιμαντέρ που θα μας ταξιδέψουν μουσικά, “κλείνοντας” το θερινό με τον καλύτερο τρόπο!! Πρόκειται για τα εξαιρετικά Summer of Soul (…or, when the revolution could not be televised), Moby Doc και Max Richter.

Αυτή τη χρονιά, ο Θερινός Κινηματογράφος ΑΒ ξαναβρίσκει τη φυσική του λειτουργία και μας δίνει το πρώτο δείγμα όσων πρόκειται να ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια. Ο πολιτισμός και οι άνθρωποί του θα βρίσκουν πάντα τον τρόπο, κι εμείς θα μπορούμε να δίνουμε ξανά ραντεβού για σινεμά στον ΑΒ, όπως παλιά!

Βρείτε φωτογραφίες και πόστερ των ταινιών εδώ:
https://www.dropbox.com/sh/f09qmpw0590zv66/AACYoT-7DYoJWSowLAwexK6Da?dl=0

*Η λειτουργία του κινηματογράφου ΑΒ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα, του τριετούς σχεδίου που έχει ανακοινώσει ο Δήμος και οι φορείς του, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.