/

Ποδηλατικός γύρος της Αθήνας

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αθήνας για το ποδήλατο, ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει κάθε άνοιξη στην πλατεία Συντάγματος προσκαλώντας τους τολμηρούς – και όχι μόνο – φίλους του αθλήματος να διασχίσουν, εκτός από την κλασική διαδρομή των 5χλμ, τη διαδρομή των 15χλμ.

Ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας συνεχίζει να αποτελεί σταθερή αξία στα αθλητικά δρώμενα της πόλης και μια γνωριμία και εξοικείωση με ένα οικολογικό τρόπο μετακίνησης. Η ποδηλασία συνδέεται με έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, με την άθληση, τη χαρά, την ευεξία και την περιβαλλοντική συνείδηση. Για το λόγο αυτό ο ΟΠΑΝΔΑ ενθαρρύνει τους πολίτες να χρησιμοποιούν το ποδήλατο στις καθημερινές τους μετακινήσεις, ακολουθώντας το πρότυπο άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων.

Ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας είναι από το 1987 ο πλέον μαζικός αθλητικός θεσμός της Αθήνας για το ποδήλατο, με συμμετοχές που ξεπερνούν τους 15.000 ποδηλάτες, αποτελώντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την πόλη, καθώς αναδεικνύει την ιστορικότητά της μέσω της διαδρομής του.