Skip to content

Τις τελευταίες μέρες στην Πλατεία Βικτωρίας αποτυπώνεται ξεκάθαρα το αδιέξοδο των ιδεοληψιών της κυβερνητικής πολιτικής στο προσφυγικό. Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που αποχωρούν από τα νησιά βρίσκονται να κοιμούνται στον δρόμο, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει καμία κυβερνητική μέριμνα και σχεδιασμός.

Ως Ανοιχτή Πόλη από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στην πλατεία Βικτωρίας για να συζητήσουμε με τη γειτονιά και για να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας για τους πρόσφυγες. Η άμεση εξεύρεση κατάλληλων χώρων φιλοξενίας αποτελεί τη μοναδική λύση που σέβεται ταυτόχρονα τα δικαιώματα αυτών των βασανισμένων ανθρώπων και την καθημερινότητα της γειτονιάς.

Δυστυχώς η κυβερνητική ανεπάρκεια και η φοβικότητα της Δημοτικής Αρχής έχουν δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για την επανεμφάνιση μισαλλόδοξων φωνών. Δημιουργείται ξανά ο χώρος για την επανεμφάνιση των νεοναζί δολοφόνων.

Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής η άμεση λύση του ζητήματος της φιλοξενίας.

Αποτελεί ευθύνη όλων μας να απομονώσουμε φωνές μίσους.

Οι γειτονιές μας είναι πιο ασφαλείς χωρίς το μίσος και τον φόβο, είναι πιο ασφαλείς χωρίς τους νεοναζί δολοφόνους. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι ο μόνος δρόμος και η μόνη ρεαλιστική πολιτική.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

24ωρη γραμμή επικοινωνίας 1595 (χρέωση ανάλογα με τον τιμοκατάλογο του τηλεφωνικού σας παρόχου), 2105287800

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Back To Top

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

24ωρη γραμμή επικοινωνίας 1595(χρέωση ανάλογα με τον τιμοκατάλογο του τηλεφωνικού σας παρόχου), 2105287800

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡO

Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), 10552

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Λιοσίων 22, 10438

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

24ωρη γραμμή επικοινωνίας 1595 (χρέωση ανάλογα με τον τιμοκατάλογο του τηλεφωνικού σας παρόχου), 2105287800

Μάθε τα νέα του Δήμου!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε άμεσα νέα, ανακοινώσεις και εκδηλώσεις του Δήμου.