Skip to content

Μουσικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη

Έναρξη: 2016-06-13 17:30:00

Μία εναλλακτική πρόταση στην καλοκαιρινή διασκέδαση στην πόλη αποτελεί ο κύκλος εκδηλώσεων «Μουσικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων κάθε Δευτέρα, από τις 13 Ιουνίου έως και τις 11 Ιουλίου.

Ο Λόφος του Στρέφη αποκτά και φέτος ζωή, καθώς γίνεται για δεύτερη χρονιά χώρος διοργάνωσης εκδηλώσεων, που στόχο έχουν να φέρουν κοντά τους ανθρώπους και να ζωντανέψουν τη γειτονιά μέσα από πολιτιστικές δραστηριότητες. Βραδιές με αφιερώματα σε σημαντικούς μουσικούς, παραστάσεις με χαρακτήρα, καλλιτέχνες που επί σκηνής δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα, με σκοπό την ανάδειξή του λόφου, αλλά και την αναβάθμιση της περιοχής και των ανθρώπων της.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Θέμης Ροδαμίτης

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δευτέρα 13 Ιουνίου       

«Αφιέρωμα στον κορυφαίο σαξοφωνίστα της jazz Charlie Parker»

Ένα μουσικό και λογοτεχνικό αφιέρωμα στο μουσικό και συνθέτη που χάραξε με το ύφος και τις δημιουργίες του έναν μοναδικό δρόμο για την παγκόσμια μουσική σκηνή, ενέπνευσε τους νεότερους και έβαλε τις βάσεις ώστε η jazz μουσική να ανοίξει τα φτερά της στον παγκόσμιο ορίζοντα.

Επί σκηνής ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης με την Κατερίνα Πολέμη και το κουιντέτο του. Η ηθοποιός Ευδοκία Στατήρη, διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο του Χούλιο Κορτάσαρ “Ο Κυνηγός”.

 Δευτέρα 27 Ιούνιου      

«Ταξίδι στη Μεσόγειο»

Συναυλία με το Λουδοβίκο των Ανωγείων

Θαλασσινές ποιητικές ιστορίες, πλοία προς άγνωστα ταξίδια, φάροι, δρόμοι του εμπορίου αλλά και της συνύπαρξης του πολέμου και της ειρήνης, της πολυπολιτισμικότητας και του διαρκούς διαλόγου. Ένα μουσικό παραμύθι με πολλά τραγούδια και σύντομες ποιητικές αφηγήσεις.

Δευτέρα 4 Ιουλίου

Συναυλία με το Βασίλη Λέκκα

Ο μοναδικός ερμηνευτής παρουσιάζει τραγούδια- σταθμούς στο ελληνικό ρεπερτόριο, δίνοντας έμφαση στον ποιητικό λόγο.

Επιλογή κειμένων και αφήγηση Θέμης Ροδαμίτης

Δευτέρα 11 Ιουλίου

«Songs of Love and Sorrow»

Συναυλία με τους Κυβέλη Καστοριάδη & Ορέστη Καλαμπαλίκη

Πρόγραμμα ποιητικών και ερωτικών τραγουδιών, που ερμηνεύονται σε πέντε γλώσσες. Τραγούδια με ιδιαίτερο θεματικό περιεχόμενο που θα αποδοθούν σε διάφορες γλώσσες. Ο Serge Gainsbourg συναντά το ελληνικό δημοτικό τραγούδι, το Μεξικό του ‘50 και την Γερμανία του ‘30. Το πρόγραμμά τους αναμιγνύει standards και μικρούς θησαυρούς παραμελημένους σε μια γωνιά της μνήμης.

Λόφος του Στρέφη

Ώρα έναρξης: 20:30

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

24ωρη γραμμή επικοινωνίας 1595 (χρέωση ανάλογα με τον τιμοκατάλογο του τηλεφωνικού σας παρόχου), 2105287800

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Back To Top

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

24ωρη γραμμή επικοινωνίας 1595(χρέωση ανάλογα με τον τιμοκατάλογο του τηλεφωνικού σας παρόχου), 2105287800

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡO

Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), 10552

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Λιοσίων 22, 10438

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

24ωρη γραμμή επικοινωνίας 1595 (χρέωση ανάλογα με τον τιμοκατάλογο του τηλεφωνικού σας παρόχου), 2105287800

Μάθε τα νέα του Δήμου!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε άμεσα νέα, ανακοινώσεις και εκδηλώσεις του Δήμου.